کد خبر: 3322042
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۴ - ۱۴:۱۱
یاداشت وارده/

ضرورت پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل در ماه رمضان

گروه سلامت: مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان توجه به پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل، تقسیم وعده‌های غذایی به حداکثر ممکن و صرف غذای سبک و مختصر به هنگام افطار است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، مهم‌ترین نکات تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان توجه به پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل، تقسیم وعده‌های غذایی به حداکثر ممکن، صرف غذای سبک و مختصر به هنگام افطار (شیرگرم، فرنی و سیربرنج)، استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها در هنگام افطار و همچنین عدم زیاده‌روی در مصرف مواد غذایی شیرین در فاصله زمانی بین افطار و سحر است.

مهم ترین نکات تغذیه‌ای در ماه مبارک رمضان توجه به پیروی از برنامه غذایی متنوع و متعادل، تقسیم وعده‌های غذایی به حداکثر ممکن، صرف غذای سبک و مختصر به هنگام افطار، استفاده از سبزی‌ها و میوه‌ها در هنگام افطار و زیاده روی نکردن در مصرف مواد غذایی شیرین در فاصله زمانی بین افطار و سحر است.

یکی از عادات غذایی نادرست روزه داران این است که به دلیل تشنگی زیاد افطار را با آب سرد و یا نوشیدنی‌های سرد شروع می‌کنند که توصیه می شود افطار را با  نوشیدنی‌های گرم و یا ولرم مانند آب ولرم، چای کمرنگ و شیر گرم آغاز کنند.پس از آن می‌توانند از خرما یا کشمش استفاده کنند زیرا مصرف این دو سبب کنترل اشتها می‌شوند و از پرخوری به هنگام افطار ممانعت کنند.

علاوه بر آن مصرف خرما در ماه مبارک رمضان در تنظیم قند خون بسیار مفید اسـت بنابراین توصیه می‌شود که در وعده افطار حتی المقدور 3 تا 5 عدد خرما مصرف شود به گفته عبدالهی خرما منبع خوبی از مواد مغذی، قند، فیبر و پتاسیم است و از مصرف بیش از حد خرما نیز مانند سایر شیرینی‌ها باید پرهیز شود.

در وعده‌های سحر و افطار باید از پرخوری اجتناب شود و تا حد امکان به جای مصرف انواع شیرینی‌ها مثل زولبیا و بامیه که فقط حاوی انرژی و فاقد مواد مغذی از جمله ویتامین ها و مواد معدنی هستند، از مواد غذایی طبیعی شیرین مثل خرما، کشمش و انواع میوه استفاده شود. چرا که افراط در مصرف انواع شیرینی به هنگام افطار چاقی و اضافه وزن را به دنبال خواهد داشت.

مصرف آب زیاد به هنگام صرف افطار سبب اختلال در هضم مواد غذایی می شود. بعد از صرف سحری نیز بســـیاری از همـوطنان از بیـم تشنگی در طول روز به مقدار فراوان آب می‌نوشند که عادت صحیح غذایی نیست.

از نوشیدن بیش از اندازه چای در وعده سحری اجتناب کنید چون باعث افزایش دفع ادرار و از دست رفتن نمک‌های معدنی که بدن شما در طول روز به آن احتیاج دارد می‌شود.

روزه‌داران از مصرف تنقلات زیاد در فاصله افطار تا سحر پرهیز کنند. این قبیل مواد دیر هضم هستند و سبب می‌شوند که به هنگام سحر به دلیل پری معده میل به غذا کاهش پیدا کند.

همچنین، مصرف مـواد غذایی سنگین، دیر هضم، پر چرب و سرخ شده به هنگام افطار مناسب نیست. به طور کلی توصیه می‌شود به جای غذاهای چرب و سرخ کرده از غذاهای آب پز و بخارپز استفاده شود.

بهتر است بدون سحری روزه نگیریم. به خصوص درنوجوانان ، روزه بدون سحری توصیه نمی شود.زیرا این امر سبب افت شدید قند خون و تحلیل عضلانی می گردد که بسیار زیان آور است. در حقیقت شام کامل در آخر شب به هیچ عنوان نمی‌تواند جایگزین سحری شود.

مصرف کربوهیدرات های مرکب در سحر که مدت طولانی تری هضم می شوند را باعث کمتر گرسنه شدن روزه داران حلیم یک منبع عالی پروتئین بوده و از غذاهائی است که دیر هضم می شود، خرما یک منبع عالی قند، ‌فیبر، کربوهیدرات، پتاسیم و منیزیوم است، مغزها  غنی از پروتئین و فیبر بوده و حداقل چربی را داراست و موز نیز یک منبع خوب پتاسیم، منیزیوم و کربوهیدرات است.

زهرا عبدالهی، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت

captcha