محمد صالح جوکار، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره ارزیابی خود از سفر رئیس جمهور به نیویورک و سخنرانی ایشان در مجمع عمومی سازمان ملل و دیدارهای صورت گرفته با مقامات سایر کشورها گفت: به غیر از دیدار با نخستوزیر انگلیس دیدارهای خوبی در این سفر صورت گرفت. نخستوزیر انگلیس پس از دیدار با رئیس جمهور کشورمان بسیار مزورانه و فریبکارانه در مجمع عمومی سازمان ملل سخنرانی کرد و اتهامات بی اساسی را به ملت ایران وارد کرد که شایسته خودشان بود.
تداوم موضع خصمانه انگلیس نسبت به ملت ایران
وی افزود: با توجه به شناختی که از دولت انگلیس و جنایتها و رذالتهای خبیثانهشان از گذشته وجود داشت قدر مسلم این پیشبینی میشد که آنها امروز هم به این خباثتها ادامه دهند و موضع خصمانه خود را نسبت به ملت ایران اینگونه نشان دهند.
جوکار اظهار کرد: دولت انگلیس امروز به عنوان نوکر و پادوی امریکا در جهان مطرح است و یکی از اضلاع مثلثی است که همراه رژیم صهیونیستی و امریکا در ایجاد و تقویت گروههای تروریستی در منطقه ایفای نقش کرده است.
لزوم ارائه پاسخ مناسب به هتاکیهای نخست وزیر انگلیس
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس عنوان کرد: زمانی هم که تصمیم گرفته شد سطح روابط با انگلیس کاهش یابد براساس تجربیاتی بود که از اینگونه رفتارهای خبیثانه انگلیسیها نسبت به ملت ایران مشاهده شده بود.
جوکار افزود: بهتر بود پاسخ مناسبی به سخنان نخست وزیر هتاک و گستاخ انگلیس داده میشد. از دستگاه سیاست خارجی کشورمان انتظار میرود برخورد جدیتری در این زمینه از خود نشان دهد.
وی با بیان اینکه نطق رئیس جمهور در مجمع عمومی سازمان ملل نطق خوبی بود، گفت: انصافا دفاع خوبی صورت گرفت و نقطه قوتی برای ما بود. دیدار با مقامات سایر کشورها نیز در طی این سفر میتواند به ارتقای سطح روابط اقتصادی کمکهای شایانی کند.
استفاده از ظرفیت تریبون مجمع عمومی برای افشای نیات پلید استکبار
جوکار تأکید کرد: اما مهم آن است که در این مجامع که فرصت برای اظهار نظر در اختیار ما قرار میگیرد بتوانیم نیات پلید جهان استکبار را بیشتر برملا کنیم و مخصوصا رفتارها و عملکرد نادرست غرب در مسائل منطقهای اخیر را برای جهانیان تبیین کنیم.
جوکار با اشاره به ادعاهای اخیر امریکا در تشکیل ائتلاف علیه گروه تروریستی داعش گفت: آمریکاییها خودشان این گروههای تروریستی را در منطقه ایجاد کردند و از آنها حمایتهای مالی و تسلیحاتی کردند تا در منطقه ایجاد بیثباتی و ناآرامی کنند و حال داعیه دار مبارزه با تروریسم شدهاند که این نشانگر نگاه ابزاری و ریاکارانه آنها به مسئله تروریسم است.
ضرورت آسیبشناسی جدی دلایل عدم استفاده از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور
جوکار درباره دیدارهای زیادی که رؤسای جمهور کشورمان در این سفردر طی سالهای مختلف با ایرانیان خارج از کشور داشتهاند اما منجر به نتایج ملموسی برای استفاده از ظرفیت آنها برای سرمایهگذاری در کشور نشده است، گفت: غالبا این دیدارها به صورت نشستهایی برگزار میشود ولی مرحله عملیاتی شدن این دیدارها، ان طور که انتتظار میرود انجام نمیشود.
وی ابراز کرد: مشکل یا در ساختارهای اقتصادی ماست یا آنها انتظارات دیگری از ما دارند که ما نمیتوانیم انها را برآورده کنیم. اما در هر صورت این توانمندی و ظرفیتی که ایرانیان خارج از کشوردارند ظرفیت بسیار خوبی است.
جوکار تصریح کرد: البته ما از همه این ظرفیتها نمیتوانیم به طور کامل استفاده کنیم. بخشی از آن ظرفیتها اصلا در اختیار ما نیست ولی بخشی از این ظرفیتها، ایرانیانی هستند که تعلق خاطر به کشور دارند و باید از تواناییهای این افراد برای سرمایه گذاری در کشور استفاده کرد.
وی در پایان عنوان کرد: لذا باید بسترها و ساز و کارهای استفاده از این ظرفیتها را فراهم کرد. باید آسیبشناسی جدی انجام داد که کجای کار ایراد دارد و چه بسترهایی فراهم نشده است تا بتوانیم در آینده از توانمندیها و تواناییهای ایرانیان خارج از کشور به بهترین نحو ممکن بهره ببریم.