کد خبر: 3351765
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۱۵

داستان زندگی کاتب قرآن نفیس ابراهیم سلطان نوشته می‌شود

گروه ادب: سعید تشکری رمانی درباره زندگی کاتب قرآن ابراهیم سلطان، از نوادگان شاهرخ تیمور را به نگارش درمی‌آورد.

علی ثابت‌نیا، مدیر مؤسسه آفرینش‌های آستان قدس رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) درباره کتاب‌های در دست تألیف این مؤسسه گفت: آخرین رمانی که به چاپ رسیده، رمان «غریب قریب» است که توسط سعید تشکری به نگارش درآمده که به داستان هشت دوره بازسازی حرم حضرت امام رضا(ع) می‌پردازد و روز گذشته مراسم رونمایی آن برگزار شد.

وی افزود: رمان بلند دیگری که سعید تشکری در دست تألیف دارد، درباره زندگی ابراهیم سلطان است که کاتب قرآن نفیس آستان قدس رضوی است و با توجه به اینکه این قرآن نفیس در سال گذشته رونمایی شد، این موضوع انگیزه‌ای شد تا داستان زندگی کاتب آن به نگارش درآید.

ثابت‌نیا ادامه داد: در این اثر چگونگی کتابت قرآن توسط ابراهیم سلطان روایت شده است که وی پسر گوهرشادآغا و شاهرخ تیموری بوده و قرآنش را وقف امام رضا(ع) کرده، با توجه به اینکه این قرآن در طول تاریخ دچار حوادث و اتفاقاتی شده است، داستان آن می‌تواند جذاب باشد.

وی در پایان یادآور شد: قرآن ابراهیم سلطان در سال 829 هجری قمری نگارش و به‌ دست ابراهیم سلطان وقف حرم رضوی شد، این قرآن نفیس حدود 600 سال در گنجینه آستان قدس رضوی مورد محافظت و نگهداری قرار گرفته است.

گفتنی است، فرزندان و نوادگان تیمور، بعد از خرابی‌ها و ویرانی‌هایی که از خود به جای گذاشته بودند، در فضای فرهنگی و هنری قلمرو خود تحولی ایجاد کردند تا بتوانند از این طریق بر دل مردم این سرزمین حکومت کنند و این چنین هم شد.

سه فرزند شاهرخ هر کدام در شاخه‌ای از هنر ورود پیدا کردند. الغ بیگ، زیج الغ بیگی را تأسیس کرد، ابراهیم سلطان نیز که از 9 سالگی حاکم فارس شد، از حدود 14 تا 20 سالگی نزد پیرمحمد شیرازی فنون خوشنویسی را فرا گرفت و حاصل آن چندین قرآن و مصحف به جا مانده از اوست. یک قرآن کامل از وی در آستان قدس رضوی موجود است.

قرآن کامل دیگری در موزه فارس نگهداری می‌شود که سال‌ها در حجره بالایی دروازه قرآن نگهداری می‌شد. همچنین کتیبه‌های سنگی متعدد از او در شیراز به جا مانده است. مهمترین آنها کتیبه‌ای است که در موزه خط تخت جمشید نگهداری می‌شود. برادر سوم نیز بایسنقر بود که آثارش در خط ثلث از شاهکارهای خوشنویسی دوره تیموری است.

captcha