کد خبر: 2861889
تاریخ انتشار : ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۲۶
عضو کمیسیون تلفیق مجلس خبر داد:

کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه 94

گروه سیاسی: ضرغام صادقی از کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده خبر داد و افزود: میزان درآمدهای نفتی از 71 هزار میلیارد تومان به 51 هزار میلیارد تومان تقلیل پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، ضرغام صادقی، منتخب مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی امروز، 28 بهمن در جمع خبرنگاران به بودجه پیشنهادی دولت اشاره کرد و گفت: در ابتدا در بودجه پیشنهادی دولت 73 هزار میلیارد تومان برای بودجه نفت منظور شده بود و در مبنای 72 دلار بودجه را بسته بودند و از طرفی 86 هزار میلیارد تومان برای مالیات‌ها در نظر گرفته‌شده بود که در کمیسیون تلفیق بودجه بحث‌های مفصلی بر روی بحث‌های درآمدی صورت گرفت.
وی افزود: به نظر می‌رسید درآمدی که از نفت برای بودجه در سال 94 در نظر گرفته‌شده بود، در آینده با توجه به شرایط و توطئه‌های کشورها درخطر بیفتد که تصمیم گرفتیم تا بودجه را واقعی‌تر ببندیم و تصمیم در کمیسیون تلفیق بودجه بر این شد که درآمدهای حاصل از فروش نفت کاهش پیدا کند.
نائب رئیس شورای اجرایی بین‌المجالس ایران در ادامه از کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی در بودجه سال آینده خبر داد و افزود: میزان درآمدهای نفتی از 71 هزار میلیارد تومان به 51 هزار میلیارد تومان تقلیل پیدا کرد و سهم نفت در این بودجه از 6/31 درصد به 5/24 درصد کاهش یافت و به ‌واقع‌بینانه‌تر شدن درآمدهای نفتی کمک کرد.

گسترش اخذ مالیات به معنای افزایش نرخ مالیات نیست
صادقی در ادامه به راه‌های جایگزین در جهت وابستگی کمتر به درآمدهای نفتی اشاره کرد و گفت: یکی از راه‌هایی که در این زمینه در نظر گرفتیم، گسترش اخذ مالیات هست که این گسترش اخذ مالیات به معنای افزایش نرخ مالیات نیست بلکه برخی اشخاص شرکت‌ها و بنگاه‌هایی هستند که در پرداخت مالیات همراهی کامل ندارند، یا فرار مالیاتی و یا معافیت تخصیص مالیاتی دارند.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه 94 بیان کرد: در تلفیق بودجه تصمیم گرفته شد درصدی از آنها که فرار مالیاتی، یا تخصیص مالیاتی یا معافیت مالیاتی دارند به نحوی وارد چرخه پرداخت مالیات شوند و حجم عظیم کسری درآمدهای نفتی در قالب اخذ مالیات بر درآمد مطرح و منظور شد.
دبیر هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: افزایش گمرکی‌ها، افزایش حق بهره‌برداری مالکانه از معادن و فروش خدمات و کالاها و سهم اوراق مشارکت‌ها از دیگر منابعی است که در جهت راه‌های جایگزین در جهت وابستگی کمتر به درآمدهای نفتی مطرح و منظور شده است.

کاهش بودجه بخش عمرانی از 48 هزار میلیارد تومان به 43 هزار میلیارد تومان
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: برای اینکه بودجه عمرانی واقع‌بینانه‌تر باشد و تخصیص‌ها نزدیک‌تر باشد، بودجه بخش عمرانی از 48 هزار میلیارد تومان به حدود 43 هزار میلیارد تومان کاهش داده شد تا مقداری واقعی‌تر باشد و بتواند در مقابل منابع مصارف و تخصیص‌ها متناسب و نزدیک به واقعیت باشد.

captcha