به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، آیتالله سیدمحمود هاشمی شاهرودی، امروز، 19 اسفندماه، در آغاز هفدهمین اجلاس رسمی دوره چهارم خبرگان رهبری، با اشاره به حضور پرشور مردم در راهپیمایی 22 بهمن گفت: عظمت مردم در راهپیمایی 22 بهمن مسئولیت خواص و نخبگان را سنگینتر کرد.
وی با تأکید بر اینکه باید قدر ملت ایران را دانست، افزود: در این راه باید به امام (ره) تأسی کنیم؛ چرا که ایشان بیش از هر کسی این ملت را میشناختند و به آنها ایمان داشتند.
وی با بیان اینکه در برابر این ملت هر کاری جز تلاش بیوقفه برای حل مشکلات ناسپاسی است، اظهار کرد: قطب بندی کردن جامعه و مجادلات بیهوده سیاسی ناسپاسی مضاعف در حق مردم است.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: 22 بهمن روز نمایش اقتدار ملی بود و برای ما درسی داشت که بارها تجربه کردهایم؛ مردم ایران در بیش از 1000 شهر و 5 هزار روستا با حضور خود خیابانها را پر کردند؛ در شهرهای سردسیر با وجود سردی هوا و در خوزستان با وجود ریزگردها و آلودگی، مردم باز هم به خیابانها آمدند؛ هر زبان و بیانی در توصیف و تشکر از این همه بصیرت ناتوان است.
وی با بیان اینکه راهپیمایی 22 بهمن برای دشمنان ما در حکم آزمایش است، اظهار کرد: آنها منتظرند تا تأثیر توطئههای خود را بسنجند و اندازه بگیرند؛ آنها 36 سال است که منتظرند در اثر تبلیغات شان حضور مردم را در خیابانها کاهش دهند اما مردم هر سال پرشورتر حضور پیدا میکنند و امسال نیز یک صدا در دفاع از استقلال، آزادی، پیشرفت و عدالت فریاد سر دادند.
هاشمی شاهرودی خاطرنشان کرد: حضور مردم در راهپیمایی 22 بهمن امسال پیام روشنی به دولتهای زیادهخواهی مثل آمریکا داد و این پیام در شعار «مرگ بر آمریکا» برجسته بود؛ این واکنش طبیعی ملت ما و هر ملتی است که از تحقیر متنفر است.
وی تصریح کرد: ملت ما با حماسهآفرینی خود در این راهپیمایی نشان داد که دستش بسته نیست و آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند.
آیتالله هاشمی شاهرودی در بخش دیگری از سخنان خود در نطق پیش از دستور اجلاس هفدهم خبرگان رهبری، ضمن تسلیت فرارسیدن ایام فاطمیه، یاد آیت الله مهدوی کنی را گرامی داشت و گفت: ایشان حقیقتاً یک عالم عامل و انقلابی اصیل بود؛ هرجا انقلاب به ایشان نیاز داشت از شورای انقلاب گرفته تا کمیتهها، از نخستوزیری تا امامت جمعه و اخیراً ریاست خبرگان و همچنین اداره دانشگاه امام صادق (ع)، جان، مال و آبروی خود را هزینه انقلاب میکرد.
وی افزود: آیتالله مهدوی کنی متکی به تقوا و بصیرت بود؛ نه هزینهای به انقلاب وارد کرد و نه انقلاب را هزینه خود کرد؛ امام خمینی(ره) دربارهاش بارها سخن گفته و رهبر معظم انقلاب نیز ایشان را به عنوان یک عالم دینی و سیاستمدار صدیق تجلیل کردهاند.
نایب رئیس مجلس خبرگان رهبری، با بیان اینکه با توجه به تجربه 36 سال گذشته، امروز هیچ مسئلهای نیست که مردم ایران نتوانند به آن غلبه کنند، گفت: انقلاب اسلامی طی این 36 سال به فرمولی تجربه شده، بومی و موفق در عرصههای مختلف دست یافته است.
وی افزود: پیروزی انقلاب اسلامی نتیجه مردمی کردن مبارزه توسط امام خمینی (ره) بود؛ دفاع جانانه در 8 سال دفاع مقدس نیز نتیجه مردمی کردن دفاع در عرصه دفاعی و امنیتی بود؛ علاوه بر این، غلبه بر چالشهای سیاسی و امنیتی نیز در این سالها نتیجه مردمی کردن عرصه سیاسی است.
وی تصریح کرد: پیشرفتهای شگفت و چشمگیر علمی و فناوری کشور، محصول ایجاد فضای علمی و اعتماد به نفس در بین جوانان کشور تحت عنوان نهضت تولید علم و جنبش نرمافزاری است به طوری که مراکز علمسنجی غرب، ایران را به عنوان رتبه اول در حوزههای علمی و فناوری در سطح منطقه و جزو ده کشور اول دنیا در حوزه علم و فناوری میدانند.
آیتالله هاشمی شاهرودی خاطرنشان کرد: کشور ما در پر ریسکترین عرصهها مانند حوزه سیاست و دفاع و در پیچیدهترین حوزهها مانند علم و فناوری با وجود محدودیتهای بیشمار جواب داده است و ما در این عرصهها بر چالشها غلبه کرده و به پیشرفتهای مهمی دست پیدا کردهایم؛ اقتصاد کشور نیز نه موضوعی استثنایی است و نه عرصهای پیچیده و پرریسکتر از سایر عرصهها.
وی با بیان اینکه تجربههای موجود در جمهوری اسلامی باید به طور همه جانبه و واقعی در عرصه اقتصادی مورد استفاده قرار گیرد، اظها رکرد: تجارب ما در حوزههای اقتصادی باید به حوزههای دیگر نیز تسری پیدا کند که در این زمینه با ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی، پیشرفت در حوزه اقتصادی بیشتر میسر خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه اقتصاد مردم بنیاد ریشه حل مشکلات است، افزود: سیاست خارجی در حل مسائل اقتصادی نقش دارد اما نقش درجه اول در پیشرفت این حوزه اتکا به استعدادهای درونی ملت است.
تشکیل جریانهای تکفیری از سوی قدرتهای استکباری نکته دیگری بود که آیتالله هاشمی شاهرودی به آن اشاره کرد و گفت: جریان استکباری اسلام را علیه اسلام و امت اسلامی را علیه امت اسلامی وارد جنگ کرده تا جهان اسلام را دچار یک ضعف درونی کند؛ این امر نشان از قدرت اسلام و ضعف استکبار دارد.
وی ادامه داد: حمایت از گروههای خشن توسط جبهه استکبار در واقع استفاده از یک اسلام قلابی در مقابل اسلام ناب محمدی است؛ اگر قرار بود ارزشهای غربی بر ارزشهای اسلامی غلبه پیدا کند دیگر نیازی به استفاده از اسلام تکفیری نبود.
نایبرئیس مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران دارای مقاصد بلند انسانی و اسلامی است و از یک اسلام عقلانی و عدالتخواه برخوردار است، گفت: امروز میبینیم که چطور دو جریان سکولار و اسلام متحجر در منطقه و در کشورهای سوریه و عراق در یک جبهه قرار گرفتهاند و با محوریت اسرائیل و آمریکا یک مثلث را تشکیل دادهاند.
وی در مورد اهداف جریان تکفیری و تروریستی گفت: اسلام تکفیری اهدافی را دنبال میکند که یکی از آنها تضعیف دنیای اسلام با ایجاد درگیری درونی و به انحراف کشاندن بیداری اسلامی و به حاشیه بردن مسئله فلسطین و تنزل دادن آن از موضوع اول جهان اسلام است.
هاشمی شاهرودی القای فراموشی اسرائیل را از جمله اهداف تحرک اسلام تکفیری در دنیا عنوان کرد و افزود: داعش رسماً اعلام کرد فلسطین مسئله ما نیست؛ آنها میخواهند با خلق جریان اسلام تکفیری، اسلام هراسی را برای مخاطب غربی ایجاد کنند تا شعله اسلام در کشورهای غربی خاموش شود.
وی با اشاره به مذاکرات هستهای ایران با گروه 1+5 گفت: حل مسائل کشور در گروی حل هر توافق با طرف مقابل نیست؛ تجربههای طولانی مدت ما در مذاکرات هستهای این دولت و دولتهای قبل نشان داده که آمریکا یک دولت بد عهد است، لذا توافق دو مرحله ای را نباید پذیرفت تا زمینه برای عهدشکنی و تزویر طرف مقابل فراهم نشود.
هاشمی شاهرودی تصریح کرد: واقع گرایی و عقلانیت اقتضا می کند که در مسئله هسته ای که تیم دیپلماسی با شجاعت به دنبال به کرسی نشاندن حقوق ملت ایران است، حمایت کنیم اما در عین حال باید به این موضوع توجه داشت که حل مسائل کشور در گروی مذاکرات و توافق با طرف مقابل نیست.
وی افزود: توافق خوب توافقی است که عزت و منافع کشور را تأمین کند؛ بر همین اساس هر توافقی برای ما موضوعیت ندارد.
هاشمی شاهرودی با اشاره به نامه رهبر معظم انقلاب به جوانان اروپا و آمریکای شمالی اظهار کرد: این نامه ابتکاری است که راه مقابله با امواج سهمگین اسلامهراسی را پیش روی ما میگشاید و این باید به عنوان یک حرکت جریان ساز در دنیا مورد توجه قرار گیرد.
وی تصریح کرد: باید همه ظرفیت های نرم افزاری را در این عرصه به میدان آوریم و در مبارزه با اسلامهراسی بکوشیم.
هاشمی شاهرودی با تأکید بر تفاوت های اسلام ناب محمدی (ص) و اسلام آمریکایی اظهار کرد: اسلام ناب محمدی «أَشِدَّاء عَلَى الْکُفَّارِ رُحَمَاء بَیْنَهُمْ» و اسلام آمریکایی، نرمش در برابر آمریکا و رژیم صهیونیستی و نوکری آنان و شدت عمل در برابر مسلمانان است؛ اسلام ناب، اسلام تفکر و تعقل و اسلام آمریکایی، تحقیر تفکر است، چرا که اگر باب فکر کردن باز شود، مسلمانان متوجه خواهند شد که نگاه تکفیری ها و اقدامات آنان چقدر جنایت بار است.
وی اتحاد و انسجام ملی در امت اسلامی را از مهم ترین راههای مقابله با جریان تکفیری دانست و گفت: دامن زدن به اختلافات در امت اسلامی از مقاصد شیطانی دشمن است و دشمن دنبال بهرهبرداری شیطانی از تعصبهاست تا آتش تفرقه را شعلهور کند.
هاشمی شاهرودی خاطرنشان کرد: هر چقدر به وحدت نزدیک شویم، گروههای تکفیری در انزوا قرار خواهند گرفت و امت اسلامی از تفرقه و تشتت مصون خواهد ماند.
وی در پایان به وضعیت فرهنگی جامعه اشاره کرد و گفت: از مسئولان فرهنگی خصوصاً وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و صدا و سیما به عنوان دو نهاد اصلی در حوزه فرهنگ میخواهم که با حساسیت مسائل این حوزه را مورد توجه قرار دهند، چرا که برخی اتفاقات در این حوزه قابل قبول نیست و با ارزشهای اسلامی در تعارض است.
هاشمی شاهرودی افزود: مسئولان فرهنگی باید در تعمیق و گسترش فرهنگ اسلامی ـ ایرانی مطابق با انتظارات بکوشند، چرا که توقعات در این زمینه به صورت حداقلی هم برآورده نشده است.