کد خبر: 3309444
تاریخ انتشار : ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۴۸
نقوی حسینی عنوان کرد:

ایجاد مرزبندی نوین در صحنه بین‌الملل؛ دستاورد نهضت امام(ه)/ روحیه استکباری؛ معیار تعامل

گروه سیاسی: سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه نهضت امام(ره) مرزبندی‌های ایدئولوژیک و سلطه‌گرانه زمان را برهم زد، گفت: در مرزبندی نوین امام(ره) محور عدالت، انسانیت و معنویت در یک سو قرار داشتند و محور سلطه‌طلبی و روحیه استکباری در طرف دیگر قرار می‌گرفتند.

سیدحسین نقوی حسینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره مسئله تعامل با دنیا و حفظ عزت و اقتدار ملی در نگاه و اندیشه امام(ره) گفت: تفاوت نهضت حضرت امام(ره) و سایر نهضت‌ها و تحولات سیاسی و اجتماعی قبل از آن، این بود که امام با انقلاب اسلامی در عرصه‌ بین‌المللی مرزبندی نوینی را ایجاد کرد.

امام(ره)؛ مبدع مرزبندی نوین بین‌المللی در عصر جنگ سرد

وی افزود: در این مرزبندی قدرت‌های استعماری و سلطه‌گر در یک طرف و ملت‌ها و کشورهای مستضعف، استثمارشده و طرفدار مظلومین در جبهه امام(ره) قرار گرفتند، در حالی که تا قبل از نهضت امام(ره) مرزبندی‌ها بیشتر براساس مباحث ایدئولوژیک، منازعات سیاسی از قبیل جنگ سرد و منافع اقتصادی بود.

نقوی حسینی اظهار کرد: در حقیقت تنازعات و تخاصمات تا آن دوره بر سر تقسیم کشورها و چپاول ملت‌ها بود که براساس رقابت‌های دو بلوک قدرت شرق و غرب شکل گرفته بود. اما در مرزبندی مدنظر امام(ره) محور عدالت، انسانیت، بشردوستی و معنویت و طرفداران آن در یک سو قرار داشتند و مادی‌گرایی، سلطه‌طلبی و روحیه استکباری در طرف دیگر قرار می‌گرفتند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی عنوان کرد: برهمین مبنا بود که امام(ره) در یکی از سخنان معروف خود فرمودند «آمریکا از انگلیس بدتر، انگلیس از آمریکا بدتر، شوروی از هر دو بدتر، همه از هم بدتر، همه از هم پلید‌تر». این جمله بسیار ساده امام(ره) مصادیق استکبار و استعمار در آن زمان بود که یک نوع طبقه‌بندی سلطه‌گران در عرصه بین‌المللی را بیان می‌کرد.

برخورداری از روحیه استکباری؛ خط قرمز نظام مردمسالار دینی در تعامل

وی یادآور شد: بنابراین مطابق مرزبندی نوین امام(ره) در عرصه بین‌المللی، یک نظام مردمسالار دینی خواهان تعامل و ارتباط صمیمانه با همه کشورها به جز دولت‌های سلطه‌گر و استکباری است. براین اساس ما خواهان قطع ارتباط با هیچ کشوری نیستیم و برعکس برمبنای سیره سیاسی امام(ره) توصیه به روابط با همه ملت‌های جهان به ویژه حمایت از ملت‌های مظلوم شده است.

نقوی حسینی با بیان اینکه این ارتباط براساس شاخص‌ها و مرزهایی است، گفت: قرار نیست بدون مرزبندی با همه کشورها مذاکره کنیم و به آنها لبخند بزنیم؛ نه روابط بدون حد و حصر و نه بستن مرزها و قطع ارتباط با ملت‌ها. در واقع معیار و شاخص ارتباط یا عدم ارتباط با دولت‌ها در اندیشه سیاسی امام(ره) روحیه و خوی استکباری طرف مقابل است.

تفکر «ما می‌توانیم»؛ راهکار تعامل عزتمندانه با جهان از نگاه امام(ره)

نقوی حسینی درباره جایگاه مؤلفه عزت و اقتدار ملی در روابط بین‌المللی در اندیشه سیاسی امام(ره) گفت: حضرت امام(ره) برای مقابله با استکبار جهانی متکی بر تفکر «ما می‌توانیم» بودند. برای این توانستن نیز باید اقتدار، توانمندی و ظرفیت داخلی خود را افزایش دهیم.

وی تأکید کرد: اگر بتوانیم روی پای خود بایستیم و استقلال واقعی داشته باشیم آن زمان به راحتی می‌توانیم مقابل استکبار قرار بگیریم و هیچ احدی نمی‌تواند با چنین ملتی برخورد کند. اگر امروز قدرت‌های سلطه‌گری مانند آمریکا و انگلیس پای میز مذاکره با ایران نشسته‌اند این به دلیل همان عزت و اقتداری است که به دلیل اتکا به خود و استقلال‌خواهی برگرفته از انقلاب اسلامی کسب شده است و سبب شده ما در موضع قدرت باشیم.

اقتدار ما قدرت‌ها را پای میز مذاکره کشانده است

نقوی حسینی با اشاره به اینکه اگر ما در موضع ضعیفی قرار داشتیم آیا آمریکا، انگلیس و فرانسه با ما مذاکره می‌کردند؟، گفت: این نشان می‌دهد ملت ما قدرتمند است و رهبر معظم انقلاب نیز از موضع قدرت و عزت با دنیا صحبت می‌کند.

سخنگوی کمیسیون امنیت ملی در پایان اظهار کرد: بنابراین در اندیشه امام(ره) آنچه که باعث می‌شود ما در تعامل و ارتباط با جهان و مقابله با قدرت‌های جهانی بتوانیم در موضع عزت و اقتدار قرار بگیریم توجه به ظرفیت‌ها و نیروهای درونی و کوتاه نیامدن از اصول است که در طول 36 سال پس از انقلاب براساس همین عقیده و نقشه راه حضرت امام(ره) به موفقیت‌های زیادی دست یافته‌ایم.

captcha