کد خبر: 2734426
تاریخ انتشار : ۳۰ دی ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۴
یادداشت وارده/

علائم ناکارآمدی دانشکده‌های علوم قرآنی در جشنواره ملی قرآن دانشجویان

گروه دانشگاه: کارشناس دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی طی یادداشتی نقدهایی را به عملکرد دانشکده‌های علوم قرآنی وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پی انتشار گزارشی با عنوان تحلیل عملکرد دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در جشنواره ملی قرآن دانشجویان، علیرضا شعبانی‌فرد، کارشناس دبیرخانه شورای توسعه فرهنگ قرآنی، در واکنش به این گزارش، در یادداشتی عدم موفقیت دانشجویان دانشکده‌های علوم قرآنی در جشنواره ملی قرآن دانشجویان را مهم‌ترین نشانه ناکارآمدی این دانشکده‌ها برشمرد. متن کامل این یادداشت را که اختصاصا در اختیار ایکنا قرار گرفته است، در ادامه بخوانید:

دانشکده‌های قرآنی از سال 1387 با مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با عنوان «دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم» ارتقا پیدا کرده است. طبق مستندات موجود این مجوز به صورت مشروط در آبان 89 صادر شده است و اگر مدیران دانشکده‌ها مجوز دیگری دارند بایستی ارائه کنند. در صورت عدم ارائه این مستندات، استفاده از عنوان دانشگاه از سال 87 تا 89 محمل قانونی نداشته است به‌ویژه اینکه از قید «جامع» هم استفاده شده است.
مشروط بودن مجوز ارتقای دانشکده به دانشگاه به عدم استفاده از ردیف اعتبارات دولتی
شورای گسترش به شرطی با این ارتقاء موافقت کرده است که دانشکده‌ها از محل اعتبارات سازمان اوقاف اداره شده و از اعتبارات دولتی استفاده نشود. در حالی که طی سال‌های گذشته ردیف اعتباری خاصی همه‌ساله در قوانین بودجه هر سال برای دانشکده‌ها تصویب شده است.
برای نمونه در سال 92 جدول زیر در لایحه بودجه از سوی دولت پیشنهاد داده شده بود که مجلس نیز رقم اعتبارات آن را از 13 میلیارد و 476 میلیون تومان به 17 میلیارد و 476 میلیون تومان افزایش داده است. برای نمونه در جدول زیر، ردیف اعتبارات سال 92 دانشکده‌ها قابل بررسی و تحلیل است.

 

رقم پیشنهادی در لایحه بودجه 94 نیز بالغ بر 15 میلیارد تومان برای این دانشکده‌ها در نظر گرفته شده است.

خروجی‌های دانشگاه باید قاری،‌ حافظ،‌ مربی و معلم باشد
اهداف مصرح در اساسنامه دانشکده‌های علوم قرآنی (مصوب سیصد و نود و هشتمین جلسه مورخ 20/3/76 شورای عالی انقلاب فرهنگی) تربیت معلم، داور، قارى، حافظ، مبلغ و مفسر قرآن کریم در 2 بند از 5 است. براین اساس می‌بایست خروجی‌های این دانشگاه نه‌تنها خود قاری و حافظ حرفه‌ای قرآن باشند بلکه مربی و معلم قرآن نیز باشند.
نتایج بیست و نهمین جشنواره ملی قرآنی دانشجویان نشان از ناکامی دانشکده‌ها در دستیابی به این اهداف است که نیازمند بازنگری جدی در امور این دانشکده‌ها است و متأسفانه تعصب مدیران فعلی موجب عدم پذیرش این واقعیت تلخ شده و بر سبیل ناصواب همچنان شاهد کوفتن بر طبل توسعه کمّی بدون کیفی‌سازی دانشکده‌ها هستیم.
نادرست بودن سپردن میزبانی جشنواره سی‌ام به دانشکده‌های علوم قرآنی
واگذاری مسئولیت میزبانی جشنواره سی‌ام ملی قرآنی دانشجویان به دانشکده‌های علوم قرآنی نیز کاری نادرست است؛ این اقدام نمی‌تواند آبروی رفته را به جوی بازگرداند و متأسفانه نگاه و نگرش برخی بخش‌های فعال در زمینه علوم قرآنی نگاه به صورت است نه سیرت.
این نگاه را در برگزاری همایش پژوهشی در حاشیه مسابقات بین‌المللی قرآن سازمان اوقاف هم هستیم شاهد هستیم؛ در حالی که این همایش هم در سال گذشته با حاشیه‌هایی همراه بود که بررسی آن زمان دیگری را می‌طلبد.

ادامه فعالیت با وضعیت فعلی در خور شأن نیست
به طور کلی بررسی روند طی‌ شده و وضعیت فعلی دانشکده‌های علوم قرآنی بیانگر آن است که ادامه فعالیت این مجموعه با وضعیت کنونی به‌هیچ وجه در شأن نظام و دولت جمهوری اسلامی ایران نیست و تحول جدی در آن ضروری است و با وجود حسن نیت و تلاش مسئولان سازمان اوقاف و امور خیریه، امکان این تحول با مدیریت این سازمان مشکل به نظر می‌رسد. از سوی دیگر اقبال گسترده جوانان متدین به قرآن و ظرفیت‌های گسترده انسانی این حوزه در کشور، نشانگر آن است که در صورت ایجاد یک مجموعه دانشگاهی قرآنی توانمند و توسعه ‌یافته، می‌توان استعدادهای درخشانی را جذب و تربیت نمود و در آینده نه‌چندان دور به همه اهداف بلند مذکور در اساسنامه این دانشکده‌ها نایل شد.
غرض از این ملاحظات، فراهم‌ آوردن زمینه اصلاح و بهبود امور است و به قول سعدی علیه الرحمه متکلم را تا کسی عیب نگیرد سخنش صلاح نپذیرد. مشو غره بر حسن گفتار خویش، به تحسین نادان و پندار خویش.

سعید
|
-
|
۱۳۹۳/۱۰/۳۰ - ۱۶:۲۳
0
0
یکطرفه نباید قضاوت کنید شما نظر مسئولانش را هم بگیرید ببیندی چه می گویند
روستا
|
-
|
۱۳۹۳/۱۱/۰۱ - ۰۹:۱۱
0
0
خب مسئولین بیان جواب بدن تا کی باید تعارف تیکه پاره کنیم بودجه مملکت داره خرج میشه باید یک خروجی درست و حسابی داشته باشه
بنده خدا
|
-
|
۱۳۹۳/۱۱/۰۲ - ۱۶:۰۸
0
0
سلام بنده از مسئولین قرانی کشور موضوع را از دانشگاه پیگیر شدم که معلوم شد اولا مجوز رسمی دریافت بودجه برایشان صادر شده و خودم مشاهده کردم و ثانیا نویسنده یادداشت، از روی بی اطلاعی یا غرض ورزی ، نکات مثبت این دانشگاه را نادیده گرفته از جمله رتبه برتر در المپیاد قران کشور و بیشترین درصد قبولی فوق لیسانس و حافظ قران بودن حدود یکپنجم دانشجویان این دانشگاه -امید است نقدها را منصفانه انجام دهیم .
captcha