کد خبر: 2589837
تاریخ انتشار : ۲۴ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۹

اوضاع زندگی فلسطينيان؛ هر روز وخيم‌تر از گذشته

گروه بين‌الملل: سازمان بين‌المللی آكسفام در بيستمين سالگرد معاهده صلح اسلو اعلام كرد كه وضع زندگی ميليون‌ها فلسطينی در حال حاضر وخيم‌تر از زمانی است كه اين معاهده ميان طرفين اسرائيلی و فلسطينی منعقد نشده بود.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن (ايكنا) به نقل از پايگاه اطلاع‌رسانی «Palestine Info»، بيست سال پيش اولين معاهده صلح ميان رژيم اسرائيل و فلسطين از سوی «اسحاق رابين»، نخست‌وزير وقت اسرائيل و «ياسر عرفات» با هدف ايجاد حكومت خودگردان فلسطين و خارج شدن اسرائيل از سرزمين‌های اشغالی منعقد شد.
سازمان آكسفام با ارائه گزارشی به مناسبت گذشت بيست سال از اين معاهده، اعلام كرد: دولت اسرائيل با توسعه شهرك‌های يهودی‌نشين در مناطق اشغالی فلسطين و افزايش قدرت و كنترل خود بر سرزمين و زندگی مردم فلسطين، باعث شده كه زندگی مردم فلسطين از پيش از انعقاد اين معاهده نيز وخيم‌تر شود.
آكسفام در اين گزارش اعلام كرد: از سال 1993، رژيم اسرائيل تعداد شهرك‌نشينان را دو برابر كرده و وسعت شهرك‌های صهيونيستی را به بيش از 42 درصد خاك فلسطين گسترش داده است. رژيم اسرائيل با ايجاد ايستگاه‌های بازرسی فلسطينيان و اعمال ديگر محدوديت‌ها برای رفت‌وآمد و تجارت آنان، خانواده‌های فلسطينی را از هم جدا كرده و وضعيت اقتصادی آنان را به شدت وخيم كرده است.
اين سازمان امدادرسانی بين‌المللی هشدار داد: رژيم اسرائيل حتی در حال حاضر كه گفت‌وگوهای صلح از سر گرفته شده است نيز در حال ادامه دادن به اين اقدامات است. در 6 هفته گذشته، اسرائيل با ساخت بيش از 3600 واحد مسكونی در كرانه باختری و شرق قدس موافقت كرده و حداقل 36 خانه فلسطينی را تخريب كرده است. در مجموع در 20 سال گذشته، رژيم اسرائيل 15 هزار ساختمان متعلق به فلسطينيان را تخريب كرده است.
آكسفام اعلام كرد: اقدامات صورت گرفته در دو دهه گذشته بعد از معاهده صلح اسلو، زندگی شهروندان فلسطينی را از هميشه دشوارتر كرده و شانس دستيابی به يك را‌ه‌حل را غيرممكن نموده است. روند صلح به صورت طبيعی به معنی دادن و گرفتن امتيازات برای طرفين معاهده است اما در اين رابطه تنها شهروندان فلسطينی هستند كه هزينه اين معاهده را پرداخت كرده‌اند.
آكسفام (Oxfam) نام يكی از بزرگترين سازمان‌های بين‌المللی امدادرسانی برای ريشه‌كن كردن فقر، گرسنگی و بی‌عدالتی است كه در سال 1942 در دانشگاه آكسفورد تأسيس شد. اين سازمان متشكل از 15 سازمان است كه در حدود 90 كشور جهان برای مقابله با فقر و بی‌عدالتی فعاليت می‌كنند.
captcha