کد خبر: 1442714
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۵۹
نجفی روحانی:

جهان اسلام عملکرد حجاج ایرانی را پای مکتب اهل بیت(ع) می‌نویسد

گروه جامعه: رابط امور روحانیان بعثه با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) که فرموده‌اند: شما (شیعیان) هر جا باشید برای ما باعث آبرو باشید و باعث سرافکندگی ما نباشید، گفت: هر کاری که ما در حج انجام دهیم پای امام صادق(ع) و مکتب اهل بیت(ع) حساب می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین نجف نجفی روحانی، رابط امور روحانیان و کارشناس بعثه در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به مسئله محوری وحدت مسلمان و توجه ائمه اطهار(ع) به این مسئله اشاره و عنوان کرد: از آنجایی که عزت مسلمانان در گرو وحدت است ائمه معصوم (ع) برای اینکه جهان اسلام وحدت و پیوستگی خود را از دست ندهد اموری را تحت عنوان تقیه بیان فرموده‌اند.
وی تشریح کرد: تقیه دو نوع است؛ تقیه خوفی و تقیه مداراتی. در تقیه خوفی هر جا که جان فردی در خطر باشد، حقیقت اعتقاد خود را نشان نمی‌دهد و در تقیه مداراتی که امام راحل و بسیاری از علمای دیگر آن را قبول دارند شیعیان با مخالفان و افرادی که بهانه‌جویی می‌کنند و درصدد این هستند که در جهان اسلام تفرقه بیندازند مدارا می‌کنند و در موارد لازم در عبادت‌ها همان سبک اعمال آنها را انجام می‌دهند.
حجت‌الاسلام نجفی روحانی یکی از اموری که در آن تقیه مداراتی لازم است را نماز جماعت اهل سنت در مسجد‌الحرام و مسجد‌النبی(ص) عنوان و اظهار کرد: امام راحل و مقام معظم رهبری تأکید کرده‌اند شیعیان برای حفظ وحدت جهان اسلام در نمازهای جماعت مسجدالحرام و مسجدالنبی(ص) شرکت کنند.
وی به سیره اهل بیت(ع) در برخورد با افراد معاند و افرادی که به دنبال بهانه‌جویی و ایجاد تفرقه میان مسلمانان هستند نیز اشاره و اظهار کرد: ائمه(ع) در روایات مطرح کرده‌اند که با این گروه از افراد با حسن خلق و ادب رفتار کنید. امام صادق(ع) نیز تأکید فرموده‌اند «شما (شیعیان) هر جا باشید برای ما باعث ابرو، افتخار و سربلندی باشید و باعث سرافکندگی ما نباشید.
مسئول بعثه مقام معظم رهبری در عمره مفرده خطاب به زائرانی که در سال جاری به حج تمتع مشرف خواهند شد، گفت: زائرانی که برای حج تمتع وارد سرزمین وحی می‌شوند باید بدانند قطعاً عده‌ای هستند که آگاهانه و یا جاهلانه علیه تشیع بهانه‌جویی می‌کنند بنابراین لازم است که زائران چند مسئله را حتماً رعایت کنند؛ اول اینکه حضور جدی در نمازهای جماعت که با شرکت زائران همه کشورها برگزار می‌شود، داشته باشند.
زائران ایرانی با رفتارشان تهمت‌های وهابیت علیه شیعیان را خنثی کنند
وی ادامه داد: وهابیت به تشیع تهمت می‌زند که شیعیان به نماز اهمیت نمی‌دهند، ایرانیان با حضور در نمازهای جماعت می‌توانند به همه مسلمانان جهان نشان دهند که پیروان مکتب اهل بیت (ع) چه عملکردی در خصوص نماز دارند. همچنین وهابیت به شیعیان تهمت می‌زند که به تلاوت قرآن اهمیت نمی‌دهند و شیعه قرآن نمی‌خواند و یا قرآن تشیع تحریف شده و متفاوت از قران ماست که زائران با رفتارشان می‌توانند این تهمت‌ها را خنثی کنند.
حجت‌الاسلام روحانی به برخی از رفتارها که موجب وهن تشیع می‌شود نیز اشاره و با تأکید بر اینکه زائران باید از انجام چنین اموری پرهیز کنند، گفت: گاهی به ویژه در مدینه منوره برخی از زائران به مداحی، برداشتن خاک و یا برخی از اموری که باعث وهن شیعه می‌شود اقدام می‌کنند، این اقدامات بهانه به دست وهابیت می‌دهد و نباید به هیچ وجه صورت گیرد.
وی ادامه داد: حجاج توجه داشته باشند که اسلام دو بال مهم دارد یکی قرآن و دومی اهل بیت(ع) و شیعیان در حج در کنار هم بودن این دو بال را باید نشان دهند و به حسن خلق و رفتار مؤدبانه با سایر مسلمانان جهان برخورد کنند.
این کارشناس بعثه مقام معظم رهبری با ابراز امیدواری از اینکه عملکرد حجاج ایرانی موجب آبروداری اهل بیت(ع) شود، به حدیثی از امام صادق(ع) اشاره کرد که فرموده‌اند: وقتی شما(شیعیان) کار خوبی انجام می‌دهید اینها می‌گویند خدا رحمت کند جعفر صادق را و اگر کار زشتی را انجام دهید می‌گویند جعفر صادق(ع) نتوانسته شاگردان خود را خوب تربیت کند.
وی تصریح کرد: هر کاری که ما در حج انجام دهیم پای امام صادق(ع) و مکتب اهل بیت(ع) حساب می‌شود. ائمه (ع) با وقار، سنگینی، متانت، ادب، طمأنینه و حسن خلق رفتار می‌کردند ما نیز باید از همین سیره پیروی کنیم.

captcha