کد خبر: 3361835
تاریخ انتشار : ۲۲ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۹:۵۲
جواد آرین‌منش:

ترویج اخلاق کارکرد اصلی احزاب نیست/ نخبگان در نقش حزب عمل می‌کنند

گروه سیاسی: عضو حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه کارکرد اصلی احزاب سیاسی است، گفت: ترویج اخلاق سیاسی بر عهده مراکز فرهنگی و دینی است

جواد آرین‌منش، عضو حزب مؤتلفه اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به وضعیت تحزب در کشور اظهار کرد: متأسفانه علی‌رغم جایگاه مناسبی که قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک قانون اساسی مترقی و نوع آزادی و فعالیتی که برای احزاب مطرح کرده، اما احزاب بزرگ و فراگیر اساساً در کشور ما شکل نگرفته‌اند.

دلایل عدم شکل‌گیری احزاب فراگیر در کشور

وی در مورد دلایل این امر گفت: یکی از دلایل شکل نگرفتن احزاب بزرگ و فراگیر در کشور پیشینه تاریخی فعالیت حزبی در کشور قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی است؛ چرا که تحزب از جایگاه مناسبی برخوردار نبوده است.
آرین‌منش افزود: همچنین زمینه‌های ذهنی مردم نسبت به احزاب مثبت نیست و نخبگان جامعه نسبت به توسعه احزاب هیچ‌گونه رویکرد مثبتی نشان نمی‌دهند، بلکه گاه دولت‌ها، مسئولان و نخبگان افتخار می‌کنند که وابسته به هیچ حزب و جناحی نیستند، به همین دلیل احزاب در کشور مورد حمایت قرار نگرفته و از رونق مناسبی برخوردار نبوده و هنوز نیستند.

فعالیت‌های سیاسی نخبگان به جای احزاب

وی با بیان اینکه هنوز دولت‌ها از احزاب حمایت مناسب و جدی ندارند، گفت: حلقه مفقوده‌ای در نظام دموکراتیک و مردم‌سالار ما وجود دارد و آن اینکه به دلیل نبود احزاب بزرگ و فراگیر معمولاً نخبگان شناسایی نمی‌شوند و باید خود افراد و کاندیداهای ریاست جمهوری و مجلس شورای اسلامی و سایر انتخابات‌ها کارکرد حزبی پیدا کنند و خودشان را معرفی کنند.
عضو حزب مؤتلفه اسلامی ادامه داد: به جای اینکه احزاب برنامه‌های حزبی خود را بیان کنند و کاندیداها را به جامعه معرفی کنند، این نخبگان هستند که شخصا وارد فعالیت‌های سیاسی می‌شوند و نقش احزاب را بازی می‌کنند.

احزاب مروج تفکرات ایرانی ـ اسلامی باشند

وی در مورد ویژگی‌های احزاب در جامعه اسلامی گفت: انتظار این است که احزاب بر اساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که مبتنی بر اسلام شکل گرفته، تفکرات ایرانی ـ اسلامی را رواج دهند و در چارجوب معیارهایی که در قانون اساسی تعیین شده، حرکت کنند.
آرین‌منش وجود اختلاف سلیقه در بین احزاب و گروه‌های مختلف را برای جامعه ضروری دانست و اظهار کرد: اختلاف سلیقه در جامعه همواره وجود داشته است؛ اهداف کلی نظام نیز مشخص است اما راه‌های تحقق این اهداف می‌تواند متفاوت باشد.

وی افزود: احزاب می‌توانند برای پیشبرد اهداف کشور راه‌های مختلفی را پیشنهاد دهند و طرح‌های گوناگونی را مطرح کنند که در این صورت اختلاف سلیقه نه‌تنها ناپسند نیست، بلکه گاه باعث توسعه و تکامل جامعه می‌شود و ضروری است، بنابراین وجود احزاب متعدد نمی‌تواند به معنای ایجاد تفرقه در جامعه باشد.

رفتارهای سیاسی احزاب می‌تواند نتیجه اخلاقی داشته باشد
آرین‌منش همچنین در مورد کارکرد احزاب در حوزه توسعه اخلاق در جامعه نیز گفت: باید به این نکته توجه داشت که همه آحاد جامعه در توسعه اخلاق مؤثر هستند و نقش دارند اما کارکرد اصلی احزاب ترویج اخلاق اسلامی نیست.
عضو حزب مؤتلفه اسلامی خاطرنشان کرد: رعایت اخلاق اسلامی وظیفه همه آحاد جامعه است و رسالت اصلی نهادهای فرهنگی، حوزه‌های علمیه، نهادهای دانشگاهی و مراکزی از این دست ترویج اخلاق در جامعه است.
وی تصریح کرد: کارکرد احزاب سیاسی است اما رفتارهایشان می‌تواند نتیجه اخلاقی داشته باشد.
آرین‌منش در مورد ضرورت تهیه و تدوین منشور اخلاقی احزاب اظهار کرد: تهیه این منشور برای حرکت در یک مسیر صحیح و اصولی و جلوگیری از تخریب شخصیت‌ها و اینکه احزاب رقابت سالم داشته باشند می‌تواند مؤثر باشد به شرط اینکه پایبندی نسبت به آن وجود داشته باشد.

محمود قره‌داغی

captcha