به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، علی اکبر سیاری، معاون بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: عدم رعایت موازین بهداشتی در توزیع نذورات در ایام ماه محرم از سوی برخی از تکایا و هیئتها و مساجد منجر به بروز بیماری های مرتبط با غذا به ویژه افزایش بیماریهای عفونی رودهای خواهد شد.
معاون بهداشت بر ضرورت پخت و پز در مکانهایی با شرایط بهداشتی مناسب تاکید کرد و افزود: لازم است کلیه افراد درگیر در توزیع آب، چای و غذا کارت بهداشت معتبر داشته باشند.
وی با اشاره به این که مواد خام مصرفی باید سالم و بهداشتی باشد و از مواد غذایی بستهبندی شده که مورد تایید وزارت بهداشت است استفاده شود، گفت: فراوردههای خام دامی باید از مراکز مجاز مورد تایید سازمان دامپزشکی تهیه شود.
دکتر سیاری در ادامه بر استفاده از نمکهای ید دار تصفیه شده دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو برای پخت غذا تاکید کرد و افزود: در تهیه غذا نیز از روغنهای دارای مجوز ساخت از سازمان غذا و دارو با ترانس پایین استفاده شود.
وی همچنین با اشاره به این که نباید موادغذایی خام و پخته در کنار هم در داخل یخچال و یا سردخانه نگهداری شوند، افزود: از نگهداری مواد غذایی پخته شده در دمای محیط به مدت طولانی (حداکثر دو ساعت) خودداری شود.
به گفته دکتر سیاری، نگهداری بیشتر از دو ساعت مواد غذایی پخته شده باید در دمای 4-0 درجه و یا در یخچال صورت گیرد.
معاون بهداشت در ادامه گفت: در صورت استفاده ار سبزی و سالاد لازم است مراحل چهار گانه سالم سازی سبزیجات انجام شود.
وی همچنین بر توزیع سبزی و سالاد بسته بندی شده با پروانه ساخت از وزارت بهداشت در مراسم عزاداری از سوی مساجد، تکایا و هیئتها تاکید کرد.
سیاری در ادامه ضمن تاکید بر لزوم استفاده از آب آشامیدنی سالم در تهیه غذا، گفت: ظروف چند بار مصرف که برای توزیع آب، چای و مواد غذایی استفاده میشود باید بصورت مستمر شستشو و گند زدایی شود.
وی ادامه داد: باید برای توزیع چای و مواد غذایی گرم از ظروف یکبار مصرف مناسب استفاده شود و از فروبردن لیوان و پارچ به داخل ظروفی که آب و شربت داخل آن است، جلوگیری شود.
معاون بهداشت همچنین، بر رعایت نظافت، شستشو و گند زدایی مستمر سرویسهای بهداشتی مساجد، تکایا و هیئتها در مراسم عزاداری ایام محرم تاکید کرد و گفت: لازم است سیستم لوله کشی مایع دستشویی و یا جای مایع محتوی مایع دستشویی در سرویسهای بهداشتی مساجد، تکایا و هیئتها نصب شود.
وی در ادامه افزود: همچنین باید پسماندهای تولید شده به صورت بهداشتی جمعآوری، انتقال و دفع شود.
دکتر سیاری در پایان شماره تلفن ستاد فوریتهای سلامت محیط و کار را 1490 بیان کرد و گفت: چنانچه مردم شکایتی مبنی بر عدم رعایت قوانین و مقررات بهداشت محیطی از سوی مساجد، تکایا و هیئتها در مراسم عزاداری ایام ماه محرم داشتند، میتوانند در سراسر کشور با این شماره تماس بگیرند.
گفتنی است، براساس اعلام معاونت بهداشتی «دستورالعمل ماه محرم» به معاونتهای بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است.