کد خبر: 3393825
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۲:۰۷
محمد خواجوی:

طرح «دانشجو ـ معلم قرآن» فعالیت آموزش و پرورش را تکمیل می‌کند

گروه فعالیت‌های قرآنی: پیشکسوت قرآنی اظهار کرد: در حال حاضر که آموزش و پرورش خروجی قابل قبولی در آموزش قرآن به دانش‌آموزان ندارد، طرح دانشجومعلم قرآن می‌تواند آن کمبودها را جبران کند.

محمد خواجوی، پیشکسوت قرآنی، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به طرح دانشجومعلم قرآن کریم، اظهار کرد: ضرورت اجرای طرح دانشجومعلم قرآن خیلی جدی است چرا که جامعه دانشجویی قشر توانمند و بااستعدادی است و اجرای این طرح می‌تواند خروجی‌های خوبی را در بین دانشجویان داشته باشد.
وی افزود: با توجه به اینکه مخاطبان طرح دانشجومعلم قرآن کریم، جوانان هستند و جوانان هم به لحاظ جسمی و روحی انرژی و توان لازم را دارند و می‌توانند مطالب آموزشی را به خوبی دریافت و به دیگر دانشجویان منتقل کنند به نظر می‌رسد این طرح، طرح بسیار اثرگذاری خواهد بود چرا که شاید در هیچ قشر دیگری به غیر از دانشجویان نتوان این سرمایه‌گذاری را انجام و خروجی مورد نظر را دریافت کرد.

دانشجومعلمان قرآن در مناطق محروم نیز می‌توانند خدمت‌رسانی کنند
خواجوی در ادامه عنوان کرد: یکی از طرح‌هایی که در حال حاضر در سطح کشور اجرا می‌شود بحث جهاد دانشجویی است که ما را به یاد جهاد سازندگی اوایل انقلاب می‌اندازد و در گروه جهاد دانشجویی، دانشجویان به مناطق محروم می‌روند تا با تخصص‌های مختلفی که دارند کمبودهای مناطق محروم را برطرف کنند که البته به طور طبیعی بخشی از این کمبودها نیز مربوط به حوزه فرهنگی به ویژه فرهنگ قرآنی است و از این رو دانشجومعلمانی که در طرح دانشجومعلم قرآن کریم آموزش می‌بینند، حتی می‌توانند در قالب جهاد دانشجویی به مناطق محروم نیز خدمت‌رسانی داشته باشند.
وی با بیان اینکه به نظر می‌رسد تاکنون مشابه طرح دانشجومعلم قرآن کریم در کشور اجرا نشده است و اگر چنین طرحی هم بوده باشد به صورت پراکنده است، عنوان کرد: یکی از مسائلی که ضرورت اجرای طرح دانشجومعلم قرآن را بیشتر می‌کند این است که متأسفانه دانشجویان ما در دوران تحصیل در آموزش و پرورش نتیجه لازم از آموزش‌های قرآنی را نگرفته‌اند و ما طی سالهای گذشته نتایجی که در بحث آموزش قرآن در مدارس باید بگیریم را نگرفته‌ایم.

طرح دانشجومعلم قرآن کمبودهای آموزش و پرورش را جبران می‌کند
خواجوی ادامه داد: اگر دانشجویان در طول 12 سال تحصیلی آموزش و پرورش قرآن را به خوبی یاد بگیرند و اطلاعات لازم در رشته‌های مختلف قرآنی را داشته باشند شاید لزوم اجرای طرح دانشجومعلم قرآن چندان احساس نمی‌شد اما در حال حاضر که آموزش و پرورش خروجی قابل قبولی در آموزش قرآن به دانش‌آموزان ندارد و از این جهت هنوز احساس نیاز می‌شود طرح دانشجومعلم قرآن می‌تواند آن کمبودها را جبران کند.
وی یادآور شد: همچنین دانشجویان در دوران دانشجویی خود احساس نیاز بیشتری به یادگیری دارند اما در دوران نوجوانی این احساس نیاز کمتر است و از این رو در صورت اجرای طرح دانشجومعلم قرآن می‌توانیم شاهد استقبال خوبی از سوی دانشجویان باشیم.
این پیشکسوت قرآنی در ادامه عنوان کرد: با اجرایی شدن طرح دانشجومعلم قرآن کریم ما هنوز در ابتدای راه خواهیم بود و به دلیل ظرفیت بالایی که بین دانشجویان وجود دارد لازم است دست‌اندرکاران این طرح بهره‌برداری بیشتری از این موضوع داشته و اهداف خود را با جدیت بیشتری دنبال کنند.

موفقیت در طرح دانشجومعلم قرآن نیازمند زیرساخت‌های لازم است
وی عنوان کرد: با توجه به اهداف بلندی که طرح دانشجومعلم قرآن کریم دنبال می‌کند موفقیت در اجرای این طرح نیازمند زیرساخت‌هایی از جمله؛ بودجه، برنامه‌ریزی دقیق، امکانات آموزشی و... است که اگر تمامی این زیرساخت‌ها فراهم شوند، می‌توانیم انتظار داشته باشیم اهداف این طرح محقق خواهد شد.
خواجوی با بیان اینکه نیاز نیست طرح دانشجومعلم قرآن در قدم اول با گستردگی و فراگیری زیادی اجرا شود، اظهار کرد: پس از بررسی میزان بودجه و امکانات آموزشی اگر به این نتیجه رسیدیم که در مرحله اول اجرای این طرح فقط 50 دانشجو می‌توانند تحت پوشش قرار بگیرند باید طرح را با همین تعداد پیش ببریم و نه زیاد و نه کم کنیم چرا که اگر تعداد را افزایش دهیم با کمبود بودجه و امکانات روبه‌رو شده و اگر کاهش دهیم باز هم منطقی نیست چرا که توان بیشتری داشته‌ایم.
وی در این بخش از سخنان خود افزود: طرح دانشجومعلم قرآن در ابتدا می‌تواند به اندازه توان دست‌اندرکاران و با توجه به امکانات موجود اجرا شود اما کم‌کم می‌توانیم این توانمندی‌ها را افزایش داده و در دوره‌های بعدی تعداد بیشتری از دانشجویان را تحت پوشش قرار دهیم.

استقبال دانشجویان مستلزم اطلاع‌رسانی و پاسخگویی صحیح است
وی درباره پیش‌بینی خود از استقبال دانشجویان از طرح دانشجومعلم قرآن کریم عنوان کرد: با توجه به اینکه علایق مردم به قرآن علایق درونی است انتظار می‌رود دانشجویان استقبال خوبی از این طرح داشته باشند اما با این حال میزان استقبال دانشجویان از این طرح به برخی عوامل از جمله؛ تبلیغات و اطلاع‌رسانی، فراهم آوردن زیرساخت‌ها و امکانات لازم و اجرای منظم طرح است که اگر تمامی این عوامل از سوی مسئولان مورد توجه باشد، می‌توانیم انتظار داشته باشیم این طرح با استقبال دانشجویان روبه‌رو شود. اگر اطلاع‌رسانی و پاسخگویی کافی وجود نداشته باشد ممکن است بین دانشجویان دلسردی ایجاد شود.
وی در این بخش از سخنان خود یادآور شد: تا جایی که در جریان هستم دست‌اندرکاران اجرای طرح دانشجومعلم قرآن کریم تاکنون به خوبی پیش رفته‌اند تا جایی که چندین جلسه کارشناسی با حضور اساتید و صاحبنظران قرآنی هم برگزار کرده‌اند تا بتوانند از نظر اساتید در اجرای هر چه بهتر این طرح استفاده کنند که البته این امر نشان می‌دهد دست‌اندرکاران اجرای طرح به هوش هستند و می‌توانند که کار باید به صورت اصولی پیش برود.
این پیشکسوت قرآنی در پایان گفت: اگر ادامه کار نیز به همین شکل پیش برود و از اصول و برنامه‌ریزی لازم توسط دست‌اندرکاران برخوردار باشد به طور قطع این طرح خروجی مورد نظر را خواهد داشت و به اهداف خود می‌رسد.

captcha