کد خبر: 3312864
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۲
مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی خبر داد:

پرداخت ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه در سال ۹۳ با هدف مبارزه با ربا

گروه اقتصاد: عبدالله فرجی، از پرداخت ۲۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه در سال ۹۳ خبر داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از سازمان اقتصاد اسلامی ایران، عبدالله فرجی، مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی در گردهمایی مدیران صندوق‌های قرض‌الحسنه با بیان اینکه طبق ماده 64 اساسنامه سازمان فعالیت صندوق‌ها سود ندارد، اظهار کرد: اگر هم سودی وجود داشته باشد، صرف توسعه و ترویج سنت قرض‌الحسنه خواهد شد، بنابراین سازمان غیر انتفاعی است.

مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی هدف از ایجاد این سازمان را توسعه و ترویج فرهنگ قرض‌الحسنه و مبارزه با ربا دانست و افزود: از سال ۱۳۵۸ تاکنون این سازمان در خدمت صندوق‌های قرض‌الحسنه بوده است و به صندوق‌های محروم نیز کمک می‌کند. اکنون بیش از 1200 صندوق تحت نظر سازمان اقتصاد اسلامی فعالیت دارند که اساسنامه آنها در بانک مرکزی وجود دارد.

وی گفت: برخی از صندوق‌ها نتوانستند آئین‌نامه خود را طبق قانون اصلاح کنند که با آنها قطع ارتباط شده است، در حال حاضر سالانه حسابرسی از صندوق‌ها صورت می‌گیرد.

فرجی افزود: در سازمان اقتصاد اسلامی هدف گرفتن وجه بدون شرط و وام پرداختی نیز بدون شرط است. هزینه‌های صندوق از سوی خیران و برخی امور دیگر تأمین می‌شود و مزد کار دریافت نمی‌کنند.

فرجی با تأکید براینکه صندوق‌های قرض‌الحسنه در کارهای اقتصادی هیچ فعالیتی ندارند، تصریح کرد: صرفاً کار قرض‌الحسنه است و طبیعتاً درآمدها از طریق کارمزد با توجه به هزینه‌ها جوابگو نیست، به همین دلیل از طریق‌های دیگر به صندوق‌ها کمک می‌شود، به ویژه در مناطق کشاورزی به صندوق‌های منطقه‌ای برای برطرف شدن نیازها کمک می‌شود.

مدیرعامل سازمان اقتصاد اسلامی با بیان اینکه درخواست همکاری بسیاری از سوی صندوق‌ها با سازمان اقتصاد اسلامی وجود دارد، بیان داشت: این صندوق‌ها باید حسابرسی شده و طبق ضوابط شرعی فعالیت کنند، اکنون 4600 نفر پرسنل‌ صندوق‌ها بوده و 465 کارمند افتخاری بدون دریافت وجه فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه در برخی موارد اتهاماتی به صندوق‌های قرض‌الحسنه وارد می‌شود، صحیح نیست، یادآور شد: اتهاماتی از قبیل پولشویی، خرید و فروش و امثال آن در حالی زده می‌شود که کارمندان عاشقانه مشغول فعالیت بوده و هیچ درآمدی ندارند و این موضوع فقط اذهان عمومی را خراب می‌کند، از مسئولان توقع دارد، با مؤسساتی که تحت لوای قرض‌الحسنه کارهای دیگر انجام می‌دهند، برخورد شود، اما نباید صندوق‌های واقعی مظلوم واقع شوند.

فرجی افزود: از 100 هزار تومان تا 5 میلیون تومان تسهیلات قرض‌الحسنه به نیازمندان داده می‌‌شود و 27 هزار میلیارد ریال گردش مالی صندوق‌ها بوده و وام پرداختی امسال بیش از 2 هزار و 500 میلیارد تومان بوده است.

captcha