به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، «میرداود موسویباروق» متولد 1343 اردبیل، مدرس و پیشکسوت قرآنی با بیش از 30 سال فعالیت آموزشی قرآن است که در نهمین همایش تکریم چهرههای قرآنی که جمعه، یکم اسفندماه برگزار خواهد شد به عنوان استاد آموزش قرآن تکریم میشود؛ در این گزارش گفتوگویی با استاد میرداود موسویباروق در خصوص فعالیتهای قرآنی و آموزشی وی طی دهههای گذشته انجام شده است.
آغاز فعالیتهای قرآنی از سال 1355 در اردبیل
میرداود موسویباروق که فعالیت قرآنی خود را از سال 1355 با شرکت در جلسات قرآن هیئتهای مذهبی آغاز کرده است، مشوق اصلی خود برای گرایش به سمت قرآن را خانوادهاش میداند و میگوید: علاوه بر خانوادهام که نقش بسزایی در جذب من به سمت قرآن داشتند، استاد «حاج عبدالحسن محمدپور» که هماکنون در اردبیل فعالیت دارند نیز مشوق خوبی برای بنده بودند و از زمانی که با جلسات ایشان آشنا شدم قرائت قرآن را به صورت حرفهای دنبال کردم.
وی ادامه میدهد: بعد از مدتی که در جلسات قرآن استاد حاج عبدالحسن محمدپور شرکت میکردم ایشان جلسات قرآن مرحوم استاد ابراهیم پورفرزیب(استاد مولایی) که در تهران ـ مسجد الرضا(ع) برگزار میشد به بنده معرفی کرد که پس از آن هر هفته برای بهرهمندی از جلسات مرحوم مولایی به تهران میآمدم تا داشتههای خود را تکمیل کنم.
پنجشنبه هر هفته به عشق قرآن از اردبیل به تهران میآمدم
موسوی در ادامه میگوید: آن سالها که دوران نوجوانی خود را پشت سر میگذاشتم از شدت علاقه و اشتیاق به یادگیری قرآن، بعدازظهر پنجشنبه هر هفته از اردبیل حرکت میکردم تا صبح روز جمعه خود را به جلسه قرآن مرحوم مولایی در مسجد الرضا(ع) برسانم و ظهر جمعه دوباره به اردبیل بازمیگشتم.
وی ادامه میدهد: آن سالها که هنوز دانشآموز بودیم به همراه «حسین کرمی» قاری بینالمللی قرآن به جلسات قرآن استاد مولایی در تهران میآمدیم. در آن سالها به جهت سن و سال کمی که داشتیم هنوز استقلال مالی نداشتیم و پول توجیبی را از پدرمان میگرفتیم، گاهی اوقات به زور از خانواده پول میگرفتیم تا حداقل بلیط رفت و برگشت با اتوبوس به تهران را تهیه کنیم و زمانی که به ترمینال آزادی میرسیدیم از میدان آزادی تا مسجد الرضا(ع) را پیاده میرفتیم و در زمان برگشت نیز از مسجدالرضا(ع) تا ترمینال اتوبوسرانی پیاده میرفتیم و حتی گاهی اوقات نیز گرسنه میماندیم تا به اردبیل برسیم.
این استاد پیشکسوت قرآنی با عنوان این مطلب که در دهه 50 و 60، آموزش قرآن به صورت کلاسیک و زنجیرهوار انجام نبود، میگوید: در آن سالها نحوه آموزش قرآن و جلسهداری قرآن مانند امروز ساماندهی نشده بود و زمانی که در جلسات مرحوم استاد مولایی حاضر میشدیم سعی میکردیم بیشتر نحوه ادای صحیح حروف را از محضر استاد یاد بگیریم.
آغاز جلسهداری قرآن و برپایی جلسات در مساجد اردبیل
استاد موسوی باروق که تا سال 1360 برای یادگیری در جلسات قرآنی شرکت میکرد، جلسهداری قرآن را از سال 1360 آغاز و نخستین جلسه قرآن خود را در مسجد «باغمیشه» اردبیل برپا کرد. جلسات قرآن خود در مسجد باغمیشه اردبیل را به مدت هفت سال اداره میکرد اما همزمان در مساجد دیگری نیز جلسه قرآن برپا کرده بود.
بعد از چند سال جلسه دیگری را در مسجد «منصوریه» اردبیل راهاندازی کرد اما به این دلیل که استاد محمدپور در آن سالها جلسه قرآن نداشت مسئولیت این جلسه را عهدهدار شد و پس از آن استاد موسوی، جلسه قرآن دیگری را در مسجد «قاجاریه» و «مسجد اعظم» اردبیل راهاندازی کرد و این جلسات قرآن هنوز هم به صورت هفتگی برگزار میشوند.
بررسی آخرین یافتههای علمی در جلسهای با حضور اساتید قرآن اردبیل
این استاد قرآن، یک جلسه تخصصی دیگر نیز ویژه پیشکسوتان قرآنی اردبیل دارد که در این جلسه، مباحث عمیق مربوط به احکام قرائت مطرح شده و آخرین یافتههای علمی در بحث قرائت مورد بحث و بررسی قرار میگیرد؛ استاد موسوی، تمامی قاریان اردبیل را پرورشیافته این چند جلسه قرآن در اردبیل میداند.
استاد موسوی باروق که سالها در کنار جلسهداری قرآن به عنوان کارمند شهرداری نیز اشتغال داشته است هماکنون بازنشسته شهرداری است اما در زمینه آموزش قرآن هنوز با آموزش و پرورش اردبیل و دارالقرآن الکریم استان اردبیل همکاری دارد و علاوه بر همکاری به منظور برگزاری دورههای تخصصی آموزش قرآن و تربیت معلم اردبیل به داوری مسابقات قرآن در سطوح استانی و کشوری نیز میپردازد.
قرائت قرآن انسان را برای پذیرش آموزههای الهی آماده میکند
این پیشکسوت قرآنی، قرائت قرآن را تنها راهی میداند که میتواند ندای وحی را در قلوب مومنان و مسلمانان طنینانداز کند و روح انسان را توسط ضرب آهنگ قرآنی جلا بخشد و در نهایت انسان را برای پذیرش آموزههای الهی آماده کند و از این رو قرائت قرآن نقش بسیار مهمی دارد و قاریان قرآن و کسانی که در زمینه قرائت قرآن و تبلیغ قرآنی فعالیت دارند نیز کار مهمی انجام میدهند.
وی با اشاره به همایش تکریم چهرههای قرآنی که به همت سازمان دارالقرآن الکریم و با هدف تکریم اساتید و چهرههای قرآنی برگزار میشود، میگوید: کسانی که در زمینه تبلیغ و ترویج قرآنی فعالیت دارند اگر مورد تکریم قرار بگیرند به طور قطع انگیزه بیشتری برای ادامه فعالیت به دست میآورند و به عنوان الگویی برای فعالیت قرآنی نوجوانان و جوانان معرفی میشوند.
تکریم اساتید قرآنی، انگیزه مضاعفی برای ادامه فعالیت ایجاد میکند
استاد موسوی ادامه میدهد: اگر نوجوانان و جوانان ببینند که مسئولان نظام و دستگاههای قرآنی قدردان اساتید و پیشکسوتان قرآنی هستند این امر آنها را به سمت انجام فعالیتهای قرآنی تشویق میکند علاوه بر اینکه انگیزه مضاعفی نیز به فعالان و اساتید قرآنی برای ادامه فعالیت میدهد.
وی ضمن مورد تحسین قرار دادن تکریم اساتید قرآن در قالب همایش تکریم چهرههای قرآنی عنوان میکند: برگزاری سفرهای زیارتی به مکه مکرمه، عتبات عالیات و... با حضور اساتید و پیشکسوتان قرآنی که در این همایش تکریم میشوند نیز اقدام بسیار خوبی در جهت تکریم اساتید قرآن است که امیدواریم روزی این اتفاق نیز رخ دهد. همچنین، به نظر میرسد باید جلساتی به منظور یکسانسازی آموزش قرآن در کشور و تبادلنظر درباره آخرین یافتههای علمی و تحقیقاتی به منظور هماهنگی بیشتر در فعالیتهای قرآنی با حضور اساتید و پیشکسوتان قرآنی برگزار شود.