کد خبر: 2591273
تاریخ انتشار : ۲۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۶:۵۲
همايش بزرگداشت استاد حائری/4

پيشنهاد تأسيس كتابخانه پارلمانی ويژه كشورهای مسلمان

گروه ادب: رئيس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی گفت: در حال اجرای طرحی هستيم تا يك كتابخانه پارلمانی بين كشورهای غيرمتعهد تشكيل دهيم و در دل اين كتابخانه، كتابخانه كشورهای مسلمان هم تشكيل شود.

به گزارش خبرگزاری بين‌المللی قرآن(ايكنا)، محمد رجبی، رئيس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی صبح امروز سه‌شنبه، 26 شهريورماه در مراسم بزرگداشت استاد حائری كه در محل اين كتابخانه برگزار شد، گفت: كتابخانه مجلس در حال حاضر به سوی بين‌المللی شدن گام بر می‌دارد. در سال‌های پيشين رؤسای ديگر در زمينه‌های مختلفی گام برداشتند و من در اين زمان به سمتی حركت می‌كنم كه كتابخانه را بين‌المللی كنيم.
وی افزود: ما در سازمان ايفلا عضو شديم و نشريه بين‌المللی و پيش‌نويس تفاهم‌نامه‌ همكاری با همه اعضا را ارائه كرديم كه به موافقت اصولی اعضا رسيد و در حال طرحی هستيم تا يك كتابخانه پارلمانی بين كشورهای غيرمتعهد تشكيل دهيم و در دل اين كتابخانه، كتابخانه كشورهای مسلمان هم تشكيل شود، چراكه همه كشورهای اسلامی عضو غيرمتعهد‌ها نيز هستند. البته اين پيشنهاد فقط در زمينه كتابخانه نبوده است، بلكه شامل دانشگاه‌ها، امور رسانه، صنعت توريسم و ... نيز بوده است.
رئيس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی با بيان اينكه با امكاناتی كه ما در كشور داريم يا كشورهای ديگر به تنهايی دارند نمی‌توانيم به اهداف بزرگی در عرصه جهانی برسيم بر ضرورت همكاری‌های بيشتر تأكيد كرد و ادامه داد: ما به رئيس جمهور پيشنهاد داده‌ايم تا در سفر نيويورك اين طرح را در نشست وزرای امور خارجه كشورهای عضو جنبش غيرمتعهدها مطرح كنند.
وی افزود: بعضی از كشورها مانند كشورهای آمريكای لاتين شباهت و نزديكی خاصی با ما دارند. ميان كشورهای اسپانيايی‌زبان اشتراكات فرهنگی وجود دارد و از زمان مسلمانان در آندلس تا كنون در عرصه‌های گوناگونی مانند موسيقی و ... اشتراكات بوده است. اگر شخصی مثل حائری برای حفظ و اشاعه اين ميراث همت نمی‌كرد شايد قدر و اعتبار مراكز ما شناخته نمی‌شد.
رجبی گفت: در اجلاس رؤسای كتابخانه‌های پارلمانی جهان در سنگاپور، رئيس اجلاس اعلام كرد كتابخانه پارلمانی ايران به لحاظ گنجينه‌های ارزشمندی كه دارد و فعاليت‌ها و فصل‌نامه‌ها بهترين كتابخانه پارلمانی در جهان بعد از آمريكا و ژاپن است. البته كتابخانه‌های پارلمانی آمريكا و ژاپن همان كتابخانه‌های ملی اين كشورها هستند.
رئيس كتابخانه، موزه و مركز اسناد مجلس شورای اسلامی تأكيد كرد: اين كتابخانه مانند كتابخانه ملی می‌تواند كتاب‌های خطی را از افراد مالك به عنوان امانت قبول كند و حتی به صورت رايگان آنها را مرمت كند و هر زمان كه مالكان آن را بخواهند، كامل يا بخشی از اسناد را بر‌گرداند. البته تنها شرط انجام اين عمل تصويربرداری از اثر به منظور استفاده محققان و پژوهشگران است.
وی با بيان اينكه افتخار می‌كند كه 26 سال قبل معاون استاد حائری در كتابخانه مجلس بوده است، اظهار كرد: استاد عبدالحسين حائری علاوه بر علم دارای شخصيت معنوی و ادب علم و تحقيق هستند اما چيزی كه مغفول مانده است اين ادب تحقيق و جستجوی حقيقت است كه در ايشان وجود دارد كه بايد از اين وجه از بزرگان نيز درس گرفت.
captcha