سردار یدالله جوانی، مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره چگونگی پیوند مسئله تعامل با کشورهای دنیا و حفظ عزت و اقتدار ملی در اندیشه امام(ره) گفت: اصول و مبانی مکتب سیاسی حضرت امام(ره) کاملا برگرفته از آموزههای دین مبین اسلام است. در واقع امام(ره) فلسفه قیام خود را قیام لله نامیدند و حرکت خود را در ادامه حرکت همه اولیا و انبیای الهی میدانستند.
اصول سیاست خارجی امام(ره) برمبنای همان نگاه به انقلاب بود
وی ادامه داد: امام(ره) معتقد بودند که قدرتهای شیطانی راه سعادت انسانها را بستهاند و انسانها را در مسیر بردگی خود قرار دادهاند. لذا از نگاه امام (ره) تنها با قیام در راه خدا باید در برابر ظالمان و ستمگران ایستاد و مستضعفین را از چنگال قدرتهای شیطانی رها کرد و مسیر سعادت را برای آنها هموار ساخت.
جوانی اظهار کرد: با همین نگاه، امام(ره) موفق شدند ملت ایران را به خیزش و قیام درآورند و انقلاب اسلامی را شکل دهند و به پیروزی برسانند و با نظر مردم، توانستند در قلمرو جغرافیایی ایران، نظام جمهوری اسلامی را به عنوان یک حکومت دینی مستقر کنند.
مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه افزود: پس از پیروزی انتقلاب اسلامی، امام(ره) با صراحت اعلام کردند که جمهوری اسلامی با همه ملتها و کشورهای جهان تعامل سازنده و همکاری خواهد داشت اما در برابر ستمگران و سلطهطلبان خواهد ایستاد.
وی تأکید کرد: در واقع امام(ره) با همان نگاهی که قیام کردند و انقلاب را به پیروزی رساندند با همین نگاه هم اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی را ترسیم کردند که این اصول ریشه در آموزههای وحیانی دین اسلام دارد.
نه تنش، نه تسلیم؛ دو محور اساسی سیاست خارجی در ادنیشه امام(ره)
جوانی با بیان اینکه براساس این اصول امام(ره) به دنبال وحدت جهان اسلام، عزت امت اسلامی و بازگشت مسلمانان به هویت اصیل خود و ایستادگی در مقابل زورگویان عالم بودند، گفت: بر این مبنا حضرت امام(ره) نه به دنبال تنش با دنیا بودند و نه میخواستند که جمهوری اسلامی و کلیت امت اسلامی در مقابل زورگوییها قدرتهای شیطانی کوتاه بیایند و تسلیم شوند.
مشاور سیاسی نماینده ولی فقیه در سپاه خاطرنشان کرد: امام(ره) معتقد بودند که مسلمانان اگر با هم وحدت داشته باشند از این توان و ظرفیت برخوردار خواهند شد که از موجودیت و حیثیت خودشان دفاع کنند و در آن صورت قدرتهای سلطهگر ناچار به عقبنشینی در مقابل امت اسلامی خواهند بود.
جوانی با تأکید بر اینکه در مکتب امام(ره) مسلمانان باید قدرت دفاع از خود را داشته باشند و عزت مسلمانان زمانی تامین میشود که بتوانند از خود دفاع کنند، اظهار کرد: لذا حضرت امام(ره) هیچگاه به دنبال سلطه بر دیگران، زیادهخواهی و زورگویی نبودند اما تحت هیچ شرایطی هم حاضر به کوتاه آمدن در برابر سلطهطلبان و مستکبران و مخدوش شدن عزت جامعه اسلامی و ملت ایران نبودند.
«وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ»، پاسخ امام(ره) به چگونگی تأمین عزت جامعه اسلامی
وی در پاسخ به این سؤال که امام(ره) چگونه به دنبال تامین عزت جامعه اسلامی بودند، گفت: این مسئله را میتوان بر مبنای آیه شریفه «وَأَعِدُّواْ لَهُم مَّا اسْتَطَعْتُم مِّن قُوَّةٍ» پاسخ داد. امام(ره) همواره بر قدرت بازدارندگی دفاعی و نظامی تأکید خاصی داشتند. زیرا دنیا را جنگلگونه میدانستند که قدرتهای شیطانی از جمله آمریکا و صهیونیستها تنها زبان قدرت را میفهمند و از طریق قدرت مادی به دنبال سلطه و غلبه بر سایر ملتها هستند.
جوانی تصریح کرد: در چنین فضایی بود که حضرت امام(ره) در عین حال که تأکید بر تعامل سازنده با دولتها و ملتها داشتند و روابط بینالمللی را به صورت متقابل میدانستند براین باور هم بودند که اگر ملت ایران بخواهد عزت خود را حفظ کند باید توانمند و قدرتمند شود و استقلال فرهنگی، سیاسی و اقتصادی داشته باشد و در این مسیر هم گامهای بلندی برداشتند. اگر امروز ملت ایران از استقلال، عزت و اقتدار برخوردار است ریشه در حرکت این ملت در مسیری که حضرت امام(ره) ترسیم کرده بود دارد.
مشکل دشمن با عزت و استقلال ملت ایران است نه انرژی هستهای
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به مواجهه امروز جمهوری اسلامی در موضوع هستهای با فشارهای گروه 1+5 به ویژه آمریکاییها گفت: نگرانی اصلی آنها از استقلال و هویت مستقل ملت ایران است که براساس مکتب سیاسی حضرت امام(ره) شکل گرفته است. حضرت امام(ره) به ملت ایران هویت و عزت بخشید و امروز ملت ما با هویت و عزت دینی که پیدا کرده است و در مسیر رشد و پیشرفت قرار گرفته است به الگویی برای ملتهای مسلمان تبدیل شده است و بیداری اسلامی و مقاومت در منطقه الهامگرفته از همین الگوی انقلاب اسلامی و حرکت مردم ایران است.
وی افزود: همین مسئله دشمنان را واداشته است که با بهانههای مختلف حرکت رو به جلوی ملت ایران را متوقف کنند و هویت مستقل مردم ما را مخدوش کنند. در آستانه سالروز رحلت امام(ره) باید به این مسئله توجه کرد که تنها راه سعادت و پیشرفت ملت ایران پافشاری بر همان اصول و آموزههایی است که امام انقلاب را براساس آن پایهگذاری کرد و نظام جمهوری اسلامی را براساس آن مستقر ساخت.
وحدت ملی، پیروی از رهبری و ایستادگی؛ راه موفقیت در مذاکرات هستهای
جوانی با تأکید بر اینکه در مذاکرات هستهای نیز تنها راه موفقیت، وحدت وانسجام ملی، پیروی از ولایت و ایستادگی در برابر زورگویان است، گفت: مقام معظم رهبری برهمین اساس سال 94 را که سالی حساس و سرنوشتساز است سال «دولت و ملت؛ همدلی و همزبانی» نامگذاری کردند.
وی در پایان عنوان کرد: موضوع هستهای تنها یک بهانه برای دشمنان ماست و هدف اصلی آنان گرفتن استقلال و هویت ملت ایران است اما ملت ایران با تأسی به مکتب امام(ره) و پیروی از رهبری میتواند عزت و استقلال خود را حفظ کند و در پرتو همین عزت قادر به تأمین حقوق هستهای خود خواهد بود.