آیتالله محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، به شبهاتی که از سوی برخی جوانان در ارتباط با اجرای احکام دینی مطرح و بعضا به بهانه پاک بودن دل، از انجام تکالیف دینی سرباز میزنند، اشاره و عنوان کرد: گاهی اوقات اختلاف فتوا بین علما باعث این موضوع میشود.
وی ادامه داد: گاهی بین علمای دین در امور جزئی احکام دین اختلاف وجود دارد که به عنوان مثال میتوان به بلاد کبیره محسوب کردن تهران برای اقامه نماز اشاره کرد. جوان با مشاهده این اختلافات به دلیل آگاهی کم از موازین دینی دچار تردید میشود و به بهانه اینکه راه صحیح مشخص نیست، روح اسلام را پاکی دل بیان و از اجرای احکام دینی با این توجیه که پاک بودن دل انسان کافی است سر باز میزند.
وی با بیان اینکه علمای دین، کارشناسان و متخصصانی مجتهد هستند که افراد باید به عنوان مقلد تابع نظرات آنان باشند، اظهار کرد: انتخاب یک عالم دینی به عنوان الگو سبب میشود فرد از تشتت آرا به دور بماند و در مسیر پیش رو با در دست داشتن قوانین و مقررات حرکت کند.
وی روح دین را پیامبر اکرم(ص) و ائمه معصومین(ع) دانست و گفت: کسی که ادعای پاک بودن دل دارد باید در عمل، رفتاری شبیه به بزرگان دین داشته باشد و اختلاف علما در شکسته ادا شدن نماز در یک مکان نباید سبب صرف نظر وی از نماز خواندن شود چرا که نماز از احکام مورد تأکید خداوند، پیامبر(ص) و تمامی ائمه معصومین(ع) است.
تفسیر شخصی دین فاقد اثرگذاری لازم است
این استاد حوزه در ادامه افزود: در غیر این صورت اگر هر کسی بخواهد بنابر سلیقه و دریافت خود از دین رفتار کند، تفسیر دین تابع نظرات شخصی میشود و فاقد اثری که باید داشته باشد میشود.
آیتالله غرویان همچنین از علمای دینی خواست تا سخت گیریهای بیش از حد در احکامی که در مقابل آن نظرات آسانتری وجود دارد نداشته باشند تا جوانان از اصل دین و عبادت به دور نمانند.
وی پاکی دل را امری مجزا از بهانه جوییهای امروزی برای فرار افراد از اجرای احکام دین دانست و گفت: مبانی پاک شدن دل باید با توجه به مقتضیات زمان و مکان و به مرور زمان برای جوانان از طریق قالبهای جذاب و جدید بیان شود.
ارتباط بین روحانیون و جوانان هنوز کم رنگ است
آیتالله غرویان بر ضرورت ارتباط صمیمی روحانیون با جوانان با توجه به شرایط تهاجم فرهنگی گسترده دشمنان برای رفع شبهات دینی آنان تأکید و تصریح کرد: این ارتباط گرچه امروز وجود دارد اما هنوز کم رنگ است.
وی در پایان یادآور شد: بسیاری از جوانان جویا و مشتاق دانستن هستند، ولی به تحلیل نیاز دارند. بنابراین ایجاد بصیرت دینی در جوانان نیازمند ارتباط صمیمیتر و رفاقتی پایدارتر بین روحانیون و جوانان است.