کد خبر: 3214478
تاریخ انتشار : ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲

کمیته ملی مستندسازی جنایات آل‌سعود در یمن اعلام موجودیت کرد

گروه بین‌الملل: کمیته ملی مستندسازی جنایت‌های تجاوز سعودی و هماهنگی امدادرسانی، دیروز، ۶ اردیبهشت‌ماه، در شهر «صنعاء»، پایتخت یمن، اعلام موجودیت کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)  به نقل از خبرگزاری رسمی یمن (سبأ نت)، کمیته ملی مستندسازی جنایت‌های تجاوز سعودی و هماهنگی امدادرسانی دیروز در یمن اعلام موجودیت کرد و با صدور بیانیه‌ای تأکید کرد که این کمیته قصد دارد با همه مراکز فعال در زمینه پایش و مستندسازی جنایت‌هایی که متجاوزان سعودی مرتکب می‌شوند، همکاری کند و اطلاعات خود را از طریق زنجیره‌ای گسترده از خبرنگاران و فعالان پایش میدانی، در اختیار نهادهای دولتی قرار دهد.
کمیته مستندسازی جنایت‌های تجاوزگران سعودی دربیانیه خود با بیان اینکه تجاوزگران مرتکب جنایت تجاوزمسلحانه ضد حاکمیت کشوری مستقل و تعرض به اراضی و استقلال سیاسی آن شدند، تأکید کرد: دشمن متجاوز طبق ماده 8 آیین‌نامه اساسی دادگاه جنایات جنگی با ارتکاب قتل عمد و ایجاد رنج شدید  بین مردم، ویرانگری‌های گسترده، تخریب اموال و املاک، حمله به اماکن غیرنظامی، کشتار صدها غیرنظامی، تخریب هزاران منزل مسکونی و مؤسسه‌های غیرنظامی و ساختمان‌های بهداشتی و آموزشی و جایگاه‌های تاریخی و باستانی، پیمان ژنو را زیر پا گذاشت.
این کمیته همچنین تأکیدکرد: متجاوزان سعودی، مرتکب جنایت ضد بشریت شد که هم در پیمان 1948 و هم در آیین‌نامه اساسی دادگاه جنایات بین‌المللی به عنوان جنایت بین‌المللی شناخته شده است.
براساس این قانون، نابودکردن یک طیف از جمعیت یک ملت، قوم، مذهب یا دین به صورت کلی یا جزئی از طریق کشتن افرادِ آن یا ایجاد وضعی که در آن نابود می‌شوند، جنایت علیه بشریت به شمار می‌رود.
این کمیته اعلام کرد: تجاوز کنونی با محاصره سواحل یمن، بمباران هرگونه کامیون حمل مواد غذایی و دارو و نیازهای اساسی همراه شد. آنها همچنین کارخانه‌های تولید مواد غذایی را هدف قراردادند تا ملت یمن را گرسنگی دهند، زیرا ملت یمن را ملتی جنگجو می‌دانند که تسلیمِ خواسته‌های آنها نمی‌شود.
انتقاد برادر پادشاه عربستان از تجاوز به یمن
همچنین، برادر پادشاه عربستان با انتقاد شدید از تجاوزات هوایی این کشور به یمن فاش کرد که ریاض به این نتیجه رسیده که وارد جنگی با تصمیمات اشتباه شده است.
طلال بن عبدالعزیز، یکی از برادران پادشاه عربستان در گفت‌وگو با شبکه فوکس آلمان با انتقاد شدید از عملیات «طوفان قاطعیت» و رهبری کشورش در این عملیات عنوان داشت: خلبان‌هایی که یمن را بمباران می‌کنند مزدور هستند و هزینه‌های بسیاری را برای عربستان به دنبال داشته‌اند.
وی در ادامه افزود: خلبان‌هایی که در عملیات حضور دارند از پاکستان، هند، فرانسه وآمریکا و همچنین مصر هستند و برای هر سورتی پرواز 7500 دلار از عربستان دریافت می‌کنند.
طلال ادامه داد: ریاض در حال حاضر احساس می‌کند که وارد جنگی با تصمیمات اشتباه شده است و اکنون برای توقف جنگ حاضر به قبول شروطی شده است که پیش از آغاز عملیات طوفان قاطع آنها را نمی‌پذیرفت.
این شاهزاده عربستانی با انتقاد از عملکرد دولتمردان کشورش گفت: همپیمانان عربستان پشت کشور را در این عملیات خالی کردند چرا که می‌دانستند یمن باتلاقی است که خلاصی از آن وجود ندارد.
طلال بن عبدالعزیز تأکید کرد: رهبران عربستان به همپیمانان خود در جنگ یمن گفته‌اند که اقدامی تحریک‌کننده علیه ایران انجام ندهند چرا که اگر ایرانی‌ها وارد این جنگ شوند آتش جهنم به پا خواهد شد. نیروهای ایرانی مانند یمنی‌ها نیستند چرا که آنها قادرند زیرساخت‌ها و ارتش عربستان را ظرف 24 ساعت ویران کنند.
وی در ادامه افزود: فرماندهان ارتش عربستان درخصوص جنگ زمینی علیه یمن دچار تردید هستند و برخی از سرباز‌ها از خدمت فرار کردند چرا که شنیده‌اند همپیمانان عربستان در این جنگ پشت آنها را خالی کرده‌اند.
عربستان سعودی، سه‌شنبه‌شب اول اردیبهشت (21 آوریل)، پایان تجاوز نظامی موسوم به «عملیات طوفان قاطعیت» علیه یمن را اعلام کرد و همزمان از آغاز عملیاتی جدید موسوم به «بازگرداندن امید به یمن» خبر داد.
عربستان، عملیات «طوفان قاطعیت» را که بیش از 2500 کشته و بیش از 3000 زخمی برجای گذاشت، بامداد روز پنجشنبه 6 فرودین (26 مارس) آغاز و هدف آن را «بازگرداندن رئیس جمهور» مستعفی یمن به قدرت در یمن اعلام کرد اما با مقاومت مردم، ارتش و جنبش انصارالله یمن، تاکنون به این هدف و دیگر اهداف اعلامی نرسیده است.

captcha