حجتالاسلام والمسلمین علیرضا سلیمی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره مؤلفههای تحقق شعار سال گفت: در این زمینه باید به چند نکته برشمرد. اولین مسئلهای که میتواند به تحقق همدلی و همزبانی کمک کند این است که کشور به همه ظرفیتهای موجود برای رشد و تعالی نیاز دارد. کسانی که با شمشیر حذف، توهین و افترا به دنبال بیرون کردن رقیب از صحنه هستند قطعا نمیتوانند در این عرصه وظایف خود را انجام دهند.
شرح صدراز لوازم تحقق شعار سال است/ ولایت؛ محور اساسی همدلی و همزبانی
وی افزود: نکته دوم اینکه لازمه ایجاد همدلی و همزبانی، برخورداری از قدرت تحمل یکدیگر است. متأسفانه گاهی اوقات شرح صدر لازم در حوزههای سیاسی و اجتماعی مشاهده نمیشود و لازم است سعه صدر خود را در برابر منتقدان افزایش دهیم.
سلیمی اظهار کرد: مؤلفه سوم شناخت محور اساسی همدلی و همزبانی است. این محور بدون شک در کشور ولایت است. اگر امر ولی و دستورات و رهنمودهای ایشان در همه عرصهها به عنوان محور وحدت جامعه مورد توجه قرار گیرد ما به صورت جدی میتوانیم انسجام و همدلی میان دولت و ملت را تقویت کنیم.
عضو کمیسیون آموزش مجلس با بیان اینکه ما بیش از گذشته نیاز به تمرین با هم بودن و با هم کار کردن داریم، گفت: این مستلزم آن است که منافع و مزایای با هم بودن با وجود سلایق و گرایشهای مختلف شناخته شود. باید بدانیم که انسجام در کشور منشا برکت و نزول رحمت الهی است و موجب یأس دشمن شده و از طرف دیگر ظرفیتهای کشور را به فعلیت میرساند.
همدلی و همزبانی به معنی عدم انتقاد نیست
وی تأکید کرد: در بحث همدلی و همزبانی صحبت از این نیست که از یکدیگر انتقاد نکنیم، اما از طرف دیگر باید بدانیم نقد با مچگیری، تخریب و اتهامزنی متفاوت است. متأسفانه بعضا در فضای رسانهای کشور شاهد مچگیریها و اتهامپراکنیها علیه رقبای سیاسی هستیم.
سلیمی یادآور شد: لازم است آداب نقد را دوباره مشق و تمرین کنیم تا بتوانیم نقد دلسوزانه برای اصلاح امور کشور را جایگزین تهمتزنی و مچگیری کنیم.
ضرورت نگاه همهجانبه به ظرفیتها و توانمندیهای کشور
وی تصریح کرد: یکی از نکات مهم در ایجاد همدلی و همزبانی پرهیز از جناحگرایی و یکسویهنگری و استفاده از همه ظرفیتها و توانمندیهای کشور است که متأسفانه این مسئله آسیبهای جدی را به کشور وارد میکند.
سلیمی در پایان عنوان کرد: باید اذعان کرد در بسیاری از اوقات افرادی که دارای تجربه هستند و سرمایه ملی ما محسوب میشوند خیلی راحت کنار گذاشته میشوند و این ایراد بزرگ در دولتهای مختلف وجود داشته است و هنر دولتها خانهنشین کردن نخبگان کشور بوده است.