کد خبر: 3045209
تاریخ انتشار : ۰۷ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۰:۲۰
با محوریت مذاکرات هسته ای و تحولات منطقه‌ای؛

رایزنی دکتر روحانی با نخست‌وزیر انگلستان و رؤسای جمهوری روسیه ، فرانسه و چین

گروه سیاسی: رئیس جمهور کشورمان برای تکمیل رایزنی‌های مرتبط با مسایل هسته‌ای و تحولات منطقه‌ای، با رؤسای جمهوری چین، روسیه و فرانسه و نخست وزیر انگلستان گفت‌و‌گو کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری در ادامه تلاش‌های فشرده برای تکمیل رایزنی‌های مرتبط با مسایل هسته‌ای و تحولات منطقه‌ای، شب گذشته با رؤسای جمهوری چین، روسیه وفرانسه و نخست وزیر انگلستان گفت‌و‌گو کرد.

رئیس جمهور همچنین با ارسال نامه به رؤسای کشورهای عضو ۱+۵ مواضع کشورمان در خصوص مسایل هسته ای را مطرح وآخرین وضعیت مذاکرات را تبیین نمود.

دکتر روحانی در گفت‌و‌گوی تلفنی با نخست وزیر انگلستان با تبیین مواضع کشورمان در موضوع هسته‌ای و با تأکید بر حقوق شناخته شده ایران بر مبنای اصول بین‌المللی و پافشاری قطعی ایران بر دستیابی به این حقوق، گفت: شرایط ویژه‌ای بر مذاکرات حاکم است، چراکه اشتراکات ما در صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای و ضرورت لغو تمامی تحریم‌های ناعادلانه می‌تواند ما را به راه‌حل نهایی برساند.
رئیس جمهوری با اشاره به فرصت بسیار خوب توافق در سال ٢٠٠٥ و فرصت استثنایی اخیر برای توافق، در این زمینه اظهار کرد: ما باید در جهت منافع ملی و بین‌المللی حرکت کرده و اجازه ندهیم این فرصت که بر فتوای رهبر معظم انقلاب به صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای‌اش متکی است، به آسانی از دست برود.
دکتر روحانی با اشاره به ضرورت حرکت بر مبنای احترام متقابل، لغو کامل تحریم‌ها را اساسی‌ترین عنصر مذاکرات برای گام برداشتن به سمت حل و فصل نهایی خواند و خواستار ابتناء مذاکرات براعتماد‌آفرینی و حرکت به سمت ایجاد شرایطی مناسب برای همکاری‌های آتی به جای پافشاری بر تقابل و فشار شد.
دکتر روحانی بر نقش مؤثر انگلستان در این برهه زمانی در راستای انجام مذاکره از موضع برابر، تأکید نمود.
رئیس جمهوری همچنین با اشاره به تجاوز نظامی به کشور یمن و با محکوم کردن هرگونه دخالت نظامی در امور داخلی کشورهای مستقل، اظهار کرد: کشورهای منطقه می‌بایست از هرگونه اقدامی که سبب افزایش بحران شود خودداری نمایند.
دکتر روحانی افزود: ما برای سه هدف توقف مداخلات نظامی در یمن، جلوگیری از ایجاد فرصت عمل دوباره برای تروریست‌ها و روی کار آمدن دولتی فراگیر تلاش ‌کنیم.
آقای دیوید کامرون، نخست وزیر انگلستان نیز در این مکالمه تلفنی، با تسلیت مجدد به رئیس جمهور کشورمان به خاطر درگذشت والده گرامی‌شان، اظهار کرد: ما قبول داریم که در زمان حاضر در شرایط ویژه‌ای هستیم و به همین جهت لندن تمامی تلاش خود را به‌کار خواهد گرفت تا مشکلات موجود را در عمل حل نماید زیرا این فرصت مهمی است و علیرغم فشار عده‌ای، باید برای حل و فصل نهایی هرکار لازمی را انجام داد.
در پایان این گفت‌وگو طرفین با مثبت خواندن تلاش‌های انجام شده برای شرایط بهتر در مناسبات دو کشور براساس منافع دو ملت، بر ضرورت پیگیری و تداوم این اقدامات تأکید نمودند.

دکتر روحانی در گفت‌وگو با رئیس جمهوری روسیه نیز با اشاره به آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای و ضمن برشمردن مواضع کشورمان در این زمینه اظهار کرد: در فرصت جدیدی که به‌وجود آمده باید کشورهای عضو با تمرکز بیشتری، مذاکرات را به پیش ببرند چرا که ممکن است گروه‌های فشار بخواهند ما به توافقی دست نیابیم.
رئیس جمهوری افزود: انتظار ما از روسیه به عنوان کشور همسایه و دوست آن است که قدم‌های جدی‌تری در این زمینه برداشته و نقش اساسی‌تری در مذاکرات ایفا نماید.
دکتر روحانی سپس با اشاره به تحولات یمن و تجاوز نظامی به آن کشور، بر ضرورت وحدت و لزوم ثبات یمن و روی کار آمدن دولتی فراگیر تأکید کرد و گفت: شرایط یمن با چند ماه پیش متفاوت است؛ مردم یمن شاهد انقلابی مردمی بودند و با شرایط جدید باید به خواست مردم توجه کرد.
آقای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز در این گفت‌و‌گوی تلفنی با تسلیت درگذشت والده رییس جمهوری و ضمن اشاره به پیشرفت‌های مذاکرات هسته‌ای گفت:این مذاکرات بسیار خوب بوده است و باید تلاش کنیم به توافق نهایی دست یابیم.
رئیس جمهوری روسیه افزود: مسکو همواره موافق مسیری است که به توافق نهایی منجر شود.
پوتین در خصوص تحولات یمن نیز اظهار کرد: ما با هرگونه دخالت نظامی مخالفیم و این روش را سازنده نمی‌دانیم. روسیه از وحدت و تمامیت ارضی یمن حمایت کرده و همواره بر گفت‌وگو میان طرفین تأکید می‌کند.
وی افزود: ما با ایران در زمینه مسائل منطقه و همچنین مذاکرات هسته‌ای به رایزنی‌های خود ادامه خواهیم داد.
در این گفت‌وگو، طرفین با مثبت خواندن رشد روابط اقتصادی دوکشور و با ذکر اینکه هنوز به اهداف توافق شده دو رئیس جمهور در توسعه روابط نرسیده‌ایم، تأکید کردند که ایران و روسیه در سال جاری برای دستیابی به رشد بیشتر روابط، بر تلاش‌های خود بیافزایند.
دکتر روحانی در گفت‌وگوی تلفنی با رئیس جمهوری فرانسه نیز با تبیین مواضع کشورمان درخصوص مذاکرات هسته‌ای و ابراز امیدواری نسبت به نتایج آن، به سابقه اقدامات و نقش مثبت فرانسه در این زمینه پرداخت و اظهار کرد: انتظار از کشور فرانسه آن است که همانند مذاکرات سال‌های ۲۰۰۵–۲۰۰۳، نقش فعالی داشته باشد. دشمنان روابط دو کشور می‌خواهند نقش فرانسه در این مذاکرات غیرسازنده باشد ولی دولت فرانسه با نقش سازنده خود، هدف آنان را نقش برآب خواهد کرد.
رئیس جمهوری درادامه به تحولات یمن پرداخت و ضمن برشمردن مواضع روشن کشورمان درقبال تجاوز نظامی به یمن گفت: راه حل مشکل یمن نظامی نیست و مداخلات نظامی خارجی بسیار خطرناک بوده و بر دامنه بحران خواهد افزود. ما براین باوریم که تمامی گروه‌های داخلی از طریق مسیر مذاکره، برای وحدت یمن تلاش کنند، تا ثبات و امنیت به این کشور بازگشته و تروریست‌ها موفق به تخریب این کشور نشوند.
دکتر روحانی دراین زمینه از فرانسه خواست تا با استفاده از نفوذ خود درکشورهای منطقه و صحنه بین‌المللی از تداوم این مداخلات جلوگیری نموده و به ثبات و وحدت این کشور کمک نماید.
آقای فرانسوا اولاند نیز در این گفت‌و‌گوی تلفنی ضمن تسلیت درگذشت والده گرامی رئیس جمهور کشورمان و با اشاره به روند مثبت مذاکرات هسته‌ای، گفت: فرانسه برانجام توافق مصر است وضمن به رسمیت شناختن فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای ایران حاضراست در این رابطه وبویژه پس از توافق همکاری‌های خود را با ایران توسعه دهد.
وی در رابطه با اوضاع کشور یمن اظهار کرد: فرانسه موافق گفت‌وگو و نزدیک کردن طرفین از طریق مذاکرات است تا بتوان از این طریق، به اوضاع این کشور سامان داد.
در این مکالمه تلفنی روابط تاریخی ایران و فرانسه نیز مورد توجه قرار گرفته و طرفین بر توسعه همکاری‌های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور تاکید نمودند.

captcha