کد خبر: 3269118
تاریخ انتشار : ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۴

گزارش ایکنا از اختتامیه بخش علمی نشست تخصصی اساتید، قاریان و حافظان

گروه فعالیت‌های قرآنی: در اختتامیه بخش علمی نشست تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن از مقالات برگزیده نشست، دارندگان مدرک درجه دو قرائت و مدرسی قرآن و... تجلیل شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه بخش علمی یازدهمین نشست تخصصی  اساتید، قاریان و حافظان قرآن کریم و مراسم رونمایی از طرح اولیه لباس متحد الشکل قاریان قرآن پیش از ظهر امروز، 17 اردیبهشت‌ماه با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حجت‌الاسلام والمسلمین لک‌زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، طه عبدالوهاب استاد مصری و جمعی از اساتید و قاریان قرآن کریم در مجتمع امام خمینی(ره) برگزار شد.
در ابتدای این مراسم، محمدتقی میرزاجانی دبیر اجرایی یازدهمین نشست تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن اظهار کرد:  46 مقاله به دبیرخانه این نشست تخصصی ارسال شد که شورای علمی نشست 12 مقاله از این مقالات را به منظور چاپ در مجله پژوهش‌های قرآنی انتخاب کرد.
وی افزود: همچنین،  برای ارائه در نشست تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن انتخاب شد که این مقالات طی روز گذشته و صبح امروز از سوی صاحبان مقالات ارائه شدند و پنج مقاله از بین این مقالات به عنوان برگزیده انتخاب شده‌اند که یک مقاله، رتبه اول، یک مقاله رتبه دوم و سه مقاله همزمان رتبه سوم را کسب کردند.
در ادامه این مراسم، حجت‌الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی با اشاره به شکل گیری فلسفه قرائت و فقه قرائت عنوان کرد: مهم ترین راهبرد جمهوری اسلامی ایران در هزار سوم تأسیس تمدن قرآن بنیان است و این امری است که نظام جمهوری اسلامی ایران با تمام قوا بر آن تأکید دارد و البته بعد از بیداری اسلامی، قدمهای بسیار موثری با وجود مخالفتها برداشته شده است.
محمدی با عنوان این مطلب که ابعاد معرفتی قرائت قرآن مباحث مهمی تحت عنوان فلسفه قرائت دارد، اظهار کرد: فلسفه قرائت کمتر از فقه قرائت نیست و پیشنهاد دارم که پژوهشکده این با عنوان فلسفه قرائت در کشور راه اندازی شود چرا که بحث فلسفه قرائت بسیار کلیدی و حساس است. همچنین بحث فقه قرائت نیز مسئله بسیار مهمی است که می تواند آینده روشنی را در حوزه قرائت پیش روی ما بگذارد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی عنوان کرد: یکی از الزامات جمهوری اسلامی ایران توجه به ابعاد معرفتی و فقهی و توجه به فلسفه و فقه قرائت است که البته فلسفه قرائت بسیار مهم تر و حساس تر از فقه قرائت است.
وی در این بخش از سخنان خود عنوان کرد: اینکه شورای عالی قرآن هرساله یک نشست تخصصی با حضور اساتید، قاریان و حافظان قرآن برگزار می کند بسیار خوب است اما کافی نیست و باید جلسات و نشستهای نظریه پردازی قرائت را هر ماه یکبار داشته باشیم؛ یکی از کارهای بزرگ در این حوزه استخراج نظام جامع موضوعی و به روزرسانی مسائل برای پژوهشهای فقه است. صدها رسانه در حوزه دکتری، نیازمند موضوع هستند و دبیرخانه نشست تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن می تواند نظام جامع موضوعی را برای این رساله ها ارائه کند.
محمدی با تأکید بر حمایت از پژوهشهای میان رشته ای و فرارشته ای قرائت، عنوان کرد: برگزاری دوره های تخصصی آموزشهای نظام مند، برگزاری دوره های رسمی دکتری، برگزاری جلسات مشترک بین قاریان و اساتید قرائت و فقه، راه اندازی سامانه اطلاعاتی، برگزاری جلسات نقد و بررسی قرائت استادانه و حمایت از ترجمه متون مرتبط خارجی و عربی به سایر زبانها از اقدامات خوبی است که می تواند از طریق دبیرخانه این همایش دنبال شود.
حجت‌الاسلام والمسلمین لک‌‌زایی، رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی سخنران دیگر این مراسم بود که در بخشی از سخنان خود با اشاره به اهمیت بحث فلسفه قرائت، اظهار کرد: در بحث فلسفه قرائت باید به بحث اخلاق قرائت هم پرداخته شود و به ویژه فلسفه قرائت متعالی نیز در برابر قرائت متعارف توجه شود.
در این بخش از مراسم از مقالات برگزیده یازدهمین نشست تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن تجلیل شد که مقاله «قرائت حدر از منظر روایات، فقه و علم تجوید» از حجت‌الاسلام والمسلمین یوسفی مقدم، رتبه اول و مقاله «تجوید؛ از وجوب تا حرمت» از حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی محمدی رتبه دوم را کسب کردند.
همچنین در این مراسم سه مقاله با عنوان «بررسی تطبیقی مفهوم قرائت ترتیل از منظر قرآن، سنت و علم تجوید» از حجت‌الاسلام سیدجعفر صادقی فدکی، «بررسی تطبیقی مفهوم قرائت تحقیق از منظر قرآن، سنت و علم تجوید» از کریم دولتی و «قرائت جمعی از منظر روایات و فقیهان فریقین» از سیدعلی سادات‌فخر عناوین سه مقاله‌ای بودند که رتبه سوم این نشست تخصصی را به دست آوردند.
در بخشی از این مراسم نیز برترین های سومین دوره طرح ارزیابی قاریان و مدرسان قرائت قرآن معرفی و تجلیل شدند؛ علی اصغر شعاعی، مدرس درجه دو، محسن یاراحمدی، مدرس درجه دو، علی خانی، مدرس درجه دو و حبیب صداقت، قاری درجه دو از جمله این مدرسان و قاریان بودند.
در این بخش از مراسم، نمونه اولیه لباس متحدالشکل قاریان قرآن با حضور حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، طه عبدالوهاب استاد مصری، حجت الاسلام والمسلمین لک زایی رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن و دیگر اساتید و قاریان قرآن رونمایی شد.
نمونه اولیه لباس متحد الشکل قاریان قرآن که شامل کت و شلوار، عبا و کلاه است در این مراسم به نظرسنجی گذاشته شد و فرمهای نظرسنجی این لباس در اختیار اساتید و قاریان قرآن قرار گرفت تا نظرات خود را اعلام کرده و در جهت طراحی این لباس کمک کنند.
همچنین، در بخش دیگری از این مراسم از کتاب «تلاوت استادانه» مربوط به دهمین نشست تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن و کتاب «قرائت فقه ادای موسیقی» نیز رونمایی شد.
همچنین، در این مراسم محمدتقی میرزاجانی، رئیس حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن از راه‌اندازی کتابخانه تخصصی و آرشیو صوتی و تصویری مرحوم استاد مولایی خبر داد و گفت: خانواده مرحوم استاد مولایی سال گذشته کتابخانه استاد را به شورای عالی قرآن اهدا کردند که همین امر باعث شد تا یک کتابخانه تخصصی با نام استاد مولایی در شورای عالی قرآن راه‌اندازی کنیم. این کتابخانه در مرحله تکمیل است.

گزارش تصویری اختتامیه بخش علمی نشست تخصصی اساتید، قاریان و حافظان قرآن

captcha