کد خبر: 3358368
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۸:۲۳
امام‌جمعه شیراز:

حرم سوم اهل بیت(ع) یک عنوان بدون جایگاه و الزام نیست/ لزوم توجه به اقتضائات فرهنگی این جایگاه

گروه اجتماعی: آیت‌الله ایمانی با تأکید بر اینکه مسئله حرم سوم یک عنوان بدون جایگاه و الزام نیست، گفت: حرم سوم اهل بیت(ع) عنوانی است که جایگاهی دارد و این جایگاه الزاماتی دارد و باید برای تحقق این الزامات اقدام کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از فارس، آیت‌الله اسدالله ایمانی، نماینده ولی فقیه در استان فارس عصر دیروز، 14 شهریورماه در هشتاد و هفتمین جلسه شورای فرهنگ عمومی این استان گفت: موفقیت شورای فرهنگ عمومی به چند عامل بستگی دارد که توجه به این عوامل و حضور و یا عدم حضور آن‌ها خواه و ناخواه در توفیق و عدم توفیق نقش ایفا می‌کند.
وی با تأکید بر اینکه شورای فرهنگ عمومی باید یک سند بالا دستی داشته باشد که بر اساس این سند برنامه تنظیم کند، افزود: یعنی این سند چارچوب حرکت شورا را تنظیم کند و بدون داشتن سند بالادستی یعنی بدون داشتن اهداف کلی از نشست و برخاست باید پرهیز شود.
آیت‌الله ایمانی ادامه داد: همچنین در شورای فرهنگ عمومی فضایی برای ارزیابی و پخته ساختن مسائلی که باید در صحن شورا مطرح شود وجود داشته باشد یعنی مجموعه‌ای فارغ از مسئولان در فضایی آرام بتوانند نسبت به مطالبی که باید در صحن شورای فرهنگ عمومی طرح شود و آن‌ها نسبت به آن تصمیم‌گیری کنند، اظهارنظر علمی و دقت لازم را داشته باشد و به اصطلاح فضایی برای تصمیم‌سازی شورای فرهنگ عمومی وجود داشته باشد.
امام‌جمعه شیراز اضافه کرد: همچنین اعضایی که در شورای فرهنگ عمومی عضویت دارند باید با آمادگی فکری و ذهنی در جلسه شورا حضور پیداکنند یعنی بدانند در این جلسه چه می‌خواهند و دنبال چه هستند و چه مطلبی را می‌خواهند به تصویب برسانند که این عامل برای موفقیت یک شورای فرهنگ عمومی است که اعضا عنایت ویژه‌ای به کار خود و به جلسه‌ای که در آن حضور دارند داشته باشند.
وی با تأکید بر اینکه مصوبات شورای فرهنگ عمومی برای اجرا از طریق مقام ارشد استان به مسئولان ذیربط ارجاع داده شود و از آن‌ها خواسته شود که این مصوبه شورای فرهنگ عمومی است، گفت: عمده مسئولان فرهنگی استان در مصوبات شورا حضور داشتند و با رأی آن‌ها این امر به تصویب رسیده است که به همین دلیل باید این مصوبات اجرا شود.
آیت‌الله ایمانی همچنین، بر پیگیری مصوبات شورای فرهنگ عمومی تأکید کرد و گفت: باید مصوبات جلسات این شورا پیگیری شود که آیا اجرا شده‌‌اند یا خیر و اگر اجرا نشده‌اند دلایل آن چه بوده است و این‌ها شرایط کلی برای موفقیت یا عدم موفقیت شورای فرهنگ عمومی در هر استان و یا شهرستان است.
منتخب مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: آنچه که نسبت به استان فارس باید اشاره و اضافه کنیم آن است که در شورای فرهگ عمومی این استان غیر از سند بالادستی و حضور مسئولان ذیربط و فضایی که باید مصوبات را پخته و آماده کند، در مجموعه‌ای به نام حرم سوم اهل بیت(ع) در ایران هستیم که اقتضائات فرهنگی خاص خودش را دارد.
وی با تأکید بر اینکه مسئله حرم سوم یک عنوان بدون جایگاه و الزام نیست، گفت: حرم سوم اهل بیت(ع) عنوانی است که جایگاهی دارد و این جایگاه الزاماتی دارد و باید برای تحقق این الزامات اقدام کرد و مسائلی که به عنوان حرم سوم اهل بیت(ع) است در سایر استان‌ها طبعاً وجود ندارد.
آیت‌الله ایمانی همچنین، با یادآوری اینکه فارس و شیراز زادگاه فرهنگ و تمدن در ایران زمین قبل از اسلام و محل رشد و نمو تمدن اسلامی بعد از ورود اسلام به ایران بوده است، افزود: طبعاً خود این معنا هم الزاماتی به دنبال دارد که باید به آن الزامات توجه داشت.
امام جمعه شیراز ابراز کرد: اینجا محلی است که شعرای ما بیشترین انجمن ادبی و شعر در کل کشور دارند یعنی اگر انجمن‌های ادبی و مفاخر فرهنگی استان فارس را با استان‌های دیگر مقایسه کنیم، تفاوت‌های فراوانی را مشاهده خواهیم کرد.
وی بیان کرد: قبل از ورود اسلام، شیراز و استان فارس مهد تمدن و فرهنگ ایران زمین بوده است و چند قرن بخش اعظم دنیا از این استان مدیریت می‌شده است و بعد از اسلام هم شاید در میان استان‌های مختلف استان فارس جزو اولین‌ها باشد که به آغوش اسلام گرویده است یعنی سال هجدهم هجری و 8 سال بعد از ارتحال رسول مکرم اسلام(ص)، استان فارس به اسلام روی آورده است و این سابقه را در جای دیگری نمی‌بینیم.
وی ادامه داد: همچنین، در این شهر سابقه تشیع به قرن چهارم باز می‌گردد یعنی سابقه عشق به اهل بیت(ع) و قبول فقه آن‌ها به این دوران باز می‌گردد و مسئله غدیر در قرن چهارم در فارس مطرح شده است و حوزه‌های علمیه شیعه در شهر شیراز قبل از قرن ششم و هفتم شکل گرفته است در حالی که در استان‌های دیگر، حوزه‌های علمیه شیعه در دوران صفویه شکل گرفته و بارور شده و به بار نشسته است.
آیت‌الله ایمانی اضافه کرد: علاوه بر این‌ها، متکلمین بلندی که دنیای اسلام را مدیریت کردند در قرن ششم و هفتم اینجا بودند و مکتب کلامی آن‌ها به عنوان یک مکتب کلامی باقی مانده است و مکتب فلسفی صدر المتألهین به عنوان حکمت متعالیه در این شهر شکل گرفته است که هم حکمت مشاع را تحت تأثیر خود قرار داده است هم حکمت اشراق و بالا دست آن حکمت دیگری به نام حکمت متعالیه به وجود آورده است و این‌گونه قضایا الزاماتی برای ما ایجاد می‌کند.

captcha