کد خبر: 2616949
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۹
حجت‌الاسلام مبلغی در گفت‌وگو با رسانه مصری:

ضعف روابط میان مذاهب اسلامی اندیشه‌های تکفیری را تقویت می‌کند

گروه بین‌الملل: حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد مبلغی، رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی کشورمان، ضعف و فقدان ارتباط میان مذاهب اسلامی را زمینه‌ساز تقویت افکار و اندیشه‌های تکفیری دانست.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه خبری «الوسط» مصر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین مبلغی که اخیرا برای شرکت در کنفرانس بین‌المللی «مبارزه با تندروی و تروریست» به دعوت شیخ الأزهر به مصر سفر کرده بود، در گفت‌وگو با این رسانه خبری گفت: انتشار و گسترش اعمال و افکار تکفیری بزرگترین ضربه را به مذاهب اسلامی و جهان عرب وارد می‌کند.
وی افزود: علما و اندیشمندان مسلمان شایسته است که برای آرام‌کردن وضع موجود و مواجهه با این افکار و اندیشه‌ها، تلاش بیشتری انجام دهند.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی تأکید کرد: در حال حاضر، تکفیر بزرگترین خطر برای امت اسلامی محسوب می‌شود که منشأ همه خطرات دیگر بوده و کیان امت اسلامی را تهدید می‌کند.
این استاد برجسته حوزه علمیه قم در ادامه این گفت‌وگو، بر ضرورت مواجهه جدی با افکار تکفیری و تروریستی تأکید کرد و از سرگیری روابط میان امت اسلامی بر اساس نظریه همزیستی اسلامی را خواستار شد.
حجت‌الاسلام مبلغی گفت: نظریه‌پردازی پیرامون همزیستی اسلامی و تحقق آن در سطح جهان اسلام بهترین گزینه برای مواجهه با تکفیری‌ها است.
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که تقویت میانه‌روی اسلامی زمینه‌ساز همزیستی مسالمت‌آمیز است، ضعف و فقدان ارتباط میان مذاهب اسلامی را مجالی برای تقویت افکار و اندیشه‌های تکفیری دانست.
رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی گفت: مرکز اسلامی الأزهر سابقه و پیشینه عمیقی دارد و ما به شیخ آن احترام می‌گذاریم، زیرا این مرکز جایگاه مهمی نزد امت اسلام دارد و اقدام این مرکز در برگزاری کنفرانس بین‌المللی مبارزه با تروریسم و افراطی‌گری نشانه این است که الازهر می‌خواهد تمام قابلیت‌های خود در جهان را برای مقابله با خطر تروریسم بکار بگیرد.
حجت‌الاسلام مبلغی از همکاری دانشگاه مذاهب اسلامی در ایران با دانشگاه‌های جهان اسلام به‌ویژه دانشگاه الازهر در زمینه‌های مختلف به‌ویژه مبارزه با افراطی‌گری و خشونت استقبال کرد.
وی تاکید کرد: ایران و مصر دو کشور بزرگ و توانمند برای هدایت مذاهب اسلامی به سمت تحقق همزیستی میان امت اسلام هستند.
یادآور می‌شود، کنفرانس بین‌المللی مبارزه با تروریست و تندروی، اواخر هفته گذشته به همت مرکز اسلامی الازهر در قاهره برگزار شد.

captcha