حمیدرضا ترقی، رئیس مرکز امور بینالملل حزب مؤتلفه اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره مؤلفههای مهم در تحقق همدلی و همزبانی دولت و ملت گفت: به اعتقاد من در درجه اول باید شرایط و نیازهای متقابل دولت و ملت درک شود و شناخت مطالبات واقعی مردم از سوی دولت و آگاهی مردم از توانمندیها و ظرفیتهای دولت در حل مشکلات جامعه میتواند یکی از عوامل اصلی تحقق شعار سال باشد.
صداقت و ایجاد فضای همکاری متقابل؛ پیشزمینههای اصلی تحقق شعار سال
وی افزود: نکته دوم وجود صداقت و اعتماد متقابل میان مردم و دولت است؛ هم دولت در ارائه گزارش و عملکرد خود باید صداقت را سرلوحه کار خود قرار دهد و هم مردم باید در بیان مشکلات و ارائه اطلاعات از وضعیت خود در مسائلی مانند پرداخت مالیات با دولت صادقانه رفتار کنند.
ترقی اظهار کرد: عامل سوم در تحقق شعار سال ایجاد فضای همکاری متقابل میان دولت و ملت در حل مشکلاتی است که به منافع و مصالح ملی مربوط میشود.
رئیس مرکز امور بینالملل حزب مؤتلفه عنوان کرد: در این گونه مسائل، که در حوزه مسائل کلان کشور قرار میگیرد، نه دولت بدون پشتوانه مردمی میتواند بر مشکلات غلبه کند و نه مردم بدون حمایت دولت میتوانند از پس این مسائل برآیند. لذا همکاری متقابل و تعامل میان دولت و ملت نقش بسیار مهمی در تحکیم همدلی و همزبانی خواهد داشت.
ترقی ابراز کرد: چهارمین مؤلفه در ایجاد همدلی و همزبانی، برخورداری از یک گفتمان میان دولت و ملت و دوری از گفتمانهای حاشیهای و فرعی است که درک متقابل میان دولت و ملت را افزایش خواهد داد.
دولت با اتخاذ سیاست اقناعی در موضوع مذاکرات به تقویت همدلی کمک کند
ترقی درباره ظرفیتهای دو موضوع ملی مهم سال 94، مذاکرات هستهای و انتخابات، در تقویت همدلی و همزبانی به جای تفرق و اختلافافکنی گفت: در زمینه مذاکرات هستهای همانطور که رهبر معظم انقلاب بیان کردند دولت برای تحقق همدلی و همزبانی خوب است مردم را در جریان مذاکرات قرار بدهد و آنان را نامحرم نداند.
این فعال سیاسی اصولگرا تأکید کرد: دراین راستا لازم است دولت با نخبگان گفتوگو و مشورت کند و به نظرات آنان احترام بگذارند و در مجموع در موضوع مذاکرات هستهای سیاست اقناعی را نسبت به مردم و نخبگان در پیش بگیرد تا بتواند در ادامه مذاکرات از پشتوانه حمایت حداکثری برخوردار باشد.
ترقی با اشاره به نقش و ظرفیت انتخابات پایان سال در تقویت همدلی و انسجام ملی گفت: دولت باید طبیعتا زمینه برگزاری انتخاباتی مطلوب و شایسته را فراهم کند و از دخالت در مسائل انتخاباتی و هدایت و مهندسی آرای مردم پرهیز کند تا مردم در یک فضای رقابتی سالم بتوانند براساس معیارهای قانونی رای خود را بدهند و مجلسی قوی وکارآمد تشکیل دهند.