به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سومین سال فعالیت دولت یازدهم با سال پایانی برنامه پنجم همزمان شده و دولت تلاش میکند همزمان با بررسی بودجه سال 1396، لایحه برنامه ششم توسعه را آماده و به مجلس ارائه کند.
در این راستا دستگاهها، نهادها و شخصیتهای مختلف پیشنهادات خود را به منظور کمکرسانی به دولت در جهت تسهیل تدوین برنامه و همچنین پوشش نقاط مغفول در برنامه توسعه به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور ارائه کردهاند.
فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی از جمله این مجموعههاست که با ارائه پیشنهادات خود تلاش دارد توجه بیش از پیش دولت را به برنامهها و فعالیتهای قرآنی و ضرورت حمایت و برنامهریزی مناسب برای گسترش آن جلب کند.
با توجه به ارائه لایحه «تنظیم برخی از احکام و مقررات برنامههای توسعه کشور» توسط محمدباقر نوبخت، معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به مجلس شورای اسلامی و عدم انعکاس پیشنهادات فراکسیون قرآن در احکام این لایحه، این نگرانی وجود دارد که مواد مندرج در نامه فراکسیون به سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در متن لایحه برنامه ششم نیز مورد توجه قرار نگیرد.
البته طرح یکفوریت لایحه «تنظیم برخی از احکام و مقررات برنامههای توسعه کشور» در مجلس رأی نیاورد و نمایندگان رسیدگی به این طرح را در دستور کار عادی مجلس قرار دادند؛ از این جهت فرصت مناسبی خواهد بود تا پیشنهادات قرآنی فراکسیون قرآن از سوی مجلس مورد بررسی قرار گیرد.
با این حال اقدام دولت در گنجاندن بندهایی به منظور سیاستگذاری و حمایت از برنامهها و فعالان قرآنی میتوانست گام محکمتری در اجرای برنامهها باشد.
متن نامه رئیس فراکسیون قرآن، عترت و نماز مجلس شورای اسلامی خطاب به رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور که در اختیار ایکنا قرار گرفته، به شرح ذیل است:
جناب آقای دکتر نوبخت
ریاست محترم سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور
سلام علیکم
با صلوات بر حضرت محمد(ص) و آل محمد، احتراماً پیرو مذاکرات شفاهی پیشنهادات مرتبط با برنامه ششم جهت استحضار و صدور دستورات لازم تقدیم میگردد:
1. بخش قرآن
ـ دولت مکلف است جهت اجرایی شدن اهداف منشور توسعه فرهنگ قرآنی (تشکیل صندوق توسعه مشارکتهای قرآنی، تأمین بودجه لازم، بهرهگیری از توان تشکلهای مردمی قرآنی، اجرا و عملیاتی نمودن ماده 4 برنامه پنجم) اقدامات لازم را انجام دهد.
ـ دولت موظف است در راستای بسترسازی جهت فراهم آوردن زندگی قرآنی از طریق برنامهریزی جهت حفظ، تدبر و تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم اقدام نماید.
2. زنان و خانواده
ـ دولت موظف است اقدامات لازم جهت تهیه و تدوین و اجرای برنامه جامع صیانت و حفاظت از فرهنگ ایرانی ـ اسلامی (شامل عفاف و حجاب، سبک زندگی، نمادها و ...) را به انجام رساند.
ـ تنفیذ مواد 230 و 227 برنامه پنجم و تلاش در جهت تحقق آن
3. اقدام لازم جهت تحقق نهضت شناسایی، ثبت، ضبط، حفظ و نشر آثار و ارزشهای دفاع مقدس
4. دولت موظف است تا پایان سال دوم اجرای برنامه ششم توسعه، برنامهریزی لازم جهت ساماندهی رشتههای تحصیلی متناسب با نیاز جامعه و هدایت تحصیلی مناسب دانشجویان داخل و خارج کشور به سوی رشتههای مورد نیاز کشور را انجام دهد.
5. تنفیذ بند الف ماده 44 برنامه پنجم و افزودن عبارت «همسران شهدا» به آنها
ـ دولت موظف است در جهت بهبود ساختارهای حاکمیتی پشتیبانی از تشکل، تحکیم و تعالی خانواده از طریق اصلاح نظام حقوقی و رویههای قضایی مربوطه و ایجاد مرکز رصد مستمر وضعیت زنان و خانواده و تأمین پوشش بیمهای زنان خانهدار برای حداقل 30 درصد از جامعه هدف تا پایان برنامه ششم را اقدام نماید.
6. دولت موظف است در جهت اصلاح ساختار سینمایی و تئاتر و تشکیل سازمان یا شورای مستقل و فراگیر سینمایی با عضویت دستگاههای مرتبط و نمایندگان و گروههای مختلف جهت هدایت، حمایت، نظارت، آیندهپژوهی و برنامهریزی مناسب برای تولیدات متناسب جهت مخاطبین داخل و خارج کشور را به انجام رساند.
7. تحصیل رایگان حافظان و قاریان و فرزندان، همسران و والدین شهدا در تمامی آموزشگاههای تحصیلی
8. دولت موظف است نسبت به سیاستگذاری، هماهنگی و حمایت از فعالیتهای فرهنگی در خارج کشور در مورد ایرانیان و دانشجویان ایرانی خارج کشور از طریق تشکیل شورایی متشکل از دستگاهها و نهادهای ذیربط و شوراهای متناظران در خارج کشور اقدام نماید.
9. به دولت اجازه داده میشود تا از طریق تأسیس صندوقهای محلی، صنفی و محصولی ذیل صندوق کارآفرینی امید جهت ایجاد اشغال و حمایت از مشاغل خرد با استفاده از 5% سرمایه صندوق توسعه ملی اقدام نماید.