عباس قوام، رئیس پارک علم و فناوری کرمان زیر نظر دانشگاه تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا)، در مورد فعالیتهای جاری در این پارک اظهار کرد: پارک علم و فناوری استان کرمان یکی از پارکهای پیشرو بوده است و جزو 10 پارک اول کشور بوده که مجوز گرفته است.
وجود 134 شرکت در پارک علم و فناوری کرمان
وی افزود: پارک ما در حال حاضر در حدود 134 شرکت دارد؛ این شرکتها عمدتاً فعالیتهایی در زمینههای مختلف خصوصاً مواد، معدن، الکترونیک و مکانیک دارند. بخشی در زمینه بایوتکنولوژی و نانو فعالیت میکنند.
70 درصد کارکنان، دارای تحصیلات دکتری هستند
قوام در رابطه با اشتغالزایی که این پارک ایجاد کرده است، عنوان کرد: بهرحال از قبل این شرکتها تعداد زیادی اشتغال به کار پیدا کردهاند و این اشتغال به کار عمدتاً در خصوص نیروهایی است که تحصیلات لیسانس به بالا دارند یعنی بهتر است بگویم بالای 70 درصد آنها تحصیلات دکتری دارند.
مدیر پارک علم و فناوری استان کرمان گفت: در حال حاضر در پارک علم و فناوری کرمان، هفت مرکز رشد داریم که اینها در پنج ساختمان مستقر هستند. باز هم قصد ارتقا داریم و بهدنبال تأسیس مراکز رشد تخصصی هستیم.
ایجاد پارک علم و فناوری ویژه کودکان در کرمان
وی ایجاد صندوق پژوهش و نوآوری را از برنامههای آینده دانست و اظهار کرد: در حال ایجاد پارک علم و فناوری کودک و نوجوان هستیم.
قوام در مورد ایدههای دینی و قرآنی این پارک، گفت: پارکها و زیرمجموعههای اصلی آنها که مراکز رشد یا انکوباتورها هستند هیچ محدودیتی در پذیرش ایدهها اعم از قرآنی و دینی ندارند. هر ایده برتری که ورود کند، هر ایدهای از هر شخصی که یا ماهیت حقوقی و یا ماهیت حقیقی دارد بیاید در مراکز رشد، استقبال و حمایت میشود و در نهایت باید این ایده تبدیل به محصول شود.
مدیر پارک علم و فناوری استان کرمان به یکی از کارهای قرآنی این پارک که در شرکت «آوانگاری» انجام میشود اشاره و عنوان کرد: آوانگاری یکی از شرکتهایی بوده که در این باره فعالیت میکند و موفق هم بوده است. بهطور وقتی که میخواهید انگلیسی را یاد کودکان بدهید اگر کلمات اشتباه در ذهنشان جا بگیرد غلط تلفظ کنند این یک ضربهای هم به فرد میزند و هم موقع بیان و گویش مخاطب را مشکل میکند، مشابه همین برای قرآن هم انجام میشود.
وی با بیان اینکه تا الان چیزی در حدود 840 نفر اشتغال مستقیم داشتهایم، گفت: پارک علم و فناوری استان کرمان تقریباً قدمت 13 ساله دارد. یکی از فعالیتهای پارکها، همین بحث ثبت اختراعات است که در زمینههای مختلف است. بهر حال ثبت اختراعات زیادی تاکنون انجام شده است.
قوام اظهار کرد: در 22 مهرماه امسال جشنواره تجاریسازی فناوریهای نوین را با رویکرد دانشگاه کارآفرین داشتیم که تأثیر بسزایی در شرکتها و افرادی که خالق یک اثر هستند و یک فعالیت دانشبنیان دارند داشت. همینطور از تجار ایرانی و غیر ایرانی دعوت کردیم که بیایند، بازدید کنند و طرحها را ببینند و طبیعتاً نقش دلالها را حذف کردهایم و در واقع لینک و ارتباط مستقیم تجار و خود صاحبان ایده با دانش فنی و محصول را برقرار کردهایم. همینطور خیران فناوری اظهار تمایل کردهاند و علاقهمندی نشان دادهاند و تعداد زیادی در این جشنواره حضور پیدا کردند. در کنار این جشنواره کارگاههای آموزشی متنوعی نیز برگزار شد.