کد خبر: 1449394
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۶
حسن محمدی:

تمام بار فراکسیون قرآن بر دوش یک نفر است/ ضرورت ممانعت از حضور اسمی نمایندگان

گروه سیاسی: مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور با بیان اینکه نماینده‌ها خیلی با فراکسیون قران همراه نیستند، گفت: این فراکسیون قرآن تنها یک عضو دارد که در زمان، انرژی و توان محدودیت‌هایی دارد و به همین دلیل نتوانسته به جایگاهی که باید و شاید برسد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی از دوره هفتم فعالیت‌های خود را با هدف پیگیری فعالیت‌های قرآنی در عرصه تقنین آغاز کرد. رئیس این فراکسیون از همان ابتدا لاله افتخاری، منتخب مردم تهران در مجلس بود و تا امروز نیز این سمت را بر عهده دارد.
به گفته وی، این فراکسیون بیشترین اعضا را نسبت به سایر فراکسیون‌ها داشته و طرح‌ها و پیشنهادات بسیاری را به منظور حمایت از فعالیت‌ها و فعالان قرآنی راهی صحن علنی کرده است؛ با این حال برخی از فعالان قرآنی در مورد عملکرد و جایگاه این فراکسیون انتقاداتی دارند که تلاش خواهد شد در گفت‌وگو با آنان، نقاط ضعف و قوت فراکسیون مورد بررسی قرار گیرد.
حسن محمدی، مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور یکی از این فعالان است که اساسی‌ترین مشکل فراکسیون را کمبود نمایندگان فعال عنوان کرده و معتقد است این فراکسیون تنها یک عضو دارد؛ بنابراین نیاز به اساسنامه‌ای قوی‌تری دارد تا فعالیت اعضا را گسترش دهد.
محمدی در گفت‌وگو با ایکنا گفت: فکر می‌کنم مهم‌ترین مشکل فراکسیون قرآن و عترت این است که تنها خانم افتخاری به عنوان عضو فعال این فراکسیون شناخته شده است و در جلسات مختلفی که از سوی فراکسیون برگزار می‌شود و یا مباحثی که از سوی این فراکسیون مطرح شده، تنها نام خانم افتخاری به گوش می‌رسد و به نام ایشان کارهای فراکسیون پیش می‌رود.
وی افزود: رئیس فراکسیون فرد دلسوز و فعالی است و مطالبات مختلف را پیگیری می‌کند اما یک نفر به عنوان نماینده‌ای که مشغله‌های دیگر نیز دارد، چقدر می‌تواند توان پیگیری این مطالبات را داشته باشد؟
محمدی با بیان اینکه نماینده‌ها با این فراکسیون خیلی همراه نیستند، گفت: به اعتقاد من فراکسیون قرآن تنها یک عضو دارد که در زمان، انرژی و توان محدودیت‌هایی دارد و برای همین این فراکسیون نتوانسته به جایگاهی که باید و شاید برسد و دستاوردهایی که مد نظر جامعه قرآنی است را در نهاد تقنینی محقق کند؛ در حالی‌که می‌توانست عمیق‌تر و مؤثرتر عمل کند.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور با اشاره به سخنان رئیس فراکسیون قرآن مبنی بر تعداد زیاد اعضای این فراکسیون، در مورد دلایل افزایش اقبال برای حضور در این فراکسیون گفت: متأسفانه همه چیز از جمله قرآن ابزار سیاسی‌بازی و بازی‌های سیاسی می‌شود. متأسفانه برخی از عنوان عضویت در فراکسیون قرآن مجلس استفاده می‌کنند تا بُرد سیاسی و اجتماعی خود را افزایش دهند؛ چرا که مردم ارادت و علاقه خاصی به قرآن دارند.
محمدی اظهار کرد: حتماً باید آیین‌نامه فراکسیون به‌گونه‌ای وضع شود که افرادی که می‌خواهند در این فراکسیون حضور پیدا کنند در جلسات شرکت داشته و یا پیگیر امور باشند؛ اینکه نام افراد در بین اعضا باشد اما عملاً اثری نداشته باشند، منطقی نیست.
وی در مورد عملکرد فراکسیون قرآن مجلس طی سال‌های گذشته گفت: این فراکسیون در حد توان خود فعالیت‌هایی داشته؛ اصلاحاتی که در قوانین حمایت از فعالان قرآنی مثل تحصیل رایگان و معافیت‌های مختلف و یا سایر قوانین مرتبط بوده را ‌پیگیری کرده و ارتباط خوبی با نهادها و دستگاه‌های قرآنی دارد و نظرات کارشناسی و مشاوره‌ای را دریافت و پیگیری می‌کند اما به نظر می‌رسد اینها کافی نیست.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور تصریح کرد: «فراکسیون بما هو فراکسیون» می‌تواند با تعدادی که برای حضور اعلام آمادگی کرده‌اند عمیق‌تر و مؤثرتر عمل کند و باعث تحول قوانین مختلف جامعه قرآنی باشد.
وی در مورد انتظاراتی که از فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس دارد، گفت: بزرگ‌ترین مشکل جامعه قرآنی، به ویژه مؤسسات قرآنی این است که زمینه اداری و قانونی فعالیت‌های فرهنگی کشور خیلی هماهنگ و منطبق با شرایط منحصر به‌فرد مؤسسات قرآنی نیست. مؤسسات با شرایط ویژه و بدون چشم‌داشت مالی کار می‌کنند و درآمد آن‌چنانی ندارند؛ حداقل خواسته‌ای که دارند مربوط به معافیت مالیاتی و موضوع بیمه است که در این زمینه زمینه‌های قانونی مناسبی وجود ندارد و اگر بوده مبهم و کلی است و تفسیرهای مختلفی از آن می‌شود.
محمدی در مورد حمایت‌های مالی و اعتباری مؤسسات نیز گفت: مشکلات جدی در این زمینه وجود دارد که اگر مجریان کوتاهی می‌کنند، باید فراتر از آنها و از طریق وضع قوانین سخت‌تر، موضوع اعتبارات و حمایت‌های مالی را تقویت کنیم.
وی با تأکید بر لزوم نظارت بر توزیع اعتبارات قرآنی اظهار کرد: به نظر می‌رسد اعتبارات خوبی برای حوزه قرآنی اختصاص یافته اما این بودجه به صورت عادلانه و مدبرانه توزیع نمی‌شود؛ یعنی تدبیر و اولویت‌بندی مناسبی صورت نمی‌گیرد و مشخص نیست سیاست تخصیص بودجه بر چه اساسی است؛ لازم است یک فرایند مشخص، کارشناسی‌شده و اصول استانداری برای این مسئله تدوین شود.
مدیرعامل اتحادیه تشکل‌های قرآنی کشور در مورد نظارت در این حوزه گفت: در این حوزه ضعف قانونی داریم؛ چرا که قوانین در عرصه نظارت کلی هستند و باید جزئی و مشخص شود.

captcha