کد خبر: 3306224
تاریخ انتشار : ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۳:۵۱
جعفر قادری:

کوتاهی بانک مرکزی در برخورد با مؤسسات مالی غیرمجاز شبهه‌برانگیز است

گروه اقتصاد: عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اظهار کرد: توجیهات بانک مرکزی برای عدم برخورد با مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز قابل قبول نیست و اینکه بانک مرکزی در این مورد کوتاه آمده است این شائبه را به وجود می‌آورد که اتفاقاتی در پشت پرده وجود دارد.

جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به پرسشی درباره دلایل گسترش بی‌رویه مؤسسات مالی و اعتباری عیرمجاز در کشور اظهار کرد: دلیل گسترش این مؤسسات به ضعف برخورد بانک مرکزی مربوط است و اگر بانک مرکزی با اقتدار با این مؤسسات برخورد کند طبیعی است که به این راحتی رشد و سوء‌استفاده نمی‌کنند.

مسئولان مؤسسات غیرمجاز وادار به استعفا شوند

وی افزود: معنایی ندارد در یک بازار پولی که باید درآن بیشترین کنترل‌ها صورت گیرد اینهمه مؤسسات غیرقانونی فعالیت داشته باشند و اگر خلا قانونی یا مشکل اجرایی وجود دارد باید آن را فورا برطرف کنند و اگر نمی‌توانند این کار را انجام دهند لااقل یک لایحه ارائه دهند تا افرادی که ارکان و هیئت‌مدیره این مؤسسات هستند مشمول مجازات‌های مقرر در قانون مجازات اسلامی قرار گیرند.

قادری ادامه داد: در این صورت این افراد مجبور می‌شوند استعفا دهند و وقتی اعضای هیئت‌مدیره استعفا دهند دلیلی ندارد این مؤسسات ادامه حیات دهند و کسی هم جرأت نمی‌کند عضو هیئت‌مدیره این مؤسسات شود؛ بنابراین امکان برخورد با مؤسسات غیرمجاز وجود دارد و توضحیاتی که توسط مسئولان ذیربط ارائه می‌شود توضیحات قابل قبولی نیست.

توجیهات بانک مرکزی قابل قبول نیست

وی در پاسخ به این پرسش که چند شب قبل، دبیرکل بانک مرکزی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کردند که بانک مرکزی لیست مؤسسات مجاز را اعلام کرده است و ادامه حیات مؤسسات غیرمجاز، بیشتر به دلیل حمایت برخی افراد بانفوذ است آیا شما با این توضیحات موافقید؟ عنوان کرد: اینکه عذر بدتر از گناه است و نمی‌شود افرادی که به این مؤسسات وابستگی دارند در یک حاشیه امن قرار بگیرند و هرکاری که مایلند انجام دهند و اگر هم قوه قضائیه نمی‌تواند برخورد کند، این موضوع را به مجلس ارجاع دهد تا از طریق کمیسیون اصل 90مورد پیگیری قرار گیرد.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس تأکید کرد: اینکه بانک مرکزی در این مورد کوتاه آمده و برخورد نمی‌کند این شائبه به وجود می‌آید که اتفاقاتی در پشت پرده وجود دارد و ما به هیچ عنوان این توجیهات بانک مرکزی را نمی‌پذیریم؛ چراکه بانک مرکزی باید با قاطعیت و جدیت در این زمینه برخورد کند و بازار پول را تحت کنترل و نظارت خود داشته باشد.

عواقب وجود مؤسسات مالی غیر مجاز

نماینده شیراز در خانه ملت در پاسخ به این پرسش که اساسا چرا باید این مؤسسات برچیده شوند و وجود آنها چه عواقب اقتصادی در پی دارد؟ اظهار کرد: این مؤسسات کارهایی را انجام می‌دهند که تحت کنترل بانک مرکزی نیست و امنیت بازار پولی را به خطر می‌اندازند و در حقیقت تمام سیاست‌های بانک مرکزی را خنثی می‌کنند.

قادری در پایان گفت: اقدامات این مؤسسات در برخی مواقع باعث افزایش حجم پول می‌شود و باعث می‌شود ابزارهای بانک مرکزی اثربخشی لازم را نداشته باشند و این بانک نتواند به خوبی بازار پولی را کنترل کند. همچنین با وجود این مؤسسات نباید از بانک مرکزی انتظار داشته باشیم که وظایف خود را به خوبی انجام دهد؛ بنابراین باید برخوردها با مؤسسات مالی و اعتباری غیرمجاز به صورت جدی انجام شود.

مطالب مرتبط
captcha