کد خبر: 3365568
تاریخ انتشار : ۳۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۰۲:۱۱
حسین ابراهیمی پاسخ می‌دهد:

چه احزابی به‌دنبال استفاده ابزاری از روحانیت هستند؟

گروه سیاسی: عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به رابطه احزاب با روحانیت گفت: تعدادی از احزاب هستند که از روحانیت به صورت ابزار استفاده می‌کنند که بدترین نوع استفاده ابزاری است.

حجت‌الاسلام والمسلمین حسین ابراهیمی، عضو جامعه روحانیت مبارز در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به جایگاه تحزب در جامعه اسلامی اظهار کرد: اگر ما اصول اسلام و روش‌های پیامبر(ص) و ائمه(ع) را برمی گزیدیم و بر اساس آنها عمل می‌کردیم، نیاز به تحزب نداشتیم.
وی افزود: بالاترین حزب و تشکل را خود اسلام تدبیر و تدوین کرده است؛ یعنی حضور مسلمانان در اجتماعات مسلمین که کاملاً حرکتی تشکیلاتی استو بر این اساس مسلمانان در طول شبانه‌روز پنج مرتبه در مسجد اقامه جماعت می‌کنند و تشکیلاتی را شکل می‌دهند که متدینین در آن با یکدیگر ارتباط دارند، هفته‌ای یک‌مرتبه نیز در نماز جمعه با یکدیگر در ارتباط هستند و علاوه بر آن، یک مرتبه در سال در کنگره عظیم حج شرکت می‌کنند.
ابراهیمی تصریح کرد: اگر این ارتباطات حفظ می‌شد نظام ما برای حفظ خود نیاز به تحزب نداشت اما با توجه به اینکه ما چنین حرکتی را به صورت منسجم نداریم و اگر هم داریم، با روشی که اسلام پیش گرفته عمل نمی‌کنیم نیاز داریم که تشکل‌هایی برای حفظ نظام داشته باشیم.
وی با بیان اینکه بسیاری از احزابی که در حال حاضر فعال هستند، در پی حفظ نظام و منافع آن نیستند، گفت: تعداد زیادی از احزابی که تشکیل می‌شود گاه اعضایشان بیشتر از یک خانواده نمی‌شود و صرفاً به دنبال منافع گروهی و حزبی خود هستند.
عضو جامعه روحانیت مبارز با اشاره به فعالیت فصلی احزاب اظهار کرد: اینگونه احزاب در طول سال نه روشنگری دارند، نه انتقاد سازنده می‌کنند، نه حضور در صحنه دارند و نه جرائدی به عنوان زبان گویای خود دارند و دستشان خالی است، مگر برخی احزاب که در طول سال به صورت فعالانه در خدمت نظام هستند.
وی افزود: به جز تعداد کمی، مابقی احزاب فصلی هستند؛ یعنی «عاش کالفراش» هستند و هر وقت انتخاباتی پیش می‌آید از اتاق‌هایی سر بر می‌آورند و ادعا دارند که عِده و عُده دارند در حالی که هیچ پشتوانه‌ای ندارند.
ابراهیمی تأکید کرد: احزاب در جمهوری اسلامی کارایی لازم را تا به حال نداشته‌اند و یا اگر داشته‌اند احزاب کمی بوده‌اند و همه احزاب نتوانسته‌اند این موفقیت را به دست بیاوردند.
وی با اشاره به ضرورت حضور احزاب فعال و پرشور در جامعه گفت: احزاب باید در صحنه‌های مختلف حضوری پرتحرک داشته باشند و در جایی که لازم است انتقاد و یا حمایت کنند و هر جا نیاز است، طرح ارائه و نیرو تربیت کنند.
عضو جامعه روحانیت مبارز ادامه داد: تشکیلاتی باید راه بیفتد که برای حفظ نظام مؤثر باشد، اما در کمال تأسف احزاب ما فصلی و «ابن الوقتی» هستند و در طول سال کار و تلاش نمی‌کنند تا بتوانند جامعه را جهت بدهند و جهت دادنشان موجب حفظ و تقویت نظام شود.

وی با بیان اینکه دغدغه احزاب باید حفظ نظام باشد، گفت: اگر احزاب چنین دغدغه‌ای داشته باشند، لازم است قوی‌تر، نیرومندتر و کارآمدتر در جامعه فعال باشند و بده بستان کنند، اطلاعات بدهند و اطلاعات بگیرند و تحلیل کنند؛ اگر چنین احزابی شکل بگیرد کار نظام آسان می‌شود اما اگر قرار باشد دنبال رسیدن به نان و نوایی باشند، نباشند بهتر از بودنشان است.
ابراهیمی تصریح کرد: احزابی که دغدغه انقلاب و نظام را دارند، ارزش های حضرت امام(ره) و رهنمودهای مقام معظم رهبری را پیگیری کنند که این کار باید از خواص و صاحبان اندیشه در حوزه و دانشگاه شروع شود.
وی افزود: البته خوشبختانه حوزه ها دو تشکل، یعنی جامعه مدرسین و جامعه روحانیت مبارز دارند که سابقه و کارایی دارند و می‌ تواتنند فعال‌تر و گسترده‌تر باشند و بیشتر در صحنه حضور داشته باشند اما در مجموع اجزابی می‌توانند فعال‌تر باشند.
عضو جامعه روحانیت مبارز با تأکید بر ضرورت توجه احزاب به مشکلات مردم به ویژه در عرصه فرهنگی گفت: باید احزاب طرح و نظر بدهند تا جامعه ما ترقی و تعالی لازم را داشته باشد.
وی با انتقاد از بی‌توجهی احزاب به اولویت‌های نظام اظهار کرد: خیلی بد است که بعد از چندین سال از قول آقای هاشمی رفسنجانی بشنویم در حالی که انتظار می‌رفت از اصل 44 قانون اساسی تحول اقتصادی به وجود بیاید، اما رهبری گلایه کرده‌اند و فرموده‌اند که ما چیزی در این رابطه مشاهده نمی‌کنیم.
ابراهیمی افزود: این مسئله نشان می‌دهد که علی‌رغم تأکیدات رهبر معظم انقلاب مسئولان توجهی به اصل 44 نداشتند و کاری نکردند؛ اگر تشکل‌های دلسوز این‌جور مسائل مهم را پیگیری کنند و از مسئولان سؤال و انتقاد کنند و پیشنهاد ارائه دهند، مسائل مهم کشوری برطرف می‌شود.
عضو جامعه روحانیت مبارز در مورد ارتباط احزاب با علما و روحانیت گفت: احزابی که شکل می‌گیرند ارتباط زیادی با روحانیت ندارند چرا که تعداد کمی از احزاب هستند که روحانیت را قبول دارند.
وی افزود: برخی از احزاب به دنبال منافع خودشان هستند و به روحانیت کاری ندارند؛ به جز چند حزبی که از قدیم در خدمت روحانیت بوند و نهایت همکاری را داشته‌اند و الان هم این همکاری را دارند.
ابراهیمی خاطرنشان کرد: تعدادی از احزاب هستند که از روحانیت به صورت ابزار استفاده می‌کنند که بدترین نوع استفاده ابزاری است که لازم است از این کار پرهیز کنند.

محمود قره‌داغی

captcha