کد خبر: 3191049
تاریخ انتشار : ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۰۰
ابوالقاسم رئوفیان:

همدلی میان اجزای حاکمیت مقدمه ضروری تحقق شعار سال است

گروه سیاسی: دبیرکل حزب ایران زمین ضمن تشریح نگاه امام علی(ع) در ایجاد همدلی میان حاکمیت و مردم گفت: شرط لازم برای پدید آمدن همدلی میان مردم و حاکمیت این است که میان اجزای حاکمیت نیز همدلی وجود داشته باشد.

ابوالقاسم رئوفیان، دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، درباره سازو کارها و عوامل مؤثر در تحقق همدلی و همزبانی میان دولت و ملت گفت: هوشمندی رهبر معظم انقلاب در شناخت اقتضائات داخلی، منطقه‌ای و جهانی سبب شد که امسال به نام «دولت و ملت، همدلی و همزبانی» نامگذاری شود.

خطبه امام علی(ع) در صفین تبیین‌کننده عوامل ایجاد همدلی است

وی ادامه داد: امروز نیاز بیش از پیش جامعه و نظام ما به همدلی و همزبانی به ویژه با شرایط حاکم در فضای منطقه‌ای و بین‌المللی کاملاً روشن است؛ در نظام سیاسی اسلام رابطه میان امام و امت و دولت و ملت یک رابطه متقابل است و این دو در یک فضای تعاملی قرار دارند، لذا لازم است این ارتباط همواره تقویت شود.

رئوفیان اظهار کرد: براین اساس دولت و ملت حقوقی بر گردن یکدیگر دارند که در نظام جمهوری اسلامی که برگرفته از اسلام و الگوی حکومت پیامبر(ص) و امیرالمؤمنین علی(ع) است نیز ساری و جاری است.

این فعال سیاسی اصولگرا عنوان کرد: اگر به خطبه امام علی(ع) در صفین توجه کنیم می‌بینیم که از نگاه ایشان حاکمیت و مردم نسبت به یکدیگر حق و حقوقی دارند که اگر این حقوق را راعایت کنند قطعاً منجر به همدلی و همزبانی خواهد شد. جان کلام فرمایش مولا امیرالمومنین علی(ع) این است که راه تحقق همدلی درک متقابل وظایف و عمل به آن از سوی حاکمیت و مردم است.

وی تأکید کرد: به عبارتی از یک سو حاکمیت باید وظایف خود را به خوبی بشناسد، به درستی عمل کند و حسن تدبیر داشته باشد و از سوی دیگر مردم نیز متقابلاً در ادای وظایف خود بکوشند که در این صورت جامعه روی رفاه و آرامش را به خود خواهد دید و از طرفی اقتدار دولت افزایش پیدا خواهد کرد.

همدلی میان اجزای حاکمیت؛ پیش‌زمینه تحقق همدلی میان مردم و مسئولان

رئوفیان با بیان اینکه امروز موفقیت و پیروزی کشور در گرو وحدت و همدلی است، گفت: شرط لازم برای پدید آمدن همدلی میان مردم و حاکمیت  این است که میان اجزای حاکمیت نیز همدلی وجود داشته باشد.

وی افزود: اگر دولت به چهره مجلس پنجه بیفکند، مجلس بهانه‌گیری کند و مرتباً دولت را به چالش بکشد و قوای سه‌گانه با یکدیگر اصطکاک و درگیری داشته باشند طبیعتاً از مردم سلب اعتماد می‌شود و جامعه نسبت به حاکمیت دلسرد شده و اعتماد خود را ازدست می‌دهد؛ لذا همدلی میان اجزای حاکمیت بسیار مهم است.

دبیرکل حزب ایران زمین اظهار کرد: در این زمینه لازم است خواص و نخبگان حرمت یکدیگر را نگه دارند ونقش خود را در ایجاد همدلی در فضای کشور ایفا کنند که یکی از شاخصه‌های ایجاد همدلی در میان خواص، خویشتنداری و بالابردن آستانه تحمل در مقابل نظرات مخالف و انتقادات است.

وی اضافه کرد: هر چند ضروری است صحبت‌ها ونقدها نیز به ‌شکل توهین‌آمیز مطرح نشود اما به هر حال واکنش‌ها در مقابل انتقادات تند نباید از جنس همان انتقادات باشد بلکه افراد برحسب وظیفه‌ای که در ایجاد همدلی در جامعه دارند باید عکس‌العمل نشان دهند.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: مسئولان باید از فرصت این نامگذاری از سوی رهبر معظم انقلاب برای پیشرفت کشور استفاده کنند و اگر مسئولان در این راستا وظایف خود را به درستی انجام دهند و حقوق مردم را رعایت کنند دستاوردهای فراوانی از این همدلی نصیب کشور خواهد شد.

دستاوردهای تحقق همدلی چیست؟

وی در تشریح این دستاوردها گفت: یکی از مهم‌ترین دستاوردها و آثار همدلی عزت یافتن دین و افزایش اقتدار نظام سیاسی است که در اثر آن نیز حق جلوه پیدا می‌کند.

رئوفیان ابراز کرد: از دیگر آثار همدلی هموار شدن راه اداره نظام و تقویت عدالت است زیرا در اثر همدلی اعتماد دو سویه نیز تقویت می‌شود که این موضوع به دولت‌مردان در اجرای برنامه‌ها وتسهیل اجرای آنها به لحاظ پشتوانه حمایت مردم کمک می‌کند.

دبیرکل حزب ایران زمین یادآور شد: از طرفی همدلی میان خود مردم مانع از انحراف دولت می‌شود و حاکمیت را در مسیر درست هدایت خواهد کرد؛ اینکه امیرالمومنین علی(ع) در همان خطبه بر نصیحت متقابل تأکید می‌کنند این است که نصیحت و دلسوزی حاکمیت و مردم نسبت به هم سبب تقویت همدلی می‌شود.

تشریح مصادیق مهم همدلی و همزبانی میان دولت و ملت

وی درباره آفات عدم ایجاد همدلی در فضای سیاسی و اجتماعی کشور اظهار کرد: اگر شروطی که منجر به همدلی می‌شود عملی نشود و به ویژه مسئولان در انجام وظایف خود و حل مشکلات مردم به درستی تدبیر نکنند مردم نیز اعتماد خود را ازدست می‌دهند و نمی‌توان با این شرایط انتظار همدل شدن مردم با مسئولان را داشت و دشمن است که در این وضعیت خوشحال خواهد شد.

رئوفیان درباره مصادیق همدلی میان دولت و ملت گفت: از مصادیق همدلی این است که در موضوع مذاکرات هسته‌ای از تیم مذاکره‌کننده خود حمایت کنیم و اعتماد به این تیم را افزایش دهیم زیرا رهبر معظم انقلاب به این تیم اعتماد دارند و بارها آنان را تأیید کرده‌اند که البته این منافاتی با انتقاد سازنده ندارد.

وی ادامه داد: از دیگر مصادیق همدلی تعلیق سفر عمره مفرده از سوی دولت در پاسخ به اقدام زشت مأموران آل سعود نسبت به زائران ایرانی بود؛ این مسئله خواست عمومی بود که دولت به آن پاسخ داد و خواست مردم را عملی کرد.

رئوفیان در پایان اظهار کرد: از دیگر خواسته‌های مردم که مسئولان باید همدلانه به این تقاضای عمومی پاسخ دهند مبارزه با مفاسد اقتصادی به دور از هر گونه تبعیض و ملاحظه است که این هم یکی دیگر از مصادیق همدلی و همزبانی میان مسئولان و مردم است.

مطالب مرتبط
captcha