کد خبر: 3385470
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۲
جنتی:

دعوت از سلمان رشدی به معنای شعله‌ور کردن آتش اختلافات مذهبی است

گروه ادب: وزیر ارشاد در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان همکاری‌های اسلامی گفت: دعوت از سلمان رشدی برای حضور در کنفرانس خبری نمایشگاه کتاب فرانکفورت به معنای شعله‌ور کردن آتش اختلافات مذهبی است که مدت‌هاست جامعه جهانی با آن درگیر شده و توهین به جامعه مسلمانان جهان به شمار می‌آید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نامه‌ای خطاب به دبیرکل سازمان همکاری‌های اسلامی و وزرای فرهنگ کشورهای اسلامی گفت: دعوت از سلمان رشدی برای حضور در کنفرانس خبری نمایشگاه کتاب فرانکفورت به معنای شعله‌ور کردن آتش اختلافات مذهبی است که مدت‌هاست جامعه جهانی با آن درگیر شده و توهین به جامعه مسلمانان جهان است که دراین روزها زخم‌های زیادی را بر تن دارند.
جنتی تصریح کرد: نمایشگاه‌های کتاب باید محلی برای تضارب آراء و احترام به مذاهب، ادیان و تعامل فرهنگ‌ها باشد؛ نه مکانی برای ایجاد نفرت و خشونت و واگرایی فرهنگی.
وی افزود: برخی از کشورهای غربی با دستاویز قرار دادن «آزادی بیان» از سلمان رشدی حمایت کردند و بدین ترتیب موجب تکرار اهانت‌های پی در پی به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) در برخی از کشورها شدند.
متن کامل نامه علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به شرح زیر است:
«سلمان رشدی، نویسنده هندی‌تبار انگلیسی با نگارش کتاب موهن «آیات شیطانی» در سال 1988 میلادی خشم مسلمانان جهان را برانگیخت. این اثر با به چالش کشیدن باورهای تمامی امت اسلام بر چهره نورانی حضرت محمد (ص) پنجه کشید که موجب واکنش مسلمانان جهان شد.
برخی از کشورهای غربی با دستاویز قرار دادن «آزادی بیان» از سلمان رشدی حمایت کردند و بدین ترتیب موجب تکرار اهانت‌های پی در پی به ساحت مقدس پیامبر اکرم (ص) در برخی از کشورها شدند. این در حالی است که در تمام مکاتب حقوقی، آزادی بیان را تا جایی مجاز می‌دانند که با نظم عمومی و اخلاق حسنه و قوانین موضوعه مخالف نباشند، در صورتی که اقدام موهن این نویسنده هم با اخلاق حسنه جهانی و هم با منشور حقوق بشر که احترام به ادیان و مقدسات انسان‌ها را فرض می‌داند، مخالف است.
متاسفانه در سال جاری در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت که در روزهای 14 تا 18 اکتبر برگزار خواهد شد، از نویسنده مزبور دعوت به عمل آمده است تا ضمن سخنرانی در مراسم افتتاحیه از رمان جدید خود رونمایی کند.
دعوت از سلمان رشدی به معنای شعله‌ور کردن آتش اختلافات مذهبی است که مدت‌هاست جامعه جهانی با آن درگیر شده و توهین به جامعه مسلمانان جهان است که در این روزها زخم‌های زیادی را بر تن دارند.
حضور سلمان رشدی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت و تکریم وی، به معنای کوشش برای عمیق‌تر کردن شکاف ایجاد شده بین غرب و اسلام و توهین به پیامبر گرامی ماست.
لذا انتظار دارد با موضع‌گیری هوشمندانه و به موقع خود و محکوم کردن این اقدام به برگزار‌کنندگان نمایشگاه هشدار داده شود که این اقدام غیر از توهین به امت اسلام و تشدید فضای افراط‌گرایی و اسلام‌هراسی نتیجه‌ای در پی نخواهد داشت.

captcha