کد خبر: 2612237
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۳۹۳ - ۱۴:۴۵
مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته/

دیدار علمای جهان اسلام و مجمع عالی بسیج با رهبر انقلاب/ تمدید ۷ ماهه مذاکرات

گروه سیاسی: دیدار مدعوین «کنگره جهانی جریان‌های افراطی از دیدگاه علمای اسلام» با رهبر معظم انقلاب، تمدید توافق تا ۱۰ تیر ۹۴، رأی اعتماد مجلس به فرهادی و برگزاری کنگره جهانی جریان‌های تکفیری در قم از جمله مهم‌ترین رویدادهای سیاسی هفته جاری بود.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مهمترین رویدادهای سیاسی در هفته‌ای که گذشت به شرح ذیل است:

درخواست لاریجانی از رؤسای مجالس جهان برای محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی

رئیس مجلس شورای اسلامی روز شنبه در نامه‌ای به رؤسای مجالس کشورهای جهان تأکید کرد: ضروری است مجالس کشورهای جهان، اعمال ضد انسانی رژیم صهیونیستی را محکوم کنند.
در نامه علی لاریجانی به رؤسای مجالس جهان آمده است: رخدادهای جاری در سرزمین اشغالی فلسطین و یورش تندروها و نظامیان رژیم صهیونیستی به مسجد‌الاقصی در حالی که هنوز آتش جنگ 51 روزه علیه باریکه غزه فروکش نکرده است، نشان از ماهیت اشغالگری و توسعه طلبانه و اوج خوی وحشی گری و سبعیت این رژیم دارد.
لاریجانی تصریح کرد: به باور اینجانب علیرغم اینگونه تحولات و اقداماتی مانند حرکت خودجوش کشورهای غیرمتعهد در سازمان ملل متحد برای محکومیت اشغالگری های رژیم صهیونیستی، لازم است؛ مجالس تمامی کشورها نیز به عنوان نمایندگان و سخنگویان افکار عمومی، اقداماتی همچون برگزاری جلسات فوق‌العاده و صدور بیانیه و قطعنامه درمحکومیت اعمال ضد انسانی رژیم صهیونیستی و حمایت از مردم بی‌دفاع فلسطین اتخاذ نموده و از مجمع پارلمانی منطقه‌ای و بین‌المللی بخواهند با برگزاری جلسات اضطراری موضوع را مورد بررسی قرار داده و چاره‌ای بی‌اندیشند.

برگزاری کنگره جهانی جریان‌های تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی در قم

کنگره جهانی «جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی» روز یکشنبه به ریاست آیت الله مکارم شیرازی و دبیری علمی آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید و با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی، رئیس دفتر مقام معظم رهبری و جمع کثیری از علما و اندیشمندان جهان اسلام در سالن همایش‌های بین‌المللی رسول اکرم(ص) مجتمع فرهنگی و مدرسه علمیه امام کاظم(ع)  قم آغاز به کار کرد.
آیت‌الله مکارم شیرازی در پیام آغاز به کار این کنگره گفت: باید به دنیا اثبات کنیم که روش تکفیری‌ها با اسلام بیگانه است و جوانان فریب‌خورده‌ای که جذب تکفیری‌ها شده‌اند را به راه برگردانیم.
این مرجع تقلید افزود: در این کنگره به دنبال راهکاری برای حل مشکل شوم تکفیری‌ها هستیم که همزمان به اسلام و مسلمین و جهان بشریت ضربه می‌زنند.
آیت‌الله مکارم شیرازی ابراز کرد: در مبارزه با تکفیری‌ها تنها مبارزه نظامی کافی نیست و باید ریشه‌های فکری تکفیری‌ها از سوی علمای اسلام خشکانده شود.
در این کنگره یک هزار عالم از داخل و خارج کشور حضور یافتند که 300 نفر از علمای اسلامی از 82 کشور شرکت کرده‌اند که در قالب سخنرانی و نشست‌های علمی در خصوص جریان‌های تکفیری به بحث پرداختند.

دیدار دوجانبه ظریف و کری یک روز مانده به پایان مهلت مذاکرات

نخستین دیدار دو جانبه محمد جواد ظریف و جان کری وزیران خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا روز یکشنبه برگزار و پس از 75 دقیقه پایام یافت.
یک مقام نزدیک به تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران اعلام کرد: ظریف و کری در این دیدار درباره سناریوهای مختلف از جمله موضوع نحوه ادامه مذاکرات بحث و تبادل نظر کردند.
همچنین یک مقام آمریکایی اظهار کرد جان کری، وزیر خارجه آمریکا در دیدار دوجانبه خود با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران پیشنهاد کرده است که دو طرف برای تمدید گفت‌وگوها تا بعد از مهلت 24 نوامبر(سوم آذر) بحث کنند.
ظریف و کری پس از پنج دور گفت‌و‌گوهای سه جانبه با حضور کاترین اشتون، هماهنگ کننده 1+5 ، به صورت دو جانبه با یکدیگر مذاکره کردند.
این دیدار نخستین دیدار دو جانبه وزیران امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود.

تمدید توافق ژنو3 و ادامه مذکرات تا 10 تیر 94

در پایان مذاکرات هسته‌ای در وین، وزیران امور خارجه ایران و 1+5 مقرر کردند توافق ژنو تا 10 تیر ماه 1394/ اول جولای 2015 تمدید شود.
همچنین وزرای امور خارجه ایران و 1+5 تصمیم گرفتند مذاکرات خود را بزودی و طی هفته‌های آینده برای دستیابی به توافق جامع ادامه دهند.

سخنان رئیس‌ جمهور پس ازتمدید توافق

رئیس جمهور دوشنبه شب و پس از مشخص شدن نتیجه نهایی مذاکرات با تاکید بر اینکه آینده روشن است و پیروزی نهایی در مذاکرات هسته‌ای با ملت ایران خواهد بود، اظهار کرد: منطق ایران، مذاکره و گفت‌و‌گو است و مذاکرات هسته‌ای با جدیت تا رسیدن به توافق نهایی ادامه می‌یابد.
حجت‌الاسلام روحانی در این گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به اینکه از حقوق هسته‌ای ایران کوتاه نیامده و نخواهیم آمد، تصریح کرد: تردیدی در فعال ماندن فناوری و تأسیسات هسته‌ای ایران اسلامی وجود ندارد و امروز طرف‌های مذاکره باور دارند که فشار و تحریم در برابر ایران بی‌نتیجه است.
رئیس جمهور با تاکید بر اینکه راه مذاکره به توافق نهایی منجر خواهد شد، گفت: سانتریفیوژها هرگز متوقف نمی‌شوند و چرخ زندگی مردم نیز بهتر خواهد چرخید. 
دکتر روحانی تصریح کرد: امروز همه دنیا می‌دانند که راهی که انتخاب شده تحت عنوان تحریم و فشار، راه نادرستی بوده و به نتیجه نمی‌رسد. بنابراین، راهی که انتخاب کرده‌ایم که مسیر تعامل با دنیا است مسیر درستی بوده و پاسخ داده و بعد هم پاسخ خواهد داد.
رئیس جمهوری همچنین با قدردانی از تلاش‌های شبانه‌روزی هیئت مذاکره‌کنندگان هسته‌ای کشورمان گفت: مذاکره کنندگان کشورمان در این مدت به ویژه در روزهای اخیر به صورت شبانه‌روزی در حال تلاش بودند و با توجه به مسئولیتی که دارم به طور مداوم با آنها در تماس بودم، به هرحال 6 کشور بزرگ با هیئت‌های بسیار مفصل در برابر ما هستند، اما بحمدالله گام‌هایی به پیش گذاشتیم.
وی افزود: درست است که در این مذاکرات ما هنوز به توافق نهایی نرسیده‌ایم، اما می‌توانم بگویم که برای رسیدن به توافق نهایی گام‌هایی به جلو برداشته‌ایم و شرایط امروز با 3 ماه و 6 ماه پیش کاملاً متفاوت است و منطق‌ها بسیار به هم نزدیک شده و بسیاری از شکاف‌ها برداشته شده است. اما هنوز گام‌ها و مسیرهایی پیش رو است که باید طی شود.
دکتر روحانی خاطرنشان کرد: آنچه امروز توافق شده، بر این مبنا است که شرایطی که از توافق ژنو بوده برای چند ماه دیگر باقی بماند نه اینکه فقط این توافق ژنو چند ماه باقی بماند، بلکه فرصت ادامه مذاکره برای دستیابی به هدف و توافق نهایی و این چیزی است که مورد اتفاق نظر همه است.
دکتر روحانی با بیان اینکه توافق دو مرحله دارد، اظهار کرد: یک مرحله، مباحث پشت پرده است که در آن منطق‌ها به هم نزدیک می‌شود و در این زمینه پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. یک مرحله دیگر هم این است که این تفاهم‌ها روی کاغذ وارد شده و به توافق قطعی و نوشته شده تبدیل می‌شود.

وی افزود: ما با این مرحله دوم هنوز فاصله داریم ولی در مرحله اول گام‌های خوبی برداشتیم. من، مطمئن هستم که شرایط پیش روی ما به طور مرتب از آن حالت خاکستری به سمت سپیدی و روز روشن به پیش می‌رود. گام‌های ما تاکنون در این راستا بوده است و در آینده نیز این چنین ادامه خواهد یافت.
دکتر روحانی گفت: یک زمانی تردید وجود داشت که آیا در اراک، ما نیاز به رآکتور داریم، یا نداریم. اما امروز در این زمینه تردیدی وجود ندارد و صرفاً ممکن است در خصوص نوع رآکتور و ویژگی‌هایش، مباحثی داشته باشیم اما اصل موضوع مورد اتفاق نظر است.

سخنان ظریف در کنفرانس خبری وین پس از پایان مذاکرات

رئیس هیئت مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران دوشنبه شب پس از ارائه بیانیه مشترک با کاترین اشتون، هماهنگ‌کننده 1+5 در جمع خبرنگاران داخلی و خارجی اظهار کرد: تلاش‌ها در طول یکسال گذشته موجب شده است که راه حل‌های مختلفی امروز در دسترس باشد که نمای توافق نهایی را تصور کنیم.
وزیر امور خارجه افزود: ما به هیچ عنوان قصد نداریم از تمام هفت ماه و هفت روزی که تا پایان مذاکرات و یا تا پایان زمان تمدید توافق ژنو دیده شده استفاده کنیم بلکه تلاشمان این است که در نزدیک‌ترین زمان به تفاهم سیاسی و بعد از آن به تدوین تفاهم به صورت یک مجموعه فنی و سیاسی برسیم .
وی خاطرنشان کرد: ما در یکسال گذشته دستاوردهای بسیار قابل توجهی از این توافق داشتیم . مهمترین دستاورد ما این است که برنامه هسته‌ای را که نتیجه تلاش دانشمندان ما و نتیجه مقاومت مردم ما است امروز به صورت کامل ادامه می‌دهیم .
ظریف گفت: اگر امروز در مذاکرات راجع برنامه هسته‌ای ایران صحبت می‌شود راجع میزان و اندازه غنی‌سازی است نه راجع اصل غنی سازی. اگر راجع رفع تحریم‌های ظالمانه صحبت می‌شود راجع نحوه رفع تحریم‌ها آنهاست نه حفظ تحریم‌ها یا افزایش روزمره این تحریم های ظالمانه که روندی بود که در سال های گذشته شاهد آن بودیم.
وی گفت: امروز ما در شرایطی قرار داریم که پروژه ایران هراسی شکست خورده و تمام تلاش‌هایی که برای نشان دادن ایران به عنوان یک نگرانی برای جامعه بین‌المللی بوده رنگ باخته و در برابر جهان از ارزش و اعتباری برخوردار نیست .
وزیر امور خارجه افزود: این بزرگترین موفقیت مردم ایران برای نشان دادن این واقعیت است که در کنار اینکه برای حفظ حقوقشان دربرابر هر فشاری مقاومت کرده و می‌کنند اما با دنیا سرجنگ و ستیز ندارند و می‌خواهند با دنیا بر اساس تعامل و روابط سازنده مبتنی بر احترام متقابل رفتار کنند.
ظریف در واکنش به این اظهارنظر کری مبنی بر اینکه «جهان نسبت به یک سال پیش امن تر شده» گفت: البته ما خوشحالیم که دنیا کمتر نگران باشد چون معتقدیم که دنیا دلیلی برای نگرانی از ابتدا نداشت.
وی گفت: برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران از ابتدا صلح‌آمیز بود. گروهی تلاش داشتند این برنامه را خطرناک معرفی کنند و امروز خوشحالیم که صدای آن گروه امروز بسیار کوتاه‌تر شده و بازی سیاسی‌ای که برای هراس‌افکنی در روابط بین‌المللی انجام می‌دادند تا اینکه بتوانند سیاست‌های خودشان را توجیه کنند، امروز خریدار کمتری در دنیا دارد .
وزیر امور خارجه اظهار کرد: دلیل نگرانی آنها این نیست که نگران توافقند بلکه نگران از دست دادن شرایطی هستند که با آن بتوانند دنیا را به هراس بیندازند و سیاست‌های خود را توجیه کنند.

دیدار مدعوین «کنگره جهانی جریان‌های افراطی از دیدگاه علمای اسلام» با رهبر معظم انقلاب

رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح روز سه‌شنبه در دیدار علما، اندیشمندان و میهمانان شرکت‌کننده در «کنگره جهانی جریان‌های تکفیری از دیدگاه علمای اسلامی»، احیای جریان تکفیری در سال‌های اخیر را مشکل تحمیلی و دست‌ساز استکبار برای دنیای اسلام دانستند.
ایشان با اشاره به اقدامات جریان خبیث تکفیری در جهت اهداف امریکا و دولت‌های استعماری و رژیم صهیونیستی بویژه تلاش برای به فراموشی سپرده شدن مسئله اصلی فلسطین و مسجدالاقصی، تاکید کردند: ایجاد یک نهضت علمی، منطقی و فراگیر برای ریشه کن کردن جریان تکفیری، روشنگری نسبت به نقش سیاست‌های استکباری در احیای این جریان و اهتمام جدی و مطالبه عمومی در خصوص قضیه فلسطین به عنوان مسئله اصلی دنیای اسلام از مهمترین و اولویت دار‌‌ترین وظایف علمای جهان اسلام در شرایط کنونی است.
حضرت آیت الله خامنه ای سپس به یک نکته غیرقابل انکار اشاره کردند و افزودند: جریان تکفیر و حکومت‌های پشتیبان آن کاملاً در جهت اهداف استکباری یعنی آمریکا و دولت‌های استعماری اروپایی و رژیم صهیونیستی حرکت می‌کنند و با ظاهری اسلامی، عملاً درخدمت آنها هستند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: خط مقدم مبارزه مسلمانان در این منطقه، فلسطین اشغالی بود اما جریان تکفیر این خط مقدم را تغییر داد و به داخل خیابان‌ها و شهرهای عراق، سوریه، پاکستان و لیبی کشاند و این، یکی از جنایت‌های فراموش‌نشدنی جریان تکفیر است.
ایشان یکی دیگر از شواهد خدمت جریان تکفیر به منافع استکبار را تنها گذاشتن محور مقاومت در جنگ 50 روزه غزه دانستند و خاطرنشان کردند: یک شاهد دیگر، منحرف کردن شور و حماسه‌ای بود که بر اثر بیداری اسلامی در جوانان مسلمان بوجود آمد که متاسفانه از آن برای کشتار مسلمانان بی‌گناه دیگر استفاده شد.
ایشان با اشاره به تصمیم اخیر کابینه رژیم صهیونیستی در اعلام یهودی بودن فلسطین اشغالی، گفتند: رژیم صهیونیستی بدنبال تصرف قدس و مسجدالاقصی و تضعیف هرچه بیشتر فلسطینی‌ها است. همه ملت‌های اسلامی و همچنین علما باید از دولت‌های خود مسئله فلسطین را مطالبه و پیگیری کنند.
حضرت آیت الله خامنه‌ای با تاکید بر این که ملت و جوانان ایران با کمال میل از مردم فلسطین حمایت می ‌نند و عاشق مبارزه با صهیونیست‌ها هستند، افزودند: جمهوری اسلامی ایران به لطف و فضل الهی اسیر محدودیت‌ها و اختلاف‌های مذهبی نشده است و همان گونه که به حزب‌الله شیعه در لبنان کمک می‌کند، به حماس و جهاد اسلامی و دیگر گروه‌های اهل سنت در فلسطین نیز کمک می‌کند و به این کمک‌ها ادامه خواهد داد.
ایشان تقویت برادران فلسطینی در غزه را یک نمونه از کمک‌های جمهوری اسلامی ایران به مردم فلسطین برشمردند و تاکید کردند: همان گونه که قبلاً هم اعلام شد، کرانه باختری باید مسلح و آماده دفاع شود، و این کار قطعاً انجام خواهد شد.
حضرت آیت الله خامنه‌ای، مشکلات و ناکامی‌های دشمنان اسلام در منطقه بویژه در عراق، سوریه و لبنان را نیز یادآور شدند و گفتند: یک نمونه دیگر از ضعف دشمن، قضیه هسته‌ای ایران است. امریکا و کشورهای استعمارگر اروپایی دور هم جمع شدند تا جمهوری اسلامی ایران را در قضیه هسته‌ای به زانو درآورند اما نتوانستند و در آینده نیز نخواهند توانست.

تمدید تعلیق تحریم‌های ایران از سوی اتحادیه اروپا

اتحادیه اروپا روز سه شنبه تعلیق برخی از تحریم‌هایی که به بهانه فعالیت هسته‌ای ایران وضع کرده بود، تمدید کرد.
این تمدید شامل تعلیق ممنوعیت بیمه حمل و نقل دریایی نفت، معاملات طلا و بعضی نقل و انتقالات مالی است.

بخش دیپلماتیک اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای اعلام کرده است که 28 عضو این اتحادیه تعلیق تدابیر محدود‌کننده اتحادیه اروپا علیه ایران را تا 30 ژوئن 2015 تمدید و اعضای اتحادیه به شکل کتبی در این مورد تصمیم‌گیری کردند.

وزارت علوم سرانجام وزیردار شد

جلسه رأی اعتماد به محمد فرهادی، وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری روز چهارشنبه در مجلس شورای اسلامی با حضور رئیس‌ جمهور برگزار شد.
پس از سخنان رئیس جمهور، موافقان و مخالفان وزیر پیشنهادی و فرهادی، نمایندگان با 197 رأی موافق، 28 رأی مخالف و 10 رأی ممتنع به گزینه پیشنهادی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رای اعتماد دادند.

به این ترتیب محمد فرهادی به عنوان وزیر علوم، تحقیقات و فناوری راهی شهرک غرب شد.

آیت‌الله امامی کاشانی؛ خطیب جمعه این هفته تهران

نماز عبادی- سیاسی جمعه این هفته تهران به امامت آیت الله «محمد امامی کاشانی» در مصلای امام خمینی (ره) اقامه می شود.

همچنین دکتر حسن قاضی زاده هاشمی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره عملکرد این وزارتخانه پیش از خطبه‌ها سخنرانی خواهد کرد.

دیدار اعضای مجمع عالی بسیج با رهبر معظم انقلاب

اعضای مجمع عالی بسیج روز پنجشنبه به مناسبت هفته بسیج با رهبر معظم انقلاب دیدار کردند. 

رهبر انقلاب اسلامی درباره تمدید مذاکرات با پنج به علاوه یک افزودند: به همان دلیلی که با اصل مذاکره مخالفت نکردیم، با تمدید هم مخالف نیستیم اما باید به چند نکته نیز توجه کرد.
ایشان هیأت مذاکره کننده ایران را پرتلاش، جدی، دلسوز، مستحکم و منطقی خواندند و افزودند: هیأت ایرانی حقاً و انصافاً در مقابل حرف زور ایستادگی می کند و بر خلاف طرف مقابل، حرفش را هر روز عوض نمی کند.
رهبر انقلاب با اشاره به برخورد های دو گانه امریکایی ها افزودند: آنها در مجالس خصوصی و در نامه پراکنی یک جور حرف می زنند و در سخنان عمومی یک جور دیگر!
حضرت آیت الله خامنه ای، با یادآوری عقبه های مختلف «دیپلماتیک، سیاسی و رسانه ای طرفهای مقابلِ ایران» گفتند پشت سر هر کدام از مذاکره کنندگانِ با ما یک لشکر قرار دارد و در میان آنها، امریکا از همه بداخلاق تر و انگلیسی ها از همه موذی ترند.
ایشان افزودند: هم ملت ایران و هم طرفهای مذاکره کننده بدانند که اگر مذاکرات به نتیجه نرسد آنکه بیش از همه ضرر می کند امریکایی ها هستند نه ما.
رهبر انقلاب اسلامی تأکید کردند: با قاطعیت و استدلال محکم معتقدیم که قصد واقعی استکبار، جلوگیری از رشد و عزت و اقتدار روزافزون ملت ایران است.
ایشان، مسئله هسته ای را فقط یک بهانه خواندند و افزودند: البته آنها بهانه های دیگری هم دارند اما هدف واقعیِ تحریم و فشار اقتصادی به عنوان عاملی مهم، متوقف کردن پیشرفت ایران است.

captcha