به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، مهمترین رویدادهای اقتصادی دیماه 93 به شرح ذیل است:
دولت مجاز به انتشار صکوک برای پرداخت بدهیهای خود شد
براساس مصوبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی مقرر شد که دولت برای پرداخت بدهیهای خود به شرکتهای دولتی و خصوصی، انتشار اوراق صکوک اجاره را پیشبینی کند.
کلیات لایحه بودجه سال ۹۴ تصویب شد
کلیات لایحه بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تصویب شد.
ضرورت افزایش نظارت بر بازارهای پولی و بانکی
وزیر امور اقتصادی و دارایی، در سالروز ورود حضرت معصومه(س) به قم با تعدادی از مراجع تقلید دیدار کرد و مراجع در این دیدار بر ضرورت افزایش نظارت بر بازارهای پولی و بانکی تأکید کردند.
توفیق اقتصاد مقاومتی منوط به کاهش نرخ سود بانکی است
به گفته زمانیان، اگر بخواهیم اقتصادی مقاومتی در زمینههای مختلف بهخصوص در زمینه سرمایه در گردش تحولی در تولید ایجاد کند، راهش پایین آوردن نرخ سود بانکی است.
قانون جدید بانکداری بدون ربا قرار نیست معجزه کند!/ رفع مشکلِ ضمانت اجرایی قانون
رئیس شورای فقهی بانک مرکزی اظهار کرد: قانون جدید بانکداری بدون ربا قرار نیست معجزه کند بلکه فقط مشکلات و موانعی که از خود قانون نشأت میگیرد را اصلاح کرده است و به این معنا نیست که همه مشکلات نظام بانکداری را برطرف کند.
ادای سوگند فطانت در جمع اعضای شورای عالی بورس
محمد فطانت، رئیس کل جدید سازمان بورس و اوراق بهادار با حضور در جلسه شورای عالی بورس به عنوان سخنگو و دبیر جدید شورا سوگند یاد کرد.
رباخواری بانکها، دشمن توسعه است/ سودهای کلان؛ عامل افزایش معوقات
به گفته غنیمیفر، پیشنهاد ریاست محترم جمهور مبنی بر تأسیس بانکهای ویژه اسلامی در کنار بانکهای کنونی نشان میدهد که ایشان هم قبول کردهاند که رباخواری بانکها در بسیاری از موارد دشمن هرگونه توسعه است.
ارتباط با نهادهای مالی بینالمللی در دستور کار بورس قرار دارد
علی طیبنیا، از در دستور کار قرار گرفتن ارتباط بازار سرمایه با نهادهای بینالمللی و تشویق سرمایهگذاری خارجی در این بازار خبر داد.
عموم خیّرین با صندوقهای نیکوکاری در بازار سرمایه بیگانه هستند
به گفته طحانی، ناآشنایی عموم مردم با بازار سرمایه به عاملی تبدیل شده که بخش عمدهای از خیّرین کشور که به جامعه سنتی وابستگی دارند از ورود به صندوقهای نیکوکاری اجتناب کنند.
مهمترین عامل گسترش صندوقهای قرضالحسنه خانگی
موسویلارگانی معتقد است که سودهای کلانی که بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری بابت اعطای تسهیلات از مردم دریافت میکنند، باعث روی آوردن آنها به تأسیس صندوقهای قرضالحسنه خانگی شده است.
اوراق صکوک مشمول معافیت قانون توسعه نهاد مالی شدند
براساس مصوبه نمایندگان مجلس، اوراق صکوک و اوراق بهادار مشمول معافیت قانون توسعه نهاد مالی شدند.
روابط ایران و بانک توسعه اسلامی ارتقاء مییابد
در دیدار محمد علی، رئیس کل بانک توسعه اسلامی با وزیر امور اقتصادی و دارایی کشورمان، توسعه و گسترش روابط فیمابین، رفع موانع همکاریهای مالی و فنی و تقویت روابط بین جمهوری اسلامی ایران و بانک توسعه اسلامی مورد تأکید قرار گرفت.
توسعه وقف در بازار سرمایه و تأثیر آن بر حجم نقدینگی و تورم
به گفته نظری، توسعه وقف در بازار سرمایه منجر به کنترل نقدینگی شده و در نتیجه، چنین اقدامی موجب کاهش تورم میشود یا حداقل آن را متوقف میکند.
تأسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه/ مجوز خرید و نگهداری سهام خزانه
نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز دوشنبه 22 دیماه مجلس، بحث تأسیس صندوق تثبیت بازار سرمایه در لایحه رفع موانع تولید و نیز صدور مجوز به ناشران بازار سرمایه برای خرید و نگهداری سهام خزانه را تصویب کردنـد.
کارتهای اعتباری ایران شبهه شرعی دارد
حکیمی با اعلام اینکه کارتهای اعتباری ایران شبهه شرعی دارد، برنامه جدید بانک مرکزی برای کارمزد فروشگاهها را تشریح کرد.
سادهسازی عقود در قانون جدید بانکداری بدون ربا
رجایی اظهار کرد: در قانون جدید بانکداری بدون ربا تلاش ما براین است که هم عقود را سادهسازی کنیم که اجرایش راحتتر شود و هم اینکه ساختار بانکی را به گونهای شکل دهیم که عقود مشارکتی هم بتواند به راحتی در آن اجرا شود.