به گزارش خبرگزاری بينالمللی قرآن(ايكنا)، كتاب «خاطرات حاج هاشم امانی» كه چندی پيش توسط مؤسسه فرهنگی و هنری مركز اسناد انقلاب اسلامی چاپ و روانه بازار نشر شده بود، توانست در چهارمين همايش دوسالانه انديشه و قلم ارتش جمهوری اسلامی ايران، در آئينی كه با حضور وزير فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، رتبه دوم كتاب برگزيده در بخش تاريخ و تاريخ نظامی را به خود اختصاص دهد.
اين كتاب با تدوين عبدالله علیآبادی منتشر شده است كه به مرور، خاطرات امانی در 11 بخش را بيان میكند. نخستين فصل از اين اثر به مرور وضعيت خانوادگی و تحصيلات هاشم امانی را بيان میكند و در ادامه به چگونگی پيوند آنها با فعاليتهای سياسی همگام با نهضت آيتالله كاشانی و نوابصفوی میپردازد.
راوی در اين فصل، اوضاع سياسی و اجتماعی ايران در دوران رضاشاه را توصيف كرده و به مرور فعاليتهای سياسی عمده رايج در كشور طی آن زمان را بيان میكند و از همين رهگذر به بررسی نوع عضويت خود در مجمع مسلمانان مجاهد و جمعيت فدائيان اسلام و در ادامه به ماجرای اعدام انقلابی كسروی، هژير و طراحی نقشه ترور شاه به هنگام انتقال جسد رضاشاه به ايران میپردازد.
ملی شدن صنعت نفت و اعدام انقلابی رزمآرا در سومين فصل از اين كتاب مورد توجه قرار گرفته و به خاطرات دستگيری و تحصن نوابصفوی در زندان و ايجاد اختلاف ميان فدائيان اسلام و آيتالله كاشانی، ترور دكتر فاطمی و ... میپردازد. فعاليتهای نوابصفوی بعد از آزادی از زندان و نوع ارتباط وی با آيتالله كاشانی از مهمترين بخشهای اين اثر است.
فدائيان اسلام و كودتای 28 مرداد و ماجرای سوء قصد نافرجام به حسين علاء و دستگيری و شهادت نوابصفوی و بررسی سرنوشت جمعيت فدائيان اسلام بعد از شهادت نوابصفوی نيز در بخش چهارم از خاطرات امانی مورد توجه قرار گرفته است.
راوی اما در فصل پنجم از اين كتاب به مرور، منش و افكار فدائيان اسلام به ويژه در حوزه رفتار و خصوصيات اخلاقی، صراحت در اجرای احكام اسلامی، ارتباط با مراجع و ... پرداخته است.
ارتباط هيئتهای مؤتلفه با نهضت امام خمينی(ره) و عضوگيری در ايام دهه 40 و تشكيل شورای روحانيت در آن و نيز نوع مواجهه اين تشكل با قيام 15 خرداد در فصول هفتم و هشتم اين اثر مورد توجه قرار گرفته و پس از آن در ادامه به موضوع تبعيد امام خمينی(ره) به نجف اشرف و اعدام انقلابی منصور توسط هيئت مؤتلفه پرداخته شده است.
حضور در زندان قصر و كميته مشترك ضدخرابكاری و نيز مرور فعاليتهای سياسی پس از آزادی از زندان در فصول نهم تا يازدهم اين كتاب مورد بررسی قرار گرفته است.
گفتنی است كه كتاب «خاطرات حاج هاشم امانی» اثر عبدالله علیآبادی در 320 صفحه و با قيمت 83 هزار ريال منتشر شده است.