کد خبر: 3359983
تاریخ انتشار : ۱۶ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۱:۳۳
محمدتقی رهبر در گفت‌وگو با ایکنا تشریح کرد:

کارکرد حزب در قرآن؛ از مزمت سیاست فرعون تا وعده غلبه حزب‌الله

گروه سیاسی: امام جمعه موقت اصفهان با اشاره به دیدگاه قرآن در رابطه با حزب گفت: قرآن از یک سو حزب را مزمت می‌کند و سوءاستفاده فرعون را از تحزب بیان می‌کند و از سوی دیگر می‌فرماید: «إِنَّ حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ».

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی رهبر، امام جمعه موقت اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، در مورد جایگاه احزاب در نظام اسلامی اظهار کرد: تشکیل گروه‌ها و احزاب می‌تواند اقدام ارزشمندی باشد منتها باید ملاک‌های اسلامی در آن رعایت شود.
وی با اشاره به نگاه قرآن به تحزب گفت: ما در قرآن هم حزب داریم و هم احزاب؛ در سوره احزاب، حزب مزمت شده است؛ چرا که تجمعاتی بودند که در برابر اسلام  و حق ایجاد شدند، از سوی دیگر می‌فرماید: «إِنَّ حِزْبَ اللّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ»؛ لذا تشکلی که با آرمان الهی و با هدف مقدس و به منظور ایجاد همدلی و همراهی ایجاد شده باشد، مورد پسند جامعه اسلامی است.
محمدتقی رهبر به دیدگاه قانون اساسی برای تشکیل حزب نیز اشاره کرد و افزود: افرادی که قانون اساسی را تدوین کردند، بر اساس مفاهیم اسلامی پیش رفته‌اند و آنچه در مورد حزب نیز مطرح کرده‌اند دیدگاه اسلام را نسبت به این مسئله مورد توجه قرار داده‌ است.
وی خاطرنشان کرد: چنانچه احزاب در چارجوب اسلام و قانون فعالیت کنند، هیچ منعی ندارد اما اگر در مقام معارضه قرار گیرند و به دنبال تخریب یکدیگر باشند، مصداق داستان فرعون می‌شوند؛ همانطور که در سوره قصص آمده است: «وَجَعَلَ أَهْلَهَا شِیَعًا»؛ فرعون مردم را گروه گروه کرد تا از اختلاف میان آنها سوءاستفاده کند.
امام جمعه موقت اصفهان تصریح کرد: اگر حزب و تشکیلات با اهداف الهی و در چارچوب قانون و دین فعالیت کند، اشکالی ندارد؛ تعددش هم اشکالی ندارد، اما اگر قرار باشد در مقام معارضه با حق، دین یا نظام اسلامی باشد، قطعا حزب شیطان خواهد بود.
وی ادامه داد: تشکیل دادن حزب به عنوان پشتیبان نظام و دین در رسیدن به اهداف آنها هم در دین آمده و هم در قانون، بر همین اساس در قرآن تأکید شده است که «وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِیعًا»؛ یعنی اگر تجمع و تشکل ریسمان الهی را بگیرند و در راه حق حرکت کنند مانعی ندارد اما گاه می‌بینید احزاب با اهداف خاصی به میدان می‌آیند که هر چند آشکار نمی‌کنند اما در اصل، معارضه با نظام است.
رهبر با اشاره به ضرورت توجه به گذشته و سوابق تشکیل‌دهندگان یک حزب گفت: کسانی که حزب تشکیل می‌دهند باید سابقه خوبی داشته باشند و قانون باید پرونده و گذشته اینها را صرافی و نقد کند تا متوجه شوند این افراد  با چه هدف و نیتی قصد تشکیل حزب را دارند.
وی تصریح کرد: جریان‌هایی که به مبانی نظام اعتقاد دارند باید وحدت و انسجام خود را حفظ کنند تا تفرقه‌افکنی‌ها نتواند در جامعه مؤثر واقع شود؛ امروز همدلی و وحدت گروه‌های دلسوز و افرادی که سابقه خوبی دارند، از هر زمان دیگری ضروری‌تر است تا در انتخابات پیش رو و سایر مسائل سیاسی و اجتماعی از صحنه عقب نمانند.
امام جمعه موقت اصفهان خاطرنشان کرد: کشور ما آزاد است و اصراری به تک‌حزبی ندارد؛ لذا اگر سابقه‌ها خوب باشد مانعی نیست اما اگر عده‌ای بخواهند فرصت‌طلبی کنند، طبعاً این مسئله برای نظام زیان‌بار است.

captcha