کد خبر: 1458146
تاریخ انتشار : ۱۶ مهر ۱۳۹۳ - ۰۹:۵۲
حسین همتی:

تعداد نمایندگان فعال فراکسیون قرآن، در شأن مجلس شورای اسلامی نیست

گروه سیاسی: سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت گفت: فعالیت‌های فراکسیون قرآن محدود به یکی دو نماینده شده که به نظرم مناسب نیست که در مجلس شورای اسلامی تنها تعداد معدودی در فراکسیون قرآن فعال باشند.

حسین همتی، سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) با اشاره به عملکرد فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: فعالیت‌های این فراکسیون محدود به یکی دو نفر شده که در حد خودشان تلاش‌های خوبی انجام داده‌اند اما به نظرم این مسئله مناسب نیست که در مجلس جمهوری اسلامی تنها تعداد معدودی در فراکسیون قرآن فعال باشند.
وی با بیان اینکه لازم است فکرهای مختلفی برای قانون‌گذاری در حوزه قرآنی ورود پیدا کند، گفت: به نظر می‌رسد در حال حاضر یک تفکر در فراکسیون قرآن حاکم است که این مسئله فعالیت‌های قرآنی کشور را با محدودیت‌هایی روبرو می‌کند.
همتی افزود: بسیاری از افرادی که فراکسیون عضو هستند، اعضای افتخاری محسوب می‌شوند و کارکرد واقعی و حقیقی ندارند؛ هر چند اخیراً مکاتباتی در مورد اسامی اعضای فراکسیون و حطیه فعالیت‌های این افراد رد و بدل شده اما در واقع کاری که بر این اساس عملیاتی شده باشد، دیده نشده است
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: رئیس فراکسیون قرآن در جلساتی که دعوت می‌شود، حضور پیدا می‌کند و جلساتی نیز برگزار کرده است، بنابراین به صورت شخصی، رئیس فراکسیون فعال هستند و در کارها کم نگذاشته است اما از دیگر اعضای فراکسیون انتظارات بیشتری داریم.
همتی با تأکید بر اینکه فراکسیون باید در مسائل کلیدی حساسیت بیشتری داشته باشد، اظهار کرد: امروز فراکسیون در موضوعات بخشی گیر کرده و به مسائل اساسی‌تر نمی‌پردازد در حالی‌که وظیفه مجلس این است که تسهیل‌کننده امور اجرایی باشد که به نظر می‌رسد در این زمینه دقت لازم در بحث قرآنی وجود ندارد.
وی گفت: درست است که موضوع بودجه مسئله مهمی است اما همه امور نیست؛ اگر بودجه فراوانی به فعالیت‌های قرآنی اختصاص داده شود اما ریل‌گذاری درستی برای هزینه‌کرد این اعتبارات نشود، هدر می‌رود. نمی‌گویم بودجه‌‌ای که در سال 90 تخصیص داده شد، هدر رفت اما درست تقسیم نشد.
همتی توجه به قشر کودک و نوجوان را ضروری دانست و افزود: 70 درصد مخاطبان مؤسسات قرآنی بخش کودک و نوجوان هستند و اگر این قشر از جامعه به مؤسسات قرآنی مراجعه نکنند، تعطیل می‌شوند یا رو به تعطیلی می‌روند اما باید دید که چند درصد از قوانینی که در مجلس و یا در شورای توسعه فرهنگ قرآنی وضع شده، به این گروه از مخاطبان ارتباط دارد.
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت افزود: باید برای مخاطبان کودک و نوجوان در موضوعات قرآنی سرمایه‌گذاری کنیم اما وضعیت اسف‌باری در این بخش داریم؛ چرا که هر نهاد و دستگاهی برای فعالیت‌های قرآنی ویژه کودک و نوجوان کار خود را انجام می‌دهد.
وی با انتقاد از عدم تأثیرگذاری فراکسیون قرآن و عترت مجلس در فعالیت‌های قرآنی کشور گفت: باید این نکته مورد توجه قرار گیرد که طی این سال‌ها چند درصد پیشرفت نسبت به سال‌هایی که فراکسیون قرآن مجلس یا شورای توسعه فرهنگ قرآنی تشکیل نشده بود، حاصل شده است.
همتی ادامه داد: به نظر می‌رسد در اجرا پیشرفت زیادی صورت نگرفته است؛ برخی مؤسسات که برای دریافت بودجه تشکیل شده‌اند با توجه به مشکلاتی که به وجود آمده رو به افول رفته‌اند، در حالی‌که مؤسساتی که از ابتدا با هدف مشخص تأسیس شده‌اند راه خود را طی می‌کنند و تقویت شده‌اند، بدون اینکه از بودجه دولتی استفاده کنند.
سرپرست مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت مصوباتی که با پیگیری‌های فراکسیون قرآن و عترت مجلس به نتیجه رسیده را مناسب ارزیابی کرد و گفت: قوانینی که وضع شده از موفقیت‌های فراکسیون محسوب می‌شود اما برای نظارت بر نحوه اجرایی شدن مصوبات نیاز به یک تیم تخصصی وجود دارد.
همتی با بیان اینکه در توزیع اعتبارات گاه به یک مؤسسه 2 مرتبه بودجه اختصاص داده شده در حالی که به یک مؤسسه هیچ اعتباری داده نمی‌شود، اظهار کرد: این مسئله به دلیل نبود سامانه مشخص برای ثبت مؤسسات است.
وی تصریح کرد: اگر بخواهیم در بخش قرآنی کشور یک کار اساسی انجام دهیم لازم است از گروه‌های مختلف قرآنی کمک بگیریم اما مشکل این است که تنها قاریان و حافظان به عنوان کارشناسان و صاحب‌نظران شناخته می‌شوند و سایر اقشار قرآنی کشور دیده نمی‌شوند در این صورت تمام مصوبات و تصمیمات برای حافظان و قاریان خواهد بود؛ بنابراین لازم است فراکسیون گروه‌های مختلف را به طور جامع ببیند.

captcha