کد خبر: 2978619
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۲
محمدحسن زمانی:

حوزه علمیه هنوز در گام نخست تحول قرآنی است

گروه حوزه‎های علمیه: معاون بین‎الملل حوزه‎های علمیه تاکید کرد: با وجود همه موفقیت‎های حوزه در زمینه قرآنی، شاهد فاصله زیادی تا سطح مطلوب و ایده‌آل هستیم.

حجت‎الاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، معاون بین‎الملل حوزه‎های علمیه در گفت‎وگو با خبرگزاری بین‎المللی قرآن (ایکنا) گفت: با وجود همه موفقیت‎های حوزه در زمینه قرآنی شاهد فاصله زیاد تا سطح مطلوب و ایده آل هستیم.
وی افزود: ما معتقدیم که در قرآن «رطب و یابس» وجود دارد و این کتاب الهی شفا و رحمت است و درمان همه چالش‌های عالم در این کتاب وجود دارد و حوزه مسئول استخراج این دارو برای همه معتقدان به این کتاب الهی است.
زمانی تصریح کرد: حوزه هنوز دین خود را به قرآن ادا نکرده است و در آغاز راه هستیم، زیرا زمانی می‎توان به روند تفسیر و به کارگیری قرآن در حوزه امیدوار بود که حوزه وارد نظام سازی قرآنی شود و ما نظامات اجتماعای، اقتصادی و سیاسی و ... خود را از قرآن بگیریم.
وی عنوان کرد: باید به روزی برسیم که نظام تربیتی کشور و معضلات نسل جوان و معضلات اقتصادی و اجتماعی دنیا با راه‌حل‌های قرآنی رفع شود. حوزه روزی دِینش را به قرآن ادا خواهد کرد که  از قرآن این راه حل ها را استخراج کند. روزی دِین ما به قرآن ادا می شود که صدا و سیمای ما برنامه‎های خود را بر محور قرآن برنامه‎ریزی و روابط خارجی ما نیز مبتنی بر آموزه‎های قرآن باشد.
معاون بین‎الملل حوزه‎های علمیه با بیان اینکه وزارت امور خارجه اعلام آمادگی کرده تا روابط خارجی را مبتنی بر قرآن تنظیم کند، ولی حوزه هنوز چیزی در اختیار این وزارتخانه قرار نداده است، تصریح کرد: در انرژی هسته‎ای، در نظام پزشکی، و حیات فردی و اجتماعی مسایل زیادی وجود دارد که باید از قرآن راه حل بدهیم، ولی هنوز در گام اول هستیم.
وی افزود: برخی از استادان حوزه و مدیران ما هنوز در این اندیشه نیستند یا سخن استادان شنیده نمی‌شود و مدیران و استادان باید نشست‎های تخصصی مستمر داشته باشند و بیندیشند چگونه می‎توان تمام نیازهای انسان را از قرآن استخراج کرد.
زمانی بیان کرد: وقتی صحبت از استخراج نیازها از قرآن می‌کنیم، مرادمان تحمیل رای و نظر خود بر قرآن نیست، بلکه منظور این است که به تفاسیر گذشته از قرآن بسنده نکنیم، اگرچه باید آن ها را بخوانیم و فرا بگیریم، اما بسنده کردن به این مسئله کفایت نیازهای امروز ما را نخواهد کرد و استادان تفسیر باید تفسیر را در حوزه به پیش ببرند.
استاد حوزه علمیه اظهار کرد: به برکت انقلاب اسلامی امروز تعداد زیادی درس تفسیر در حوزه برگزار می شود و مرکز تخصصی تفسیر تاکنون 20 دوره فارغ التحصیل تفسیر داشته است و دانشگاه‌های قرآنی ما نیز فارغ التحصیلان زیادی در قرآن دارند و موسسات قرآنی نیز گام‌های درخشانی برای اعتلای قرآن برداشته‎اند، اما هنوز در مقدمه راه هستیم.
وی با بیان اینکه ظهور چندین تفسیر در قرن اخیر مانند المیزان، نمونه و تسنیم و ... نشان از پیشرفت تفسیر در حوزه علمیه دارد، گفت: کفایت به تفاسیر گذشته و حتی تفاسیر کنونی رافع نیازهای ما نخواهد بود و حوزه باید تحول در علوم انسانی و تحول در تفسیر را با جدیت بیشتری پیگیری کند.

captcha