به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در واکنش به یادداشتی درباره نتایج جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور با عنوان «علائم ناکارآمدی دانشکدههای علوم قرآنی در جشنواره ملی قرآن دانشجویان» دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم به ارسال جوابیه ای اقدام کرده است که متن کامل آن به شرح زیر است:
1- اگر چه یکی از اهداف این دانشگاه ترویج حفظ و قرائت قرآن کریم میباشد و در این راستا دورههای مختلف حفظ و تربیت معلم در تمامی دانشکدهها و نیز دوره های مختلف آمادگی جهت متسابقین برگزار شده است؛ اما رسالت این دانشگاه صرفاً کسب رتبههای برتر در مسابقات قرآنی نیست و همان طور که برخی اساتید در گزارش مربوط اشاره نمودهاند، دانشجویان برتر در مسابقات، تربیت شده دانشگاهها نیستند. به نظر می رسد شاخص اصلی ارزیابی فعالیت های قرآنی دانشگاه ها، اختلاف سطح قرآنی دانشجویان هنگام ورود و دانش آموختگی می باشد که آمار 20 درصد دانش آموختگان حافظ قرآن در این دانشگاه شاهدی بر این مدعاست. در این دانشگاه دانشجویان ورودی در ترم اول موظف به شرکت در آزمون سطح بندی می باشند و در صورت عدم اخذ گواهی از کانون دانشکده، مجاز به انتخاب واحدهای فنون قرائت در ترم بعد نیستند و برای تقویت آنان دوره های مختلف حفظ و تربیت معلم با شرکت حدود نیمی از دانشجویان برگزار میگردد.
2- نمایندگان دانشگاه در دوره قبلی جشنواره موفقیت های قابل قبولی را کسب نموده اند که می توان به کسب یک پنجم رتبه های کتبی کشور(5 رتبه از 25رتبه کتبی) و کسب عنوان برترین دانشگاه در بخش کتبی و رتبه های برتر حفظ کل و 20 جزء اشاره نمود. اگرچه نقد بدون غرض فعالیتها کاری ارزنده است، اما این سؤال باقی است که چرا در سالهای قبل دلایل توفیق نمایندگان در جشنواره مورد بررسی قرار نگرفت؟
3- فضای قرآنی و معنوی دانشکده های علوم قرآنی که خود بستری مناسب برای رشد علمی و معنوی دانشجویان ایجاد کرده است، خود شاهدی بر عدم ادعای مولف یادداشت مورخ 30/10 /93 می باشد.
4- تکیه کردن نویسنده بر عنوان شورای توسعه فرهنگ قرآنی بدون هماهنگی با مسئولین آن نهاد محترم جهت قانونی جلوه دادن ادعاهای مطرح شده، قابل پیگیری است و استناد بر پاره ای از گمانها که خود مصداق "ان بعض الظن اثم" می باشد، محل تأمل است. اولا مجوز استفاده از ردیف اعتبارات دولتی برای دانشگاه در سال 89 از سوی وزارت علوم صادر شده است و بدون این مجوز اختصاص بودجه ممکن نبود. ثانیا مواردی که به آن در مورد لزوم تربیت قاری و حافظ اشاره شده است مربوط به اساسنامه قبلی است.
6- نکات ذیل بیانگر موفقیت دانشجویان در عرصه تحصیلات قرآنی است:
- در پنج سال اخیر به طور متوسط حدود 40 الی 50 درصد از دانشجویان کارشناسی این دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد قبول شدهاند.
- بیش از 55 درصد از پذیرفته شدگان دوره روزانه مقطع کارشناسی ارشد رشته های قرآنی سال 1393 در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم پذیرفته شده اند.
- بیش از 12 درصد از پذیرفته شدگان دوره روزانه مقطع دکترای علوم قرآن و حدیث سال 1393 در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم پذیرفته شدهاند.
- در سال جاری در مرحله نهایی نوزدهمین المپیاد علمی ـ دانشجویی کشور 20 درصد رتبه ها به دانشجویان این دانشگاه تعلق گرفته است (7 نفر از 35 نفر کل کشور) که به عنوان برترین دانشگاه در این زمینه شناخته شده است. در سالهای 92 و 91 نیز به ترتیب 5/12 و 26 درصد کل برگزیدگان مرحله نهایی از این دانشگاه بوده است.
در پایان ضمن استقبال از نقد سازمانها و نهادهای قرآنی به این نکته اشاره میشود که نقد در صورتی سازنده است که همراه با مستندات و دور از ظنیات و شبهه غرضورزی باشد و مسلما این دانشگاه نیازمند راهنماییهای ارزنده اساتید و صاحب نظران قرآنی است.