کد خبر: 3172244
تاریخ انتشار : ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۸
منصوری آرانی:

«همدلی و همزبانی» بر محور منافع ملی حاصل می‌شود/ مذاکرات و انتخابات؛ نقاط عطف سال

گروه سیاسی: عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه عامل اصلی تحقق شعار سال تنظیم حرکت و برنامه‌ها بر محور منافع ملی است، گفت: خیلی مهم است که دولت، مجلس، احزاب و گروه‌های سیاسی به یک دید مشترک نسبت به منافع ملی برسند و یک نگاه واحد پیدا کنند.

عباسعلی منصوری آرانی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره مولفه‌های تاثیرگذار در تحقق شعار سال گفت: به عقیده من مهم‌ترین عامل برای تحقق شعار سال، تنظیم حرکت و برنامه‌ها بر محور منافع ملی است، زیرا منافع ملی بحثی فراحزبی و فراجناحی است که همه شمول می‌باشد.

محوریت منافع ملی؛ عامل تحقق همدلی و همزبانی

وی در ادامه افزود: زمانی که منافع ملی کشور در عرصه‌های مختلف تأمین می‌شود تمام جریان‌ها و گروه‌ها نیز از آن بهره‌مند می‌شوند، لذا لازم است تعریف درستی از منافع ملی داشته باشیم تا بتوانیم برنامه‌های کلان کشور را مستند بر آن نماییم.

منصوری اظهار کرد: بنابراین خیلی مهم است که دولت، مجلس، احزاب و گروه‌های سیاسی به یک دید مشترک نسبت به منافع ملی برسند و یک نگاه واحد پیدا کنند.

استفاده از ظرفیت حضور مردم در انتخابات در جهت تحقق شعار سال

منصوری آرانی درباره چگونگی ایجاد همدلی میان دولت، ملت و جریان‌های سیاسی منتقد در مسائل کلان و مهم سال 94 مانند مذاکرات هسته‌ای و دو انتخابات پایان سال گفت: در مسئله انتخابات مهم آن است که بتوانیم حضور پررنگ و حداکثری مردم را فراهم کنیم. زیرا این حضور می‌تواند ضریب امنیتی کشور خیلی بالا ببرد و از انقلاب و نظام حفاظت کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با بیان اینکه  تاکنون آنچه باعث عقب‌نشینی و ناامیدی دشمنان شده است همین حضور حداکثری مردم در صحنه‌های مختلف از جمله انتخابات بوده است، گفت: به همین دلیل لازم است همگان به ایجاد جو سالم و بانشاط در دوره انتخابات کمک کنند تا حضور همه آحاد جامعه رقم بخورد.

مذاکرات هسته‌ای؛ بسترساز نزدیکی دیدگاه‌های جریان‌های موافق و منتقد 

وی عنوان کرد: در بحث مذاکرات ‌هسته‌ای که به روزهای حساس خود نزدیک شده است دو نگاه وجود دارد. علت وجود این دو نگاه هم این است که ما دو موضوع در مذاکرات داریم. یکی موضوعات راهبردی یا خط قرمزهاست و دیگری موضوعات تاکتیکی است که از اختیارات تیم مذاکره‌کننده است.

منصوری افزود: اگر این دو موضوع به خوبی از هم تفکیک شود نگاه‌های موافقان و منتقدان نیز به یکدیگر نزدیک خواهد شد. در موضوعات راهبردی وضعیت ما روشن و شفاف است و خطوط قرمز کاملا مشخص است. در بخش تاکتیکی نیز هم موافقان و هم منتقدان باید به تیم مذاکره‌کننده مشاوره دهند و نقاط قوت و ضعف را بیان کنند.

جلسات میان تیم مذاکره‌کننده و منتقدان مستمر باشد

وی درباره تأثیر برگزاری جلسات اخیر میان تیم مذاکره‌کننده و منتقدان در تحقق همدلی و اتحاد ملی در موضوع مذاکرات هسته‌ای گفت: اگر این جلسات مستمر باشد می‌تواند در تحقق وحدت نظر و همدلی مدنظر رهبر معظم انقلاب در موضوع هسته‌ای بسیار تأثیرگذار باشد، اما اگر این جلسات فرمالیته باشد کارآیی خود را از دست می‌دهد.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان اظهار کرد: لذا مهم است که همزمان با گفت‌وگو با 1+5 هماهنگی‌هایی برای انتقال نظرات و توجیه نخبگان، مسئولان و نمایندگان مجلس ایجاد شود زیرا این ظرفیت برای حرکت در جهت منافع ملی در این موضوع میان همه جریان‌ها و گروه‌های کشور وجود دارد که نیازمند ارتباط بیشتر، چه به شکل مستقیم چه غیرمستقیم، میان تیم مذاکره‌کننده با نمایندگان و نخبگان کشور است.

مطالب مرتبط
captcha