کد خبر: 3352847
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۱
کنعانی مقدم عنوان کرد:

«رحماء بینهم»؛ خنثی‌کننده توطئه صهیونیستی ایران‌هراسی/ فضا برای عربستان تنگ‌تر می‌شود

گروه سیاسی: یک کارشناس مسائل سیاسی سیاست دست دوستی ایران به سوی همه دولت‌های اسلامی را بر مبنای آیه «رحماء بینهم» دانست و گفت: این راهبرد می‌تواند توطئه‌های صهیونیست‌ها در قالب اسلام‌هراسی و ایران‌هراسی را خنثی کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار میهمانان اجلاس مجمع جهانی اهل‌بیت(ع)  و اجلاس اتحادیه رادیو تلویزیون‌های اسلامی سخنان مهمی در تشریح وضعیت منطقه و تحولات جهان اسلام و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران  بیان کردند.

ایشان در تبیین سیاست‌ها و راهبردهای اصولی جمهوری اسلامی ایران در منطقه فرمودند: امروز مهم‌ترین وظیفه، تلاش برای از بین بردن این اختلاف‌ها است. ما صریحاً و علناً گفته‌ایم که جمهوری اسلامی ایران دست دوستی را به سوی همه دولت‌های اسلامی منطقه دراز می‌کند و با دولت‌های مسلمان هیچ مشکلی ندارد.

رهبر معظم انقلاب افزودند: جمهوری اسلامی ایران با اغلب همسایگان خود روابط دوستانه دارد البته برخی کشورها هم با ما اختلاف دارند و لجاجت و خباثت انجام می‌دهند ولی ایران بنا را بر روابط خوب با همسایگان و دولت‌های اسلامی و بویژه ملت‌های منطقه گذارده است.

«اشداء علی الکفار و رحماء بینهم»، تبیین‌گر راهبرد سیاست منطقه‌ای ایران

حسین کنعانی مقدم، کارشناس مسائل سیاسی و دبیرکل حزب سبز، در گفت‌وگو با ایکنا درباره معنا و آثار این سیاست و راهبرد گفت: مقام معظم رهبری در تبین سیاست‌های کلان همواره مبتنی بر قرآن، روایات و احادیث عمل می‌کنند. در این زمینه نیز آیه «اشداء علی الکفار و رحماء بینهم» وجود دارد و برخلاف تکفیری‌ها که براساس تفکر «هر کس که با ما نیست» افراد را تکفیر می‌کنند و مهدورالدم و واجب القتل می‌دانند که این تفکر در اسلام حقیقی بر اساس این آیه وجود ندارد.

دبیرکل حزب سبز افزود: «اشداء علی الکفار»، اشاره به کفاری دارد که برای از بین بردن اسلام دست به سلاح می‌برند و با مسلمانان می‌جنگند که امروز مصداق بارز آن رژیم صهیونیستی است که مسلمانان را از سرزمین‌های خود بیرون رانده و آواره ساخته است.

کنعانی مقدم اظهار کرد: از آنجا که در موسوم حج به عنوان بزرگترین کنگره سیاسی ـ مذهبی مسلمانان جهان هستیم  بیانات رهبر معظم انقلاب نشان می‌دهد که دایره «رحماء بینهم» دایره وسیعی است و باید با کشورهای اسلامی که در چارچوب امت اسلامی قرار می‌گیرند براساس «رحماء بینهم» عمل کرد.

وی تأکید کرد: برمبنای همین آیه جمهوری اسلامی ایران بنا ندارد که به اقدامات متقابل خصمانه با برخی از دولت‌های اسلامی که خباثت‌آمیز رفتار می‌کنند، دست بزند. این راهبرد می‌تواند برنامه‌ها و توطئه‌هایی که صهیونیست‌ها در قالب اسلام‌هراسی، ایران‌هراسی و شیعه‌هراسی دنبال می‌کنند و متأسفانه برخی دولت‌های اسلامی نیز تحت تأثیر این سناریو هستند، خنثی کند.

دیپلماسی منطقه‌ای ایران، عربستان را به تجدیدنظر در سیاست غربی ـ صهیونیستی خود وامی‌دارد؟

کنعانی مقدم درباره نقش دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران به ویژه پس از توافق هسته‌ای در منزوی ساختن رویکرد نظامی و خشن برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی و فراهم شدن زمینه گفت‌وگوهای منطقه‌ای گفت: سیاست‌های آل سعود در چند سال اخیر نشان داده است که همسو با رژیم صهیونیستی و آمریکا عمل می‌کند و این سخن رهبری که جنایات عربستان سعودی در یمن از جنس جنایات صهیونیست‌ها در غزه است گواهی بر این مسئله است.

این کارشناس مسائل سیاسی خاطرنشان کرد: شرایط امروز منطقه به گونه‌ای است که عربستان ناچار خواهد شد از رویکردی که تاکنون اتخاذ کرده است فاصله بگیرد و به دامان جهان اسلام برگردد.

وی اضافه کرد: خیلی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس که همسو با عربستان هستند اکنون نارضایتی خود را از سیاست‌های اتخاذی عربستان به ویژه در تولید و تقویت گروه‌های تروریستی تکفیری در جهان اسلام ابراز می‌کنند و معتقدند ناآرامی‌ها و جنگ‌های داخلی در منطقه نتیجه سیاست‌های غلط آل سعود بوده است.

کنعانی مقدم عنوان کرد: در این شرایط دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران و سفرهای وزیر امور خارجه به کشورهای منطقه می‌تواند بعضی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس را نسبت به ادامه، استمرار و بازسازی روابط با جمهوری اسلامی ایران ترغیب کند و در آن صورت عربستان چاره‌ای جز این نخواهد داشت که در سیاست‌های غربی ـ صهیونیستی خود تجدید نظر کند.

captcha