انسیه خزعلی، عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س)، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره کتابسازی در حوزه کتابهای دینی گفت: بحث کتابسازی و کپیبرداری از کتابها و یا در مواردی نقل قولهای غیرمستند در مسائل دینی، آسیبهای فرهنگی زیادی را برای جامعه به وجود میآورد.
وی افزود: با توجه به اینکه ممکن است کار تحلیلی و عقلانی درستی در رابطه با یک موضوع انجام نشده باشد و بدون فکر و تعمق، فضای فکری نادرستی را به جامعه تزریق کند، عاقبت بدی در انتظار جامعه خواهد بود.
خزعلی ادامه داد: باید نظارت جدی در رابطه با کتابهای دینی هم از نظر محتوا و هم از جهت مستند و محکم بودن انجام شود. علاوه بر این بسیاری از نوشتهها و مکتوباتی که نویسندگان بر روی آن زحمات زیادی را متحمل شدهاند، و به نام دیگری منتشر میشود که این هم جنبه دومی است که آسیبهای زیادی را وارد میکند؛ چرا که باید صداقت و اعتماد عمومی در جامعه حاکم باشد.
این عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا(س) در ادامه تصریح کرد: اینکه چه موارد و مسائلی از چه پایگاهها و جایگاههایی بیان میشود، اهمیت زیادی دارد و باید به آنها توجه جدی شود که متأسفانه موضوع کتابسازی در جامعه رواج یافته است و متولیان فرهنگ و نشر باید به این موضوع توجه کنند.
وی بسیاری از موضوعات کتابهای دینی و قرآنی را تکراری خواند و اظهار کرد: در این راستا باید نویسندگان تشویق شوند تا با شیوههای نو و تحلیلهای عمیقتر مسائل را به مخاطبان خود ارائه دهند و از نقل قول صرف و بدون توجه به نیازهای جامعه پرهیز کنند.
خزعلی با بیان اینکه افرادی باید وجهه همت خود را در این زمینه صرف کنند که کتابهای دینی و قرآنی عمیقتری را بنویسند، تصریح کرد: در رابطه با موضوع کتابسازی به نظر میرسد دچار ضعف فرهنگی هستیم و احساس مسئولیت، تعهد و امین بودن در بسیاری از آثار زیر سؤال رفته است و از سوی دیگر بحث نظارتی هم مسئله مهمی است که باید به صورت جدی اعمال شود.
وی در ادامه گفت: باید نگاه نظارتی قوی در رابطه با کتابهای دینی و قرآنی وجود داشته باشد تا دیگر شاهد کتابسازی در حوزه کتابهای دینی و قرآنی نباشیم.