کد خبر: 2625184
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۳
حجت‌الاسلام محصل‌همدانی:

دستگاه‌های فرهنگی زمینه‌های پاسخگویی به شبهات را فراهم کنند

گروه جامعه: یک مدرس حوزه به نقش روحانیون در شبهه‌زدایی اشاره و عنوان کرد: روحانیت می‌تواند جوانان را به خود جذب کند اما دستگاه‌های فرهنگی باید زمینه پاسخگویی به شبهات را برای روحانیون ایجاد کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین سید مرتضی محصل همدانی، معاون آموزش مرکز تخصصی حقوق و قضای اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به علل شبهاتی که امروزه برای جوانان در ارتباط با اجرای برخی احکام دینی همچون ضرورت رعایت آداب خاص هنگام وضو گرفتن مطرح می‌شود اشاره کرد.

وی با بیان اینکه امروز در برابر جنگ نرم دشمن بسیار کوتاه آمده‌ایم، اظهار کرد: شبهات از سوی دشمن به بهانه کافی بودن پاکی دل مطرح می‌شود و سست شدن ایمان در اثر تبلیغات منفی آنان سبب می‌شود شبهه در فکر و دل جوان نفوذ پیدا کند.

وی به عنوان مثال به بهانه تراشی برخی افراد مبنی بر وضو گرفتن با لاک ناخن اشاره و عنوان کرد: نبودن مانع برای رسیدن آب به پوست هنگام وضو از دستوراتی است که از سوی خداوند عالم مطرح شده است، اما اگر اعتقادات دینی قوی نباشد صادر کننده حکم فراموش و اجرای دستور برای افراد سخت می‌شود.

پاک بودن دل؛ نتیجه عمل به دستور خداوند

حجت‌الاسلام محصل همدانی پاک بودن دل را نتیجه عمل به دستورات خداوند دانست و گفت: تا زمانی که مطیع و فرمانبردار دستورات پروردگار نباشیم و اعتقادات ما به عمل تبدیل نشود پاکی دل حاصل نمی‌شود.

این استاد حوزه به نقش نهادهای مختلف در تحکیم اعتقادات دینی جوانان اشاره و عنوان کرد: استحکام بخشیدن به اعتقادات دینی جوانان امری کلیدی و محوری است که باید از دوران کودکی آغاز شود تا در جوانی ثمره و نتیجه آن شکوفا شود.

خانواده؛ نقشی انکارناپذیر دارد

وی اولین نهاد در اجرای این مسئولیت را خانواده معرفی کرد و گفت: خانواده نباید تمام تقصیرات را به گردن جامعه بیاندازد چرا که نقش کلیدی خانواده تأثیرگذار و ماندگارتر از هر نهاد دیگری محسوب می‌شود.

حجت‌الاسلام محصل همدانی در ادامه افزود: اگر خانواده بتواند روش‌های درست تربیتی را بکار گیرد و اعتقادات دینی را به بهترین نحو در فرزند شکل دهد و پاسخگوی علمی و عملی شبهات وی باشد هیچ نهاد و دستگاهی نمی‌تواند موفق به متزلزل کردن بنیان اعتقادات وی شود.

وقتی نهادهای فرهنگی خود سبب ایجاد شبهه می‌شوند

وی با بیان اینکه ایجاد شبهه سبب سست شدن اعتقادات می‌شود گفت: در چنین زمانی دستگاه‌های فرهنگی و حوزه علمیه باید به میدان عمل شبهه زدایی بیاید اما گاهی خود دستگاه‌های فرهنگی سبب ایجاد شبهه می‌شوند.

حجت‌الاسلام محصل همدانی به نقش روحانیون در شبهه زدایی اشاره و عنوان کرد: روحانیت می‌تواند جوانان را به خود جذب کند اما دستگاه‌های فرهنگی باید زمینه پاسخگویی به شبهات را برای روحانیون ایجاد کنند.

وی با بیان اینکه پس از ایجاد جایگاه و زمینه‌ای برای پاسخگویی به شبهات مسلما فرد پاسخ دهنده باید یک روحانی و عالم باشد گفت: اگر این جایگاه ایجاد و روحانیت نسبت به رفع شبهه اقدام نکند می‌توان از کوتاهی و کم کاری روحانیت نام برد اما این جایگاه باید به خوبی ایجاد شود.

captcha