به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، علی لاریجانی، صبح امروز، 31 شهریورماه در آغاز جلسه علنی مجلس شورای اسلامی ضمن گرامیداشت هفته دفاع مقدس گفت: این ایام یادآور سلحشوری و رشادت و شجاعت رزمندگان اسلام و ملت سربلند ایران است.
وی افزود: آغاز هفته دفاع مقدس مصادف است با آغاز سال تحصیلی در کشور و به تعبیری سال تحصیلی مدارس و دانشگاهها با مدرسه دفاع مقدس و کلاس عشق به میهن شروع میشود؛ امیدواریم اساتید و معلمان و دانشجویان و دانشآموزان نیز عشق به تعلیم و تربیت را با تعشق مجاهدت در راه اسلام در آمیزند که کلید سرافراز زیستن در این صراط مستقیم است.
لاریجانی با اشاره به ابلاغ سیاستهای کلی علم و فناوری گفت: از رهبر معظم انقلاب به دلیل ابلاغ این سیاستها تشکر میکنیم؛ قطعاً این سیاستها در قانونگذاری و برنامهریزی این بخش مبنا قرار خواهد گرفت.
وی در مورد جنگ تحمیلی گفت: جنگی که رژیم بعثی عراق با حمایت آمریکا به جمهوری اسلامی ایران تحمیل کرد از مهمترین جنگهای معاصر در خاورمیانه بود که در عرصه بینالمللی شکل گرفت به طوری که پشتیبانی قدرتهای بزرگ و اکثر کشورهای عربی در طول جنگ همراه رژیم صدام بود و یکی از کمسابقهترین رویدادها در عصر جهان دو قطبی در این جنگ بروز کرد و آن جبهه واحد دو قطب همسو با رژیم بعثی بود که با فراز و نشیبهایی در طول جنگ هشت ساله وجود داشت و اکثر کشورهای عربی نیز رژیم عراق را با کمکهای وسیع مالی مورد حمایت قرار دادند.
رئیس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بعدازظهر دوشنبه 31 شهریور سال 1359 ارتش رژیم صدام حمله سراسری خود را به خاک ایران آغاز کرد و در 2 ماه نخست جنگ بیش از 15 هزار کیلومتر مربع از خاک ایران را اشغال کرد؛ این مقطع آزمون بزرگی برای ملت ایران محسوب میشد.
وی با بیان اینکه بزرگاندیشی و عزت نفس و غیرت ملی ملتها در شرایط سخت قابل ارزیابی است، اظهار کرد: جوانان ایرانی و مردم و نیروهای مسلح ایران با مقاومتی بینظیر بر شرایط سخت توفق یافتند و دشمن را ناکام گذاردند؛ با اینکه عراق حمله تهامی و غافلگیرانه خود را در همه ابعاد گسترش داد، اما ملت ایران با نیروی ایمان و رهبری حکیمانه امام (ره) و ابداع شیوههای نوین جنگ با اجرای حدود 100 عملیات بزرگ، متوسط و کوچک، تمام نیروهای ارتش بعثی را از خاک ایران بیرون راند.
لاریجانی با افزود: این جنگ خونین 100ها هزار نفر از مردم ایران را شهید و مصدوم کرد و هزاران خانه و کاشانه را ویران کرد و صدها میلیارد دلار خسارت به کشور وارد آورد و یک دهه تحولات سیاسی خاورمیانه را تحت تأثیر قرار داد اما همت بلند ملت ایران در حماسه دفاع مقدس استقلال و عزتمند زیستن را در کشور تثبیت کرد.
منتخب مردم قم در مجلس تصریح کرد: در 200 سال گذشته این جنگ تحمیلی تنها جنگی بود که ایران توانست تمام سرزمینهای خود را تنها با تکیه بر ملت و قوای مسلح خود و در شرایط تحریم تسلیحاتی از دشمن بازپس گیرد و حیثیت اسلامی و ملی خود را حفظ کند.
وی با اشاره به نقش آمریکا در معرکه جنگ تحمیلی عراق علیه ایران گفت: آمریکا که در دوره شاه از ایران به عنوان پایگاه اصلی کنترل منطقه بهره میگرفت؛ به طوری که ایران را مرکز اصلی پشتیبانی نیروهای آمریکایی مستقر بین «TTT» یعنی توکیو، تهران و تلاویو قرار داده بود، با حضور بیش از 40 هزار مستشار آمریکایی عملاً مغز و قدرت ارتش ایران را در اختیار داشت و تنها هیکل و اندام آن در اختیار رژیم شاهنشاهی بود، با هنگامه پیروزی انقلاب اسلامی در بهمن سال 1357 آمریکا فروش هواپیما و تسلیحات جنگی را به ایران لغو کرد و برخی کشورهای همپیمان آمریکا نیز این رویکرد را در پیش گرفت.
لاریجانی با بیان اینکه نوع دیگر اقدام آمریکا علیه ایران کمک به جریانهای تروریستی بود که بعد از گرفتن لانه جاسوسی اسناد آن منتشر شد، گفت: در اکثر قائلههای تجزیهطلبی و یا تروریستی ابتدای انقلاب رد پای آمریکا و عراق را مشاهده میکنیم؛ حتی در طراحی کودتای نقاب موسوم به نوژه در 19 تیر سال 59، یعنی دو ماه قبل از شروع رسمی جنگ آمریکا و عراق نقش جدی داشتند.
وی با اشاره به اقدام آمریکا مبنی بر قطع رابطه سیاسی با ایران اظهار کرد: آمریکا پس از این اقدام تحریمهای ایران را تشدید کرد؛ آمریکا اموال ایران را بلوکه کرد؛ حسابهای ایران را بست و ارتباط مستقیم بانکی با ایران را ممنوع کرد و از این تاریخ تحریم اقتصادی ایران به ویژه در حوزه مالی و روابط بانکی آغاز شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی به پاسخ امام خمینی(ره) به تحریمهای آمریکا اشاره کرد و افزود: امام(ره) در پیامی به کارتر فرمود «اگر کارتر در عمر خود یک کار کرده باشد که بتوان گفت به خیر و صلاح مظلوم است، همین قطع رابطه است؛ رابطه بین یک ملت بهپاخاسته برای رهایی از چنگال چپاولگران بینالمللی با یک چپاولگر عالمخوار همیشه به ضرر ملت مظلوم و به نفع چپاولگر است؛ ما این قطع رابطه را به فال نیک میگیریم»
وی همچنین اظهار کرد: از اقدامات دیگر آمریکا اعزام معاون وزیر خارجه خود به صدام و تحریک او به جنگ علیه ایران بود که در این ملاقات که قبل از جنگ صورت گرفت، به استناد گزارش مسئول اطلاعات ارتش عراق آمریکا به صدام قول داد همکاریهای مختلف به ویژه در زمینه اطلاعات به ارتش عراق کند و این کار از طرق گوناگون انجام پذیرفت و در طول 8 سال جنگ ادامه داشت.
لاریجانی خاطرنشان کرد: علاوه بر همه اینها، با اشاره آمریکا سلاحهای مختلف از سوی کشورهای غربی در اختیار صدام قرار گرفت به طوری که عراق توانست 400 هزار پرواز داشته باشد و 530 موشک به سمت شهرهای ایران شلیک کند؛ اطلاعات نظامی از سوی غرب برای جنگ نفتکشها در اختیار رژیم صدام قرار گرفت، به طوری که در 2 سال اول جنگ نفتکشها، هر 2 روز یک کشتی مورد هدف قرار میگرفت و در یک سال و نیم پایان جنگ به طور متوسط هر روز یک نفتکش مورد اصابت قرار میگرفت.
رئیس قوه مقننه با ارائه آماری از خسارات وارده به ایران در جنگ تحمیلی گفت: در دوران دفاع مقدس 172 هزار نفر از فرزندان این ملت به شهادت رسیدند؛ 17 هزار نفر در اقدامات تروریستی شهید شدند؛ 23 هزار نفر در اقدامات تجزیهطلبانه ابتدای انقلاب به شهادت رسیدند که 10 هزار نفر از شهدای جنگ مربوط به استفاده عراق از سلاحهای شیمیایی بوده است.
لاریجانی افزود: مجموعاً در جنگ تحملی 796 هزار نفر از ملت ایران شهید یا جانباز یا اسیر شدند و حدودو یک میلیون نفر از رزمندگان اسلام مجروح شدند که 130 هزار نفر از آنان ناشی از اثرات سلاحهای شیمیایی بوده است؛ همچنین بر اساس بررسی کارشناسان جمع خسارات وارده به ایران در جنگ تحمیلی معادل 1000 میلیارد دلار برآورد شده است.
وی با بیان اینکه ملت ایران هزینه سنگینی برای استقلال و عزت خود داده است، گفت: آیا آمریکا امروز نباید این واقعیت را بفهمد؟ آیا این خواسته زیادی است که در تقابل با عظمت ملتی که در راه انقلاب حدود 200 هزار شهید داده است آمریکا بعد از حدود 3 دهه بفهمد که دست به چه جنایاتی علیه ملت ایران زده است؟
رئیس قوه مقننه تصریح کرد: ما به پاکی خون شهدای خود ایمان و به وعده الهی اطمینان داریم و همانطور که رژیم صدام با ذلت از بین رفت، اعتبار آمریکا در منطقه نیز ضائل خواهد شد.
وی ادعای آمریکا مبنی بر تلاش برای مبارزه با تروریسم را امری مضحک دانست و گفت: آمریکا با چنین کارنامه سیاهی امروز در راه مبارزه با تروریسم غش کرده است؛ اصولاً ساختار قدرتطلبی آمریکا با پدیده تروریسم گره خورده؛ چه در افغانستان و پاکستان، چه در عراق و سوریه.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب در مورد اظهارات ضد تروریستی آمریکا گفت: رهبر معظم انقلاب پس از رفع نقاهت در بیمارستان این سخنان را تفریح خود در بیمارستان عنوان کردند و فرمودند «ما اعتمادی به این گفتهها نداریم و مشارکت در چنین امری نخواهیم داشت»؛ این بیانات موضعی دقیق و حکیمانه بود.
لاریجانی خاطرنشان کرد: شیطنتآمیزتر از این مسئله، برخی اظهارات مسئولان آمریکا در مسئله هستهای ایران است؛ اینکه در آستانه مذاکرات هستهای با حرفهای نسنجیده و کودکانه قصد انحراف در بحث هستهای را دارند، روی دیگر همان خوی استکباری آمریکاست.
وی ادامه داد: آنها وقتی در مبارزه با ایران عاجز شدند و در مذاکرات هم نتوانستند تحمیلی به ایران ایجاد کند و به قدرت انتظامبخش و امنیتساز ایران در منطقه وقوف یافتند، به بایدها و نبایدهای غیر منطقی در حد و اندازه فعالیتهای هستهای ایران روی آوردند و خط و نشان کشیدند.
منتخب مردم قم در مجلس تصریح کرد: اگر این اقدامات را به عنوان مانور روانی انجام میدهند باید این امر را فهم کرده باشند که ایران در مذاکرات هستهای پایبند منطق است و علاقهای به کرشمههای بیخاصیت سیاسی آمریکا ندارد، چرا که اتلاف وقت است و اگر معتقد به خط و نشان کشیدن است، چرا به دنبال مذاکره میگردد.
وی با طرح این سؤال که این چه مذاکرهای است که نتیجه آن با خط و نشان مشخص میشود، اظهار کرد: اگر فکر میکنند با این گونه شلوغکاری ایران طناب محدودیت اتمی را به دست خود به گردن مینهد، تصور اشتباهی است؛ مذاکرات هستهای صرفاً بر پایه مقررات بینالمللی که برای همه کشورها یکسان است مفهوم دارد، نه با گردنکشی و گرانفروشی.
لاریجانی همچنین گفت: جالب این است که درحالی که خود اذعان میکنند که برای ایجاد ثبات و امنیت منطقه به نفوذ و قدرت ایران نیاز دارند، سخنان سبک در باید و نباید در نتیجه مذاکرات بر زبان میرانند؛ این نیز نوعی کلاهبرداری مدرن است.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ایرانیان صبور هستند و صحنه را میپایند، گفت: ایران همت خود را مصروف بهبود اقتصاد درونی کشور میکند که امروز پیشبرد اهداف انقلاب در گرو مجاهدت در پیشرفت و آبادانی و رفع فقر در کشور است و انشاءالله ملت ایران در این مقطع از مبارزات خود موقف خواهد شد.