به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، عسل یکی از پرفایدهترین محصولات غذایی است که علاوه بر مصارف خوراکی، فواید درمانی بسیاری دارد که از آن در طب سنتی، طب شیمیایی و حتی محصولات بهداشتی بسیاری استفاده میشود.
عسل غذای لذیذی است که از زنبور عسل به دست میآید و در قرآن کریم نیز بدان پرداخته و بیان شده است: «فِیهِ شِفَاءٌ لِلنَّاسِ؛ خوردن عسل برای مردم شفا است». پیامبر اسلام(ص) نیز فرمودند: «لم یستشف المریض بمثل شربة العسل؛ هیچ مریضی، به مانند نوشیدن عسل شفا پیدا نمیکند.»
واژه «شفا» در قرآن، درباره خوردنیها به کار نرفته است، مگر برای عسل. همچنین نام یک سوره از قرآن کریم اختصاص به زنبور عسل دارد. به نحوی که در آیه 68 و 69 سوره مبارکه نحل آمده است: «و پروردگار تو به زنبور عسل «وحی» (و الهام غریزی) کرد که از کوهها و درختان و داربستهایی که مردم میسازند، خانههایی برگزین. سپس از تمام ثمرات (و شیره گلها) بخور و راههایی را که پروردگارت برای تو تعیین کرده است، براحتی بپیما. از درون شکم آنها، نوشیدنی با رنگهای مختلف خارج میشود که در آن، شفا برای مردم است، به یقین در این امر، نشانه روشنی است برای جمعیتی که میاندیشند»
از این رو فرهنگسرای اشراق با هدف تعالی سبک زندگی و توسعه تغذیه سالم سومین جشنواره عسل را با بخشهای متنوع فرهنگی هنری از 29 بهمنماه، آغاز کرد و تا 9 اسفندماه جاری، نیز در خدمت علاقه مندان است.
سومین جشنواره عسل، با حضور زنبورداران و غرفههای متنوع «عسل»، «سوغات و صنایع دستی»، «کودک»، «غذا»، «نشستهای تخصصی و علمی» و «موسیقی آئینی، سنتی» در فرهنگسرای اشراق برپا است.
محله «عسل» غرفه اصلی این جشنواره است که با سردر زرد و نارنجی و طرح کندویی که روی برخی قسمتهای آن حک شده، جذابیت دو چندانی پیدا کرده است. این غرفه، با حضور نمایندگانی از زنبورداران کشور، غرفهای مملو از جامهای گوناگون عسلهای رنگارنگ است که نظر هر بینندهای را به خود جلب میکند.
شاید بیشتر مردم عسل را بیشتر به رنگ زرد دیده باشند و انتظار دیدن عسل تیره مایل به سیاه را نداشته باشند، اما واقعیت این است که عسل به رنگهای مختلفی وجود دارد. عسل بر اساس این که محصول کدام منطقه و چه پوشش گیاهی باشد، رنگ متفاوتی دارد.
دامنه طیف رنگهای عسل از سفید به انواع زرد ( زرد نارنجی، زرد مایل به سبز طلایی) کهربایی، عقیقی مایل به قرمز و حتی قهوهای و قهوهای تیره مایل به سیاه متغیر است. هر رنگ عسل متعلق به یک گیاه و دارای خواص درمانی متفاوتی است که در غرفه عسل، انواع این عسلها ارائه و توسط غرفه دار، خواص درمانی هر یک تشریح میشود.
بنابر این گزارش، همچنین در نشستهای تخصصی که در این جشنواره برگزار میشود، به خواص مختلف درمانی عسل اشاره میشود.
علاوه بر محله عسل، محله «سوغات و صنایع دستی» نیز شیرینی خاص خود را دارد. شیرینیهای محلی شهرهای کشور که در این غرفه ارائه شده است، کمتر میتوان مشابه آن را در مغازههای شیرینی فروشی سطح شهر و سوپرمارکتها یافت. با توجه به همزمانی این نمایشگاه با ماه پایانی سال، این شیرینیهای خوشمزه میتواند سفره آرای هفت سین خانههای شهروندان تهرانی و شیرین بخش کام مهمانهایشان باشد.
محله «غذا»، غرفه بعدی است که در آن انواع غذاهایی که با عسل تهیه میشود، آماده و مهمانان برنامه با آن پذیرایی میشوند. همچنین مسابقه غذاهای سنتی شب عید با حضور افراد شرکت کننده، در روز هشتم اسفندماه جاری، در این غرفه برگزار میشود.
همچنین «رادیو عسلی» برنامه جانبی این جشنواره است که در دو نوبت 10 تا 12 و 15 تا 20 هر روز، به صورت زنده به اجرای برنامه با موضوع فواید عسل، طنز بازاریابی و تبلیغات عسل، داستان و پخش موسیقی و اجرای مسابقه میپردازد.
مخصوصا اینکه وزارت بهداشت هم در روز اول چند فروشنده غیر مجاز که عسل تقلبی ارائه کرده بودند توقیف کرد