حجتالاسلام والمسلمین سیدصادق حسینیاشکوری، رئیس مجمع ذخایر اسلامی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) درباره صحت ادعای کشف قدیمیترین قرآن در بیرمنگام انگلستان گفت: این ادعا میتواند صحت داشته باشد، اما ما که اهل نسخ خطی هستیم، اعتقاد داریم که باید نسخه را دید و سپس درباره صحت ادعا یا رد آن قضاوت کرد.
وی با بیان اینکه فقط فیلم این نسخه قرآن را دیدهام، افزود: خط آن به اندازهای که در فیلم دیدم قابل تأیید است، اما اینکه صحت دارد یا نه، موضوعی است که باید از نزدیک مشاهده کرد.
حجتالاسلام حسینیاشکوری در ادامه عنوان کرد: برخی از متخصصان باید به محل کشف این نسخه بروند و از نزدیک آن را مورد بررسی قرار دهند و تردیدهایی که در این راستا وجود دارد را بررسی کنند.
تردیدها درباره چه موضوعاتی است؟
وی در پاسخ به اینکه این تردیدها درباره چه موضوعاتی است، بیان کرد: نسخههای قدیمی قرآن فقط شامل این نسخه نیست و نسخههای دیگری نیز وجود دارد؛ از این رو به نظرم درباره اصل قضیه تردیدی وجود ندارد و اصالت و جعلی بودن آن بستگی به رؤیت خود نسخه دارد.
این نسخهشناس ادامه داد: زمانی است که به آزمایشگاه اعتماد کرده و این ادعا را درست تلقی میکنیم که آنها نمیخواهند استفاده رسانهای کنند، از این رو باید گفت که این موضوع از نظر آزمایشگاه و خط قابل تأیید و یا تکوین است.
کتابخانههای بزرگ کشور برای بررسی نسخه پیشقدم شوند
وی درباره حضور نسخهشناسان در محل و بررسی این نسخه گفت: سازمان اسناد و کتابخانه ملی، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس و یا کتابخانههای بزرگ دیگر باید در راستای اعزام نسخهشناسان و کارشناسان این حوزه اقدام کنند و پیشقدم شوند. البته من برای بررسی این نسخه رغبت زیادی دارم و فکر میکنم سایر نسخهشناسان نیز به این کار علاقهمند باشند.
حجتالاسلام حسینیاشکوری تصریح کرد: این موضوع هم از جنبه نسخهشناسی و کتابت و هم از نظر بحثهای اعتقادی و تحریف قرآن دارای اهمیت است و اگر قدمت آن ثابت شود و مطابقت آن با قرآنهای موجود به اثبات برسد، برای مسلمانها اهمیت بسیاری خواهد داشت و اگر مدعایی در رابطه با تحریف قرآن وجود دارد، میتواند همه آنها را باطل کند و نشان دهد که تحریفی وجود نداشته است.
ثبت مشترک قدیمیترین قرآن توسط حافظه جهانی یونسکو
رئیس مجمع ذخایر اسلامی یادآور شد: حافظه جهانی یونسکو هم که در کتابخانه ملی مستقر است میتواند مستقیماً اقدام کند تا کارشناسانی که در این حوزه وجود دارند نسخه را از نزدیک بررسی کرده و برای ثبت جهانی آن نیز اقدام کنند که ثبت آن میتواند به صورت مشترک میان ایران و انگلستان و یا توسط خود انگلستان انجام شود.