کد خبر: 2519186
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۳

معماری اسلامی ـ ايرانی ترجمه‌ای از معماری غرب نشود

گروه هنر: دبير علمی همايش ملی الگوی معماری اسلامی ـ ايرانی در قم عنوان كرد: معماری اسلامی ـ ايرانی نبايد ترجمه‌ای از معماری غرب باشد از اين رو نيازمند يك انقلاب و تحول بنيادين در معماری هستيم.

عبدالحميد نقره‌كار، دبير علمی همايش ملی الگوی معماری اسلامی ـ ايرانی در گفت‌وگو با خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا) شعبه قم، با بيان اين مطلب گفت: تبيين چنين فرهنگی به برنامه‌های راهبردی و اساسی نيازمند است و بايد در سبك معماری، انقلاب و تحولی بنيادين ايجاد كرد.
نقره‌كار پيرامون اهميت اين نوع معماری در زندگی افزود: معماری به معنای ايجاد فضای مطلوب و تأمين‌كننده نيازهای مادی و روحی انسان‌ها است و فرايند علوم تجربی در راستای تحقق چنين هدفی می‌تواند تأمين‌كننده نيازها باشد.
وی با بيان اينكه اسلام پيشرفته‌‌ترين تمدن‌ها را در معماری دارد، اظهار كرد: فرهنگ غنی ملی ما نيز در جهت معماری دارای پيشرفته‌ترين مبانی علوم تجربی است از اين رو بايد بتوانيم مطابق با نيازهای امروز جوامع معماری اسلامی ايرانی را پياده كنيم.
اين استاد دانشگاه با تأكيد بر به روزرسانی اطلاعات و علوم در دانشگاه‌ها در خصوص معماری اسلامی ـ ايرانی گفت: اساتيد دانشگاه‌ها بايد آخرين علوم تجربی را در حوزه تخصصی خود بشناسند زيرا بسياری از سرفصل‌های دروس و يا حتی اطلاعات اساتيد در اين حوزه به روز نيست.
نقره‌كار تصريح كرد: همه متوليان بايد تلاش كنند صدها سال عقب ماندگی در زمان حكومت غاصب و راحت‌طلب گذشته جبران شود بر اين اساس بايد با نگاه علمی و تخصصی به معماری اسلامی ـ ايرانی همه استاندارهای مورد نياز در شهرسازی را رعايت نماييم.
دبير علمی اين همايش در ادامه معماری را وسيله تكامل معنوی دانست و گفت: بسترهای معماری بايد به گونه‌ای فراهم شود كه دين، اخلاق، فرهنگ و هنر در آن نهادينه گردد به‌ويژه به مقوله عبادت به عنوان يكی از نيازهای مهم بشری در معماری نيز توجه شود.
نقره‌كار تصريح كرد: در معماری اسلامی ـ ايرانی بايد مؤلفه‌های حرمت خانواده، روابط همسايگی، ميهمان‌پذيری، استقلال و آزادی ساكنين تبيين شود همچنين در اين معماری ارزشمند، فضايی همچون مسجد برای عبادت در محله‌ها در نظر گرفت تا معنويت و ايمان نيز در جامعه جايگاه والای خود را حفظ نمايد.
وی بيان كرد: در فرهنگ اسلامی توجه خاصی به روابط انسان‌ها با يكديگر شده كه در معماری اسلامی ـ ايرانی نيز اين امر دارای اهميت است از اين رو بايد با درك فرهنگ اسلامی همه نيازها را مورد توجه قرار داد.
اين استاد دانشگاه يادآوری كرد: با توجه به اينكه يكی از نيازهای مهم انسان ارتباط با طبيعت است بايد در معماری اسلامی ـ ايرانی برای ايجاد فضای سبز و ارتباط انسان با طبيعت نيز طرح‌های جامعی در نظر گرفته شود تا انسان آرامش روحی را در كنار رفاه و آسايش خود به دست آورد.
captcha