کد خبر: 3340731
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۴
امام‌جمعه کویته در گفت‌و‌گو با ایکنا:

ریشه گروه‌های تکفیری به عربستان و تفکرشان به وهابیت برمی‌گردد

شعب خارجی: گروه‌های تکفیری تروریستی مانند داعش ریشه سرزمینی‌شان به عربستان و تفکرشان به وهابیت برمی‌گردد و هیچ ربطی به اسلام و مسلمانان ندارند.

حجت‌الاسلام و‌المسلمین سید‌هاشم موسوی، امام‌جمعه شهر کویته پاکستان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مبانی فکری جریان تکفیری داعش و اقدامات جنایتکارانه این گروهک تروریستی را تبیین و اظهار کرد: داعش، یک گروه مسلح تروریستی با اندیشه سلفی تکفیری است و هدف سازمان‌دهندگان این گروه چیزی است که از آن به عنوان «تشکیل خلافت اسلامی و اجرای شریعت» یاد می‌کنند.

وی با بیان اینکه عراق و سوریه جولانگاه عملیات داعش است، افزود: این گروهک تروریستی از زمانی که در سوریه ظاهر شده است، درباره خاستگاه، اقدامات، اهداف و ارتباطاتش جنجال‌های طولانی را به‌وجود آورده و به محوری از محورهای مطالب مطبوعات، رسانه‌ها، تحلیل‌ها و گزارش‌ها تبدیل شده است.

مجهول‌بودن هویت داعش به دلیل اطلاعات متناقض

امام‌جمعه شهر کویته پاکستان ادامه داد: امروز، به‌دلیل اطلاعات متناقض، هویت، اهداف و ارتباطات این گروه بنیادگرا مشخص نیست؛ اما چیزی که می‌توان دریافت این است که تا امروز بیشترین قربانیان این گروه مسلمانان بوده‌ و بیشترین خسارت نیز به کشورهای اسلامی وارد شده و همچنین بیش از همه دین اسلام متضرر شده است.

موسوی در پاسخ به این پرسش که ادعای داعش در مورد حمایت از حقوق اهل سنت تا چه اندازه مورد تأیید علما و مسلمانان اهل تسنن منطقه است، گفت: این گروه از نظر فکری جایگاهی میان اهل سنت مناطق مختلف جهان ندارد.

وی اظهار کرد: دیدگاه اهل سنت و تفاوت آن با این گروه تروریستی باید برای جهانیان تبیین و مشخص شود؛ چراکه آنان خود را تحت پوشش مبارزه با شیعه پنهان کرده‌اند و خودشان را سخنگوی اهل سنت جلوه می‌دهند؛ این در حالی‌ است که مراکز مهم اهل سنت و علمای برجسته در برابر این تفکر موضع گرفته‌اند.

داعش در میان اهل سنت جایگاهی ندارد

موسوی بیان کرد: تفکر داعش نه تنها در پاکستان؛ بلکه در اکثر سرزمین‌های اسلامی که اهل سنت ساکن هستند، جایگاهی ندارد، این گروه از مسلمانان داعش را نه تنها یک گروه اسلامی نمی‌دانند؛ بلکه یک گروه تروریستی که در حال ضربه زدن به اسلام است، قلمداد می‌کنند.

وی افزود: چهره صهیونیستی این جنایتکاران به‌ویژه از زمانی که دست به تخریب مزارها و مساجد زده‌اند، بیشتر مشخص شده و همین مسئله سبب شده است که بیش از پیش نزد اهل سنت منفور باشند.

امام‌جمعه شهر کویته پاکستان ادامه داد: در کشور پاکستان اکثر علمای اهل سنت، این گروه را خارج از اسلام و دست‌پرورده صهیونیست‌ها می‌دانند و به هیچ وجه این گروهک جایگاهی در میان اهل سنت میانه‌رو پاکستان ندارد؛ همچنین مرکز اسلامی الازهر و بسیاری از علمای آفریقایی،‌ آسیای میانه و پاکستانی نیز بر این موضوع تأکید دارند.

ایجاد خوف و هراس؛ هدف از انتشار تصاویر جنایت‌های داعش در اینترنت

نماینده مجلس وحدت مسلمین پاکستان در پاسخ به این پرسش که هدف عناصر تکفیری از انتشار فایل‌های صوتی وحشتناک از جمله انتشار تصاویر سر بریدن خبرنگاران در شبکه‌های اجتماعی چیست، گفت: داعش توطئه‌ای جدید و نشئت‌گرفته از طرح قدیمی تروریست‌ها برای ایجاد خوف و هراس است.

وی افزود: پیش از این طالبان و القاعده نتوانستند به اهداف و خواسته‌های خود برسند و عواملی که این گروه‌ها را ایجاد کرده بودند مجبور شدند چهره و نام مزدوران خود را عوض کنند و به جای القاعده، گروه‌هایی تروریستی با اسامی جدید تشکیل دهند.

امام‌جمعه شهر کویته پاکستان تصریح کرد: گروه‌های تروریستی با خشونت‌های وحشیانه‌ می‌خواهند به اهداف شوم خود برسند و مردم را به این باور برسانند که مقابله با این گروه وحشی امکان‌پذیر نیست و باید تسلیم شوند؛ از این‌رو بدترین جنایت‌ها را انجام می‌دهند و فیلم‌شان را در اینترنت می‌گذارند تا در دل مردم هراس و وحشت ایجاد کنند.

ریشه گروه‌های تکفیری به عربستان و تفکرشان به وهابیت برمی‌گردد

وی گفت: استقامت مردم و نیروی‌های ارتش در عراق، لبنان و سوریه نشان داد که همه این رفتارها، نمایشی و پوچ بوده و در هر زمان و مکانی که مردم در برابر این تروریست‌ها قیام کردند، آنان در اولین فرصت پا به فرار گذاشتند.

نماینده مجلس وحدت مسلمین پاکستان اظهار کرد: پیروان اهل بیت(ع) به‌ویژه در کشورهای اسلامی هیچ‌گاه در برابر ظلم این عروسک‌های صهیونیستی چه به نام القاعده و یا چه به نام داعش که برای منافع دشمنان اسلام وارد صحنه شده‌اند، تسلیم نشده و هیچ ترسی ندارند.

امام‌جمعه شهر کویته پاکستان در پاسخ به اینکه آیا میان گروه‌های تکفیری تفاوتی وجود دارد، گفت: گروه‌هایی مانند القاعده، طالبان،‌ داعش، الشباب، جبهه النصره و ... ریشه سرزمینی‌شان به عربستان و تفکرشان به وهابیت برمی‌گردد که آلت دست صهیونیست‌ها قرار گرفته و هیچ تفاوت قابل توجهی در میان آنان وجود ندارد.

حفظ منافع استعمار؛ دلیل ضعف کشورهای اسلامی در مقابله با داعش

وی با بیان این که در مقابله با داعش شاهد کاستی‌ها و ضعف‌هایی هستیم، اظهار کرد: متأسفانه حاکمان برخی کشورهای اسلامی به‌دلیل حفظ منافع استعمار در برابر این توطئه، عکس‌العمل مناسبی نشان نداده‌اند، امروزه جریان تکفیری باعث مخدوش کردن چهره اسلام شده و لازم است ملت‌های اسلامی با معرفی اسلام ناب محمدی، راه خدا را از این جریان جدا و مشخص کنند.

نماینده مجلس وحدت مسلمین پاکستان بیان کرد: داعش از نظر فکری بیشترین ضربه را به اسلام و کشورهای اسلامی همچون سوریه، عراق، لبنان و یمن وارد کرده است. داعش با فعالیت در کشورهای اسلامی دست به جنایت و کشتار مسلمانان می‌زند و در کشورهای اروپایی حضور فیزیکی ندارد و فقط برای جذب نیرو تلاش می‌کند؛ بنابراین این گروهک تروریستی تنها منافع صهیونیست‌ها و کشورهای حامیان آمریکا را دنبال می‌کند.

حجت‌الاسلام موسوی با بیان اینکه گروه‌های تکفیری همچون داعش هدفشان تخریب چهره اسلام در بین افکار عمومی جهان است، افزود: آنها به اسلام خیانت کردند و نخستین اولویت دنیای اسلام را که توجه به مسئله فلسطین و مبارزه با صهیونیسم است، به اولویت درجه دو و سه تبدیل کردند، اسرائیل در حال حاضر از این موضوع بسیار خوشحال است و خیلی روشن به این موضوع اشاره کرده که در وضعیت خوبی قرار دارد؛ چراکه به خاطر این درگیری‌ها، مسلمانان بیشتر به مسائل داخلی خود مشغول هستند و کمتر به مسائلی مانند آزادی فلسطین توجه دارند.

تقویت خطوط فکری راهی برای مقابله

وی ادامه داد: اکنون در چنین شرایطی کشورهای مسلمان به جای اینکه به آینده تاریخ بشری فکر کنند مجبور شده‌اند بر روی مسائل داخلی خودشان تمرکز کنند و دشمنان تلاش دارند یک بار دیگر با برنامه‌ریزی، مدیریت جهان را به دست بگیرند و برای قرن‌های متمادی، نظام سلطه را ادامه دهند.

امام‌جمعه شهر کویته پاکستان در پایان نقش علمای جهان اسلام در مقابله با خطر بزرگ داعش را تبیین کرد و تلاش‌های رهبر معظم انقلاب حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای(مد ظله العالی) و مراجع تقلید کشورمان در این زمینه را ارج نهاد و گفت: علاوه بر مقابله نظامی و امنیتی باید با این گروه از نظر فکری نیز مقابله شود. علمای جهان اسلام باید صریحا اعلام و روشن‌گری کنند که داعش هیچ ربطی با اسلام و مسلمانان ندارد و با تلاش برای حفظ منافع صهیونیست‌ها، کشورهای اسلامی و حامیان مقاومت را هدف قرار داده است که البته در این مورد نیز ان‌شاءالله شکست آنها رقم خواهد خورد.

captcha