کد خبر: 1472970
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۷

گزارش ایکنا از آئین اختتامیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان

گروه فعالیت‌های قرآنی: مراسم اختتامیه بیست‌و‌نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور صبح امروز با حضور جمعی از مسئولان دانشگاه پیام نور و نمایندگان مجلس شورای اسلامی در اصفهان برگزار شد.

به گزارش خبرنگار اعزامی خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) به اصفهان، مراسم اختتامیه بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور صبح امروز جمعه 23 آبان ماه، با حضور ابوالفضل فراهانی، رئیس دانشگاه پیام نور، لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی، نمایندگان استان اصفهان و جمعی از معاونان دانشگاه پیام نور در مؤسسه قرآنی اهل البیت اصفهان برگزار شد.

تلاوت نفر اول رشته قرائت
در ابتدای این مراسم وحید خزایی، نفر اول رشته قرائت تحقیق این دوره از مسابقات به تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «کهف» و سوره مبارکه «شمس» را تلاوت کرد و پس از آن نیز سرود ملی کشورمان در سالن محل برگزاری این مراسم طنین انداز شد.

ارائه گزارشی از روند برگزاری توسط دبیر جشنواره
فاطمه رضایی، دبیر بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور اولین سخنرانی این مراسم بود که به ارائه گزارشی از روند برگزاری این جشنواره پرداخت، وی سخنان خود را با سخن رهبر معظم انقلاب اسلامی در مورد انس یافتن مردم با قرآن کریم آغاز کرد و در ادامه افزود: مسابقات قرآن و عترت دانشجویان کشور از مهم ترین، مؤثرترین و اصلی‌ترین فعالیت‌های قرآن و عترت در سطح دانشگاه‌ها است که هر ساله برگزار می‌شود.
رضایی تصریح کرد: پس از آنکه در نیمه دوم سال 1392 دانشگاه پیام نور به عنوان میزبان بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان مشخص شد، تلاش تمام مسئولان دانشگاه و خصوصاً ریاست و معاونت فرهنگی این دانشگاه تلاش مجدانه خود را برای برگزاری جشنواره‌ای با شکوه و درخور آغاز کرد.
مدیرکل فرهنگی دانشگاه پیام نور اظهار کرد: با بررسی‌های لازم میزبانی این دوره به استان اصفهان واگذار و پس از کمیته مسابقات آئین‌نامه جشنواره توسط دانشگاه پیام نور تدوین و در مرکز اصفهان تکمیل شد و در اختیار دانشگاه‌ها قرار گرفت.
وی در ادامه بیان کرد: در سالی که مزین به سال اقتصاد و فرهنگ است، دانشگاه پیام نور افتخار دارد در بیست و پنجمین سال تلاش و بالندگی دانشگاه در راستای توسعه فرهنگ قرآنی دانشجویان کشور و ایجاد سبک زندگی قرآنی دانشجویی با ایجاد فضایی رقابتی، سالم، پویا، تخصصی و متفاوت نسبت به سال‌های گذشته تحولی نوین در برنامه ریزی، نظارت و اجرای مسابقات قرآن انجام دهد.
رضایی در ادامه به برشمردن برخی از این تحولات پرداخت و افزود: تدوین آیین‌نامه جامع و جدید و متناسب با نظام توسعه فرهنگ قرآنی دانشجویان، استفاده حداکثری از فضای مجازی با قابلیت‌های متناسب با فضای جشنواره، طراحی لگوی ویژه و خاص جشنواره و انتخاب و گزینش داوران طراز اول کشور و ایجاد فضای یکسان و مشترک در بین متسابقان از جمله مهم ترین این تحولات است.

قدردانی دبیراجرایی جشنواره از نهادهای همکار
در ادامه این مراسم مهدی یوسفی، رئیس دانشگاه پیام نور مرکز اصفهان در سخنان کوتاهی به خیر مقدم به حاضران در این مراسم پرداخت و گفت: اگر می بینیم این دوره از مسابقات در نهایت امنیت و نظم برگزار شد حاصل تلاش و زحمات شبانه‌روزی عده کثیری از نهادها و دستگاه‌هاست که جا دارد از آنها تقدیر ویژه به عمل بیاید.
وی در ادامه افزود: از دانشجویان قرآنی که جزء برترین‌های امت اسلامی هستند و این را براساس گفته پیامبر(ص)، که فرمودند «حاملان قرآن اشرف امت من هستند»، می‌گویم تشکر می‌کنم و ما افتخار این را داریم که گامی هرچند کوچک برای آنها در این مسابقات برداشته‌ایم.

قدردانی علما و مسئولان استان اصفهان از جشنواره
سومین سخنران این مراسم که کریم نجفی برزگر، معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه پیام نور بود، وی نیز در سخنان کوتاهی با تشکر از حمایت‌های ویژه رئیس دانشگاه پیام نور از این جشنواره، گفت: در دیدارهایی که قبل و در زمان برگزاری مسابقات با علمای استان اصفهان صورت گرفته همه آنها قدردان برگزاری چنین جشنواره‌ای بودند.
در ادامه این مراسم گروه همخوانی و مدیحه سرایی بشارت به اجرای برنامه پرداختند که مورد توجه حاضران در این مراسم قرار گرفت و پس از آن نیز ابوالفضل فراهانی، رئیس دانشگاه پیام نور کشور به بیان سخنانی درمورد اهمیت پرداختن به قرآن در دانشگاه‌ها پرداخت.
وی گفت: جشنواره قرآن و عترت دانشجویان کشور بزرگترین رویداد قرآنی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در سطح کشور است و البته یکی از مظاهر گرامی داشتن قرآن نیز برگزاری چنین جشنواره هایی است.

دانشگاه پیام نور محدودیتی در حمایت از فعالیت های قرآنی ندارد
رئیس بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور افزود: در سالی که به نام اقتصاد و فرهنگ توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده است جشنواره قرآن دانشجویان از اهمیت بسیار ویژه‌ای برخوردار خواهد شد؛ چرا که یکی از اولویت‌های مهم فرهنگی در دانشگاه‌ها فعالیت‌های قرآنی است.
فراهانی در ادامه، قرآن را سرچشمه‌ای عنوان کرد که توان سیراب کردن همگان را دارد، تصریح کرد: دانشجویان به عنوان آینده‌سازان مملکت و پیشگامان جنبش‌های مختلف در جامعه نیازمند رسیدن به این سرچشمه هستند و باید در این راه از دانش و ابزار لازم و کافی برخوردار باشند که قرآن کریم این ابزار و دانش لازم را در خود پنهان دارد.
رئیس دانشگاه پیام نور کشور با بیان اینکه باید تلاش کرد تا قرآن را مهجور نکنیم، گفت: قرآن و عترت دو حلقه به هم پیوسته هستند که ترک یکی به مثابه ترک هر دو آنها است؛ قرآن عصاره نبوت و تداوم‌بخش رسالت است و این دو رکن در کنار هم باید محور تمام فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌ها قرار گیرد و جشنوار‌ه‌ ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور نمونه ای برای این کار است که به صورت عملیاتی در آمده است.
رئیس بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در ادامه با اشاره به یکی از سخنان امام علی (ع) که فرموده اند، قرآن نور است و تاریکی در آن راه ندارد، گفت: باید تمام خواسته‌های خود را از قرآن بخواهیم و این دستور ائمه (ع) است.
وی در ادامه با بیان اینکه جمع نخبگان دانشگاهی عجین شده با قرآن و عترت بهترین محفلی است که می تواند دانش و قرآن را هماهنگ سازد، اظهار کرد: برگزاری جشنوره قرآن و عترت دانشجویان کشور فرصت مناسبی برای چشیدن حلاوت آیات قرآن است.
فراهانی همچنین با بیان اینکه انس با قرآن و برپایی فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه پیام نور از باسابقه ترین فعالیت های دینی و ارزشی است، گفت: اجرای فعالیت‌های قرآنی همزاد دانشگاه پیام نور است و پیام نور افتخار دارد به یمن 25 سالگی خود و با چشم‌اندازی مناسب میزبان این مسابقات باشکوه بوده است. 
رئیس دانشگاه پیام نور کشور تصریح کرد: دانشگاه پیام نور با وجود محدودیت‌های بسیار زیادی که از لحاظ بوده‌ای داشته است، اما در بحث قرآن و عترت و فعالیت‌های قرآنی هیچ محدودیتی نداریم. دانشگاه پیام نور با دارا بودن بیشترین جمعیت دانشجویی در بین دانشگاه‌ها و مؤسسات دولتی بالاترین سطح حمایتی خود را در دولت تدبیر و امید برای توسعه  قرآن اعلام می‌دارد.
وی در پایان از تمام افراد و دستگاه‌هایی که در ادوار گذشته میزبان این جشنواره بوده‌اند قدردانی کرد و گفت: از دستگاه‌هایی همچون نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌ها، وزارت علوم، علمای استان اصفهان و اصحاب رسانه مراتب تقدیر خود را اعلام نمایم.

دانشگاه‌ها برای ورود به فعالیت های میان رشته ای در حوزه قرآن برنامه داشته باشند
چهارمین و آخرین سخنران این مراسم نیز لاله افتخاری، رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی بود، وی در سخنانی با تشکر ویژه از مسئولان دانشگاه پیام نور به خاطر برپایی مناسب جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور، به ایام برگزاری عزاداری های ماه محرم اشاره کرد و گفت: جا دارد یادی از سرهای بر نیزه ای داشته باشیم که این روزها منزل به منزل رفتند و نیز یادی داشته باشیم از بانویی که پیام آور این واقعه بود.
وی افزود: رأس امام حسین(ع) بر روی نیزه هم قرآن تلاوت می کرد تا بگوید قیام برای قرآن بوده است و قرآن و عترت هیچ گاه از هم جدا نیستند. اگر می خواهیم به پیام عاشورا عمل کنیم باید در دو حوزه قرآن و عترت بینش و توانایی خود را بالا برده، استعدادها را شکوفا کنیم و تلاش کنیم تا زیبایی های قرآن را به دنیا معرفی کنیم.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مه ما وظیفه داریم تا آنچه از قرآن و عترت دریافت کرده ایم به دیگران معرفی کنیم، تصریح کرد:  امروز اگر مقام معظم رهبری از سبک زندگی قرآنی می گویند، سبک‌های زندگی اصلاح نخواهد شد مگر  اینکه به دو بال قرآن و عترت مسلح شویم و این کار نیز صورت نمی‌گیرد مگر قشر پیشرو و بصیرت بخش جامعه به این دانش مزین شوند.
افتخاری اظهار کرد: قشر دانشگاهی معمولاً در هر زمینه ای پیشرو هستند و به خاطر آزادی‌ای که دارند توانسته‌اند موفق باشند، اگر این قشر از قرآن و عترت درس نگیرند نمی توانند راه خود را به خوبی بیایند.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مراسم اختتامیه جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با اشاره به اینکه باید از فعالیت های قرآنی به خوبی حمایت شود به میزبانی مناسب دانشگاه پیام نور از این جشنواره قرآنی اشاره کرد و گفت: برگزاری چنین جشنواره‌ای با محدودیت‌های بودجه ای که وجود دارد جای قدردانی دارد.
رئیس فراکسیون قرآن و عترت مجلس شورای اسلامی افزود: هفته گذشته اولویت‌های آموزش عمومی قرآن کریم در شورای توسعه مورد بررسی قرار گرفت، دانشگاه‌ها باید در این عرصه کم کاری‌های صورت گرفته در آموزش و پرورش را جبران کنند و گام های اساسی در این زمینه بردارند.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: گام اساسی که دانشگاه‌ها در زمینه فعالیت‌های قرآنی بردارند این است که بعد از تلاوت و حفظ قرآن کریم برنامه‌ریزی  را برای مباحث میان رشته ای قرآن کریم داشته باشند. اگر سرفصل کتب ما قرآن محور شود به بسیاری از دانش‌های ناشناخته دست خواهیم یافت. این برکات حاصل نمی شود مگر اینکه تقواپیشه کنیم و ایمان داشته باشیم به این کتاب و در کنار این به آموخته‌های آن نیز عمل کنیم.
وی در پایان به حمایت های مجلس از فعالیت‌های قرآن اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌هایی که در مجلس پیگیر آن هستیم بحث پیش از نهادها و دستگاه‌های قرآنی است که تا کنون از برخی دستگاه ها این پایش صورت گرفته است و هفته آینده نیز فعالیت های قرآنی وزارت بهداشت مورد پایش قرار خواهد گرفت.
اجرای گروه سرود نوجوانان یکی دیگر از برنامه های این مراسم نسبتاً طولانی بود. اجرای این گروه که با موضوع عاشورا بود، به حدی حاضران در سالن را تحت تأثیر قرار داد، که از طرف دانشگاه پیام نور به هر کدام مبلغ یکصد هزار تومان و از طرف وزارت علوم و نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه ها نیز هر کدام 50 هزار تومان اهدا شد.

بیانیه هیئت داوران
در ادامه این مراسم بیانیه هیئت داوران بیست و نهمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور توسط مجری این مراسم قرائت شد، در بخشی از این بیانیه از نوآوری‌های صورت گرفته در این دوره از مسابقات و نیز میزبانی مناسب دانشگاه پیام نور قدردانی شده است.

اهدای نشان خادم قرآنی به یک خانواده شهید
قبل از تجلیل از نفرات برتر این دوره از جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور از خانواده شهید حجت الاسلام والمسلمین حسن بهشتی‌نژاد به عنوان خادم قرآن پژوه تجلیل به عمل آمد. شهید حجت الاسلام بهشتی نژاد در سال 1322 در اصفهان متولد شد و پس از فرا گرفتن دروس ابتدایی به قم رفت و از علمای آنجا استفاده برد، وی بعدها به نمایندگی اصفهان در مجلس شورای اسلامی هم رسید و در سال 1360 در منزل و پس از یک حمله تروریستی به شهادت رسید.

تجلیل از 150 برگزیده رشته های مختلف
بخش پایانی این مراسم تجلیل از برگزیدگان بخش های شفاهی، کتبی، ادبی، پژوهشی وفناوری بود. تجلیل شده‌های این مراسم نزدیک به 150 نفر بودند.

گزارش تصویری مراسم اختتامیه

گزارش تصویری تجلیل از برترین‌ها

captcha