حسین کنعانی مقدم، دبیرکل حزب سبز و از فعالان سیاسی اصولگرا، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره نقش دفاع مقدس در به چالش کشیدن نظم حاکم بر نظام بینالمللی و زمینهسازی برای شکل گرفتن یک نظم جدید جهانی گفت: تئوری نظم نوین جهانی با توجه به نظریاتی که وجود داشته است عمدتا در مسیر بینظم کردن جهان حرکت کرده است. در حالی که ما اعتقاد داریم خداوند تبارک و تعالی جهان را براساس نظمی که مطابق با فطرت انسانی است آفریده است و این نظم برمبنای عدالت و کرامت انسانی بنا نهاده شده است.
تئوریپردازان نظم جهانی به دنبال بینظمسازی جهان هستند
وی ادامه داد: در واقع نظریهپردازان تئوری نظم نوین جهانی به دنبال برهم زدن این نظم الهی بودند و افرادی مانند فوکویاما، هانتینگتون و حتی به نوعی افراد مخالف لیبرالیسم مانند مارکس و انگلس و سایر تئوریپردازان ایسمهای مختلف مانند کاپیتالیسم و نظریاتی مانند جهانی شدن و لیبرال دموکراسی در واقع به دنبال بر هم زدن نظم مبتنی بر فطرت انسانی بودند که از سوی خداوند مقرر شده بود و میخواستند جهانی براساس هژمونی و تسلط را پایهریزی کنند.
کنعانی مقدم اظهار کرد: به عبارتی میتوان گفت ایسمهایی که در مقابل اسلام قرار دارند عملا به دنبال بی نظم کردن جهان به نفع خودشان هستند و تحکیم سلطه خود بر سایر نقاط جهان میباشند.
انقلاب اسلامی و دفاع مقدس؛ دو مرحله آغازین برهم زدن بینظمی حاکم بر جهان
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی و در دوران دفاع مقدس اتفاقی که افتاد این بود که بینظمی حاکم بر نظام جهانی که نتیجه تجاوز استعمارگران و مستکبران بر گوشه گوشه جهان بود به چالش کشیده شد و الگویی براساس قسط و عدل برپایه ارزشهای الهی مطرح شد.
کنعانی مقدم یادآورشد: در حقیقت انقلاب اسلامی حرکتی در جهت برهم زدن بینظمی حاکم در روابط میان ملتها به سمت نظم نوین مبتنی بر اسلام، فطرت و کرامت انسانی بود و دفاع مقدس 8 ساله نیز در حقیقت بخشی از این پروسه انقلاب اسلامی بود.
دبیرکل حزب سبز تأکید کرد: مجموعه این پروسه که از انقلاب اسلامی آغاز شد و با دفاع مقدس تداوم و ثبات یافت معادلات قدرتهای شرق و غرب در آن زمان را، که شامل دو قطب قدرت بود، بر هم زد و همین برهم خوردن تعادل موجب فروپاشی شوروی شد.
وی ادامه داد: من اعتقاد ندارم که آمریکاییها باعث فروپاشی شوروی شدند، بلکه ارائه الگوی انقلاب اسلامی یکی از عوامل اصلی فروپاشی نظام کمونیستی شوروی بود که آن را به موزههای تاریخ سپرد.
کنعانی مقدم تصریح کرد: من معتقدم با آموزههایی که ما از دین و قرآن در اختیار داریم، قرار است «وَ نُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَ نَجْعَلَهُمْ أَئِمَّه وَ نَجْعَلَهُمُ الْوارِثِینَ» محقق شود و نظم نوین جهانی براین مبنا استوار خواهد شد؛ یعنی کسانی که مورد ظلم و ستم قرار گرفتند و به استضعاف کشیده شدهاند بر جهان حاکم خواهند شد و این اراده الهی است که تغییرناپذیراست.
این فعال سیاسی اصولگرا عنوان کرد: البته غرب با بیان مباحثی مانند جهانی شدن یا نظم نوین جهانی، که جرج بوش پدر آن را دنبال میکرد، عملا به دنبال برهم زدن نظم کشورهای اسلامی برای غارت منابع انسانی، اقتصادی، فرهنگی و انرژی میباشد و حرفهایی که آنها در باب حقوق بشر و دموکراسی بیان میکنند دروغی بیش نیست و ابزار سلطه آنها بر این مناطق است.
تحقق الگوی جهانی شدن اسلام با شکلگیری «ایالات متحده اسلامی»
کنعانی مقدم افزود: اما الگویی که اسلام مطرح کرد، امام خمینی(ره) مطرح کردند و مقام معظم رهبری نیز در بیانات خود تحت عنوان «ایالات متحده اسلامی» مطرح کردند، نشان میدهد که ما باید به دنبال الگوی جهانی شدن اسلام باشیم که تحقق نهایی ان با ظهور حضرت حجت بن الحسن(عج) خواهد بود. اما تا قبل از ظهور باید با بیان این مباحث و حرکت به سمت آن به دنبال الگوسازی در جمهوری اسلامی باشیم و ان را به جهانیان معرفی کنیم.
وی ابراز کرد: شاید بشود گفت هژمونی در آینده هژمونی فرهنگ است که هرچه این فرهنگ جهانی به اسلام و فطرت بشری نزدیکتر باشد تسلط و قدرت بیشتری نیز بر جهان خواهد داشت.
کنعانی مقدم تصریح کرد: اگر بتوانیم «ایالات متحده اسلامی» را پایهریزی کنیم شاید بیش از 2.5 میلیارد انسان که هنوز دینی را انتخاب نکردهاند به سمت الگوی اسلامی که ایران مطرح کرده است متمایل شوند. نظم نوین جهانی آینده مبتنی بر همین بشارتی است که خداوند در قرآن مطرح کرده است که بیشک بهترین الگو برای جهانیان است.
دفاع مقدس صحنه ظهور استعدادهای خفته جوانان کشور بود
کنعانی مقدم در ادامه به مناسبت هفته دفاع مقدس درباره خاطره خود از زمان جنگ تحمیلی به ویژه نقش دفاع مقدس در بروز خلاقیتها و استعدادهای جوانان کشور گفت: یکی از برکات جنگ تحمیلی این بود که استعدادهای خفتهای که استعمارگران درزمان شاه نمیگذاشتند ظهور و بروز پیدا کند شکوفا شد و چهره جدیدی از جوانان ایران اسلامی را به جهانیان معرفی کرد.
وی اظهار کرد: دفاع مقدس علاوه بر اینکه ارزشهایی مانند شهادت، ایثار، جانبازی و ازخودگذشتگی آفرید در زمینههای نوآوری و تکنولوژیک نیز دورهای منحصر به فرد بود. من در آن دوران مسئول طرح عملیات سپاه بودم و خیلی از طرحهای جنگ را در محضر امام خمینی(ره) ارائه دادم و از رهنمودهای ایشان در مسیر طراحی عملیاتها استفاده می کردم.
جنگ تحمیلی در سه حرکت
دبیرکل حزب سبز عنوان کرد: ما درجنگ تحمیلی سه مرحله را طی کردیم. مرحله اول توقف متجاوز و جلوگیری از پیشروی آن بود که خوشبختانه ارتش، سپاه ونیروهای مردمی توانستند در کنار هم این مرحله را با موفقیت انجام دهند.
وی افزود: مرحله دوم بیرون راندن دشمن از سرزمینهای خودمان بود و برای اولین بار در طول تاریخ ایران، توانستیم سرزمینهای خود را حفظ کنیم و بازپس بگیریم و مرحله سوم، تنبیه متجاوز و ورود به داخل خاک عراق و انجام عملیاتهای بزرگ بود.
عملیات فتحالمبین و بیتالمقدس؛ صحنه بروز خلاقیتهای بومی
کنعانی مقدم اضافه کرد: من به خاطر دارم سال 1362 یک روز به همراه آقای رفیقدوست برای جلسه با نمایندگان به مجلس رفتیم. آن موقع، حجتالاسلام حسن روحانی، رئیس کمیسیون دفاعی و بودجهای مجلس بودند. در آن زمان نیروهای مسلح اظهار میکردند که به خاطر تحریمها و فشارهایی که وجود دارد امکانات کافی برای ادامه جنگ نداریم. وقتی در آن جلسه از ما سؤال کردند که سپاه چه چیزهایی نیاز دارد، من پاسخ دادم که ما فقط نیاز داریم که دشمن بیشتر به ما حمله کند.
وی در ادامه گفت: افراد حاضر در جلسه از این پاسخ تعجب کردند و من توضیح دادم که ما در این عملیاتها همه تجهیزات جنگی خود را از دشمن غنیمت میگیریم و از این طریق میتوانیم سلاحهای مورد نیاز خود را به دست آوریم و همچنین از مهندسی معکوس برای ساخت برخی از انها استفاده کنیم.
کنعانی مقدم افزود: در عملیات فتحالمبین که من مسئول قرارگاه فتحالمبین بودم عبور از مناطق رملی و دور زدن دشمن در تنگه رقابیه یکی از مهمترین موفقیتهای عملیاتی بود که با مهندسی رزمی و کمک جهاد اتفاق افتاد. در آن عملیات از روشهای مهندسی مدرن برای تحقق این موفقیت استفاده شد.
این کارشناس مسائل سیاسی اظهار کرد: همچنین در عملیات بیتالمقدس که مسئول قرارگاه فتح بودم، مهمترین مسئله در آن عملیات عبور از رودخانه اروند برای رسیدن به سمت غرب مرز و از آنجا حرکت به سمت خرمشهر بود.
وی با بیان اینکه در آنجا برای اولین بار در پلهای مهندسی که در اختیار ارتش بود تغییراتی ایجاد کنیم، گفت: با این کار موفق شدیم بزرگترین عبور از رودخانه وحشی اروند را با موفقیت به انجام برسانیم که بعد از آن براساس همین تجربه، پروژه پل خیبر و عبور از دهانه اروند به سمت فاو نیز با موفقیت اجرایی شد.
تلفیق تعهد، تخصص و مدیریت جهادی در 8 سال دفاع مقدس
کنعانی مقدم یادآور شد: در بحث تکنولوژی، من در آن زمان در حال طراحی ساخت یک زیردریایی بودم. ما در آن زمان به این نتیجه رسیدیم که باید علم و تکنولوژی وتا حد امکان بهترین روشهای علمی را وارد جنگ کنیم و برای کاهش آسیبهایی که نیروهای انسانی در جنگ پیدا میکردند از روشهای مهندسی رزمی استفاده کنیم.
وی افزود: به همین خاطر دست به انتقال تکنولوژی از نقاط مختلف دنیا زدیم. من خودم اولین وابسته علمی ایران در انگلستان بودم که در همان دوران چهار سالهای که در انگلیس بودم توانستیم خیلی از فناوریهای جدید به ویژه در زمینه ساخت موشکها، ساخت سلاحهای لیزری، تجهیزات و امکانات راداری و ...را به داخل انتقال دهیم.
کنعانی مقدم عنوان کرد: با استعداد و خلاقیتی که جوانان دانشگاهی ما به ویژه در دانشگاه امام حسین(ع) داشتند موفق شدیم پایهریزی ساخت مدرنترین سلاحهای دنیا را که اکنون در صنایع دفاعی کشور ساخته میشود انجام دهیم.
وی در پایان اظهار کرد: میتوان گفت در دوران جنگ تحمیلی تلفیق تعهد، تخصص، مدیریت جهادی، فداکاری و ایثار به خوبی صورت گرفت و قابل مشاهده بود و ثمرات آن امروز در بحث هستهای، ساخت موشکهای بالستیک و صنعت دفاعی کشور خود را نشان داده است.