سیدجواد ساداتفاطمی، داور بینالمللی مسابقات قرآن در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه در ادوار گذشته مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان سابقه داوری داشته است، گفت: در ادوار گذشته سعی شده است تا درخور شأن جمهوری اسلامی ایران برگزار شود و تا حدودی نیز توانسته است جایگاه خوبی برای خود دست و پا کند.
این مدرس و قاری قرآن افزود: قطعاً زمانی که مسابقات بینالمللی قرآن در ایران برگزار میشود و نخبگان قرآنی دور هم جمع میشوند بدون تأثیر نخواهد بود، کوچکترین تأثیری که چنین اجتماعاتی میتواند داشته باشد علاوه بر جنبه ترویجی و تبلیغی که همراه دارد میتواند باعث تشویق بیشتر دانشجویان برای گرایش به فعالیتها و پژوهشهای قرآنی شود.
این قاری بینالمللی با بیان اینکه برگزاری مسابقات در سطح بینالمللی و آن هم در بین دانشجویان حرکتی لازم است اما کافی نیست، تصریح کرد: اگر میخواهیم از چنین برنامههایی ثمره جدی بگیریم باید حلقههای دیگری را در نظر بگیریم تا این مسابقات به عنوان یکی از حلقههای زنجیره فعالیتهای قرآنی در تکامل آن نقش داشته باشد.
ساداتفاطمی اظهار کرد: به عنوان مثال زمانی که مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان برگزار میشود و بر قید بینالمللی بودن آن تأکید میشود باید تدارکاتی که برای آن در نظر گرفته میشود نیز در سطح بینالمللی باشد تا عموم مردم نه تنها در ایران که مخاطب چنین فعالیتهایی هستند بلکه فعالان قرآنی و دانشجویان مسلمان سایر ملل نیز از آن آگاه شوند.
وی در ادامه به تلاش برای انعکاس رسانهای سطح بالا از مسابقات اشاره و خاطرنشان کرد: در بحث انعکاس رسانهای این مسابقات انتظار این است که صدا و سیما تدارکی که برای مسابقات فوتبال و والیبال میبیند، برای این مسابقات در نظر بگیرد تا یک انفجار اطلاعاتی در زمینه این مسابقات صورت بگیرد.
این داور مسابقات بینالمللی قرآن بیان کرد: مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان به نسبت مسابقات دیگر توانسته است جایگاه خوبی برای در کشور و هم در عرصه بینالمللی فراهم کند، البته به نظر من تا جایگاه واقعی این مسابقات فاصله مانده است و باید تلاش کنیم تا هر چه زودتر جایگاه ویژهای در دنیای اسلام پیدا کند.
ساداتفاطمی با تأکید بر اینکه انتظار از مسابقات بینالمللی قرآن که مخاطبان آن دانشجویان باشد بسیار زیاد است، گفت: این مسابقات باید در زمان برگزاری، فضای قرآنی یکپارچهای را در سطح دانشگاهها و حتی در کل جامعه ایجاد کند، به نظر من در ادوار گذشته چنین فضاسازیهایی صورت نگرفته است و باید تلاشها و برنامهها چنین رویکردی پیدا کند.
وی در ادامه با بیان اینکه برگزاری مسابقات قرآن دانشجویان مسلمان در رشتههایی همچون پایاننامههای قرآنی منحصر به فرد است، گفت: اگر این مسابقات را با سایر مسابقات از لحاظ کارکردی مقایسه کنیم متوجه خواهیم شد که جایگاه مناسبتری نسبت به آنها دارد.
یادآوری میشود، پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن دانشجویان مسلمان طی 11 تا 14 دی ماه سال جاری از سوی سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور در تهران برگزار میشود.